G4Media.ro

Încăpere nouă descoperită în Castelul Corvinilor, în timpul lucrărilor de restaurare /…

Sursa foto: Facebook Muzeul Castelul Corvinilor

Încăpere nouă descoperită în Castelul Corvinilor, în timpul lucrărilor de restaurare / ”Monumentul este departe de a fi cunoscut, ne ascunde încă multe detalii privind istoria lui” / Investiție de 5 milioane de euro, fonduri europene

În aripa Zolyomi a Castelului Corvinilor a fost descoperită o nouă încăpere, la subsol, anunță Agenția de presă Rador. Despre această încăpere nu se știa nimic până acum, spune Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara. Castelul este cuprins într-un amplu proiect de restaurare derulat cu fonduri europene, în valoare de 5.000.000 de euro.

“A apărut un subsol, cel mai probabil parte dintr-o construcție de mare amploare din secolul al XV-lea, subsol care, cel mai probabil, se leagă cu ceea ce se găsește actualmente sub pardoselile Sălii Cavalerilor. Iată deci că monumentul este departe de a fi cunoscut, ne ascunde încă multe detalii privind istoria lui. Toate aceste detalii, care vor ieși la iveală în cursul lucrărilor de restaurare, sperăm să le putem reintegra în circuitul expozițional și vizitatorii castelului, la fel ca și noi, de altfel, să descopere noi și noi elemente interesante privind elegendafia Transilvaniei”, spune Sorin Tincu.

Specialiștii spun că subsolul face parte, cel mai probabil, din ansamblul de coridoare subterane care deserveau sistemul defensiv al Castelului Corvinilor. Noua încăpere are zidurile din piatră și bolțile din cărămidă.

Un alt element interesant a fost descoperit spre Turnul Neboisa, spune directorul muzeului, Sorin Tincu.

“Înspre Turnul Neboisa, în capătul galeriei suspendate, în momentul de față a devenit vizibil ceea ce în trecut puteam observa în special din reprezentările de epocă. Este vorba de o poartă de mari dimensiuni și o întreagă construcție, ceea ce pare a fi un turn de poartă. Toate aceste elemente ne sugerează din nou faptul că cei care se preocupă de Evul Mediu și de monumentul din Hunedoara, implicit, mai au încă elemente importante de descoperit aici, la Hunedoara”, mai spune Sorin Tincu.

Lucrările de restaurare ale Castelului Corvinilor continuă, însă monumentul poate fi vizitat de turiști, deoarece operațiunile se desfășoară pe secțiuni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...