G4Media.ro

În vacanță cu Cercetașii: cum sunt gândite drumețiile cu relaxare și învățare,…

În vacanță cu Cercetașii: cum sunt gândite drumețiile cu relaxare și învățare, cum poți participa la tabere internaționale cu mii de alți tineri

Cu toții am auzit de Cercetași, „gata oricând” pentru aventuri, dar cine poate participa, cum sunt alese activitățile și ce pot face tinerii în vacanță? Am aflat detalii despre ceea ce se întâmplă la organizația prezentă în întreaga lume, de peste 100 de ani, de la Andreea Scrioșteanu, care este acum „cercetaș senior” – la dezbaterea „Cum ar fi vacanța ta, altfel?” organizată de G4Media în cadrul săptămânii dedicate temei „Cheap&green travel” din cadrul proiectului european ENTR. 

„M-am înscris la Cercetași pentru a urca pe munte, pe urmă am aflat că este mult mai mult decât mersul pe munte, că pot face mult mai multe lucruri și a devenit un fel de spațiu de socializare și un spațiu sigur în care eu pot să-mi încerc toate ideile de proiecte, de activități și să mă și distrez în același timp. Deci încurajez tinerii pur și simplu să încerce, noi în principiu suntem deschiși, în toamnă avem partea de deschidere a anului cercetășesc deci în principiu cele 80 și ceva de centre locale din țară ar trebui să aibă ușile deschise în această perioadă și depinzând de la fiecare grup local la altul de obicei poți participa la câte o zi de activități să vezi cum e, iar dacă îți place poți rămâne, dacă nu îți place e în regulă!”, a explicat Andreea Scrioșteanu pentru G4Media/ENTR.

Activitățile cercetașilor nu sunt numai de vacanță, se desfășoară pe tot parcursul anului; organizate pe 4 grupe de vârstă. iar în vacanțe se organizează drumeții, tabere de camping, fie în Români, fie în alte țări.

Andreea Scrioșteanu a povestit că în vara aceasta a fost la Drobeta Turnu Severin, pentru tabăra de vară, iar biletul de tren a costat 70 de lei dus-întors și că, de regulă, activitățile au costuri minime.

Sunt organizate anual, în principiu, și adunări de cercetași mai ample, spre exemplu, a mai spus Andreea, în 2018 în Olanda a existat o tabără cu peste 4500 de cercetași din mai multe țări, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru tineri de a interacționa și a lega prietenii.

„Ultima tabără internațională din România a fost în 2017 la Cristian, Brașov, unde au fost peste 1000 de participanți. O dată la 4 ani cercetații organizează o tabără și mai mare, următoarea va fi în Coreea de Sud în 2023 și vor fi peste 40.000 de participanți din 120 de țări. La aceste tabere poți participa o singură dată”, mai explică aceasta.

Înscrierea în organizație, începând de la 7 ani, poate fi făcută contactând un centru local și apoi vor fi urmate câteva etape. Se achită o taxă de membru, anuală, iar liderii (adulții care participă ca instructori sau însoțitori) activează în regim de voluntariat.

Dezbaterea integrală despre „Vacanțe altfel” poate fi urmărită aici:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează