G4Media.ro

Industria auto germană a cerut un ajutor de 20 de miliarde de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Ce banc! Hahahaha! Si cam e de plans! Noul Porsche taycan are in ca in podea tunelul de cardan desi masina aia nu are asa ceva si nici nu va avea vreodata! Pur si simplu „nu le bate programul” :). Si doi, is curios daca din asociatia constructorilor germani de automobile care sta cu mana intinsa in timp ce timp de decenii au vandut la suprapret ifose auto, mai nou face parte si Elon cu fabrica lui anuntata la Berlin – doar doar mai sifoneaza ceva bani si de prin Europa. Doamne, ce marota e si faza asta cu electricele! Deci in 80 de ani, in pesteri fiind vom spune copiilor povesti cu zmeii Diesel….incredibil….

  2. Gata, domnu’, scoatem banu’ și plătim! Eu, ca sponsor oficial al Finanzamt-ului, mă p*ș pe mine de emoție cand trebuie să dau bani pentru taxa de solidaritate cu Germania de Est, chiar dacă nu am rude acolo, pentru taxa TV, chiar dacă n-am televizor și, dacă e nevoie, dau și pentru industria auto electrică germană dacă Bundestagul mi-o cere. Păi ce, pentru salvarea Commerzbank n-am dat? Am dat, și ia uite ce bine mi-e acum, că am card la Revolut.

  3. Rezervele de Litiu cunoscute la nivel mondial in prezent ar ajunge pentru 4 miliarde de Tesla Model 3 daca intreaga productie ar fi directionata catre industria auto. Litiul mai are utilizari si in productia lubrifiantilor si a sticlei iar bateriile mai sunt folosite si in dispozitivele electronice portabile si bateriile stationare. Practic, cel mult o treime din productia de litiu va ajunge la sectorul auto. Daca se doreste electrificarea autobuzelor, camioanelor sau a masinilor agricole, cota disponibila pentru turismele electrice poate scadea sub 500 milioane unitati, adica mai putin decat numarul de masini existente in SUA, UE si China in prezent. Se estimeaza ca rezerva mondiala de Litiu va fi epuizata in 2050.