G4Media.ro

În container sau cursuri după-amiaza. Parte dintre părinții elevilor de clasa a…

Foto: Facebook si Edupedu

În container sau cursuri după-amiaza. Parte dintre părinții elevilor de clasa a VIII-a de la Colegiul Coșbuc din București, mutați pentru renovare la Mihai Viteazul, protestează față de condițiile în care învață copiii lor

Lucrările de renovare sau consolidare a școlilor și grădinițelor au dat peste cap cursurile în numeroase cazuri, încă din prima zi de școală. La Colegiul Bilingv George Coșbuc din București, clasele a VIII-a relocate deja la Colegiul Mihai Viteazul se pregătesc să se mute din nou, pentru a învăța în 3 săli modulare amplasate în curtea liceului gazdă. Containerele au fost cerute de părinți, însă parte dintre aceștia acuză primăria că sălile modulare aduse nu sunt branșate la apă și căldură și nici suficiente, astfel încât elevii să poată face orele intensive de engleză prevăzute în contractul școlar. De ce nu s-au făcut lucrările de consolidare în timpul verii?

  • Vezi în articol răspunsul primarului Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, și al directorului Colegiului Național Bilingv “George Coșbuc” din București, Raluca Ivănuș

Elevii Colegiului Național Bilingv “George Coșbuc” din Capitală au fost mutați de la începutul anului acestuia școlar în Colegiul Mihai Viteazul, pentru ca la Coșbuc să înceapă lucrările de consolidare a clădirii expertizată cu risc seismic. “De ce lucrările nu au fost realizate în timpul vacanței de vară, așa cum am fost anunțați anul trecut?”, au întrebat o parte dintre părinți, care au sesizat Edupedu.ro cu privire la această problemă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Votați Viorica Dancila!
    Votați bunastarea și echilibrul!

  2. Ati fost la vot? Nu. Atunci sufera copiii vostri prostia voastra.

  3. Mai bine intr-un container sau mai multe ,decat cu scoala in plin santier si ore de sport printre muncitori !Asta se intampla concret, la o scoala din cartierul Floreasca,o scoala care a fost construita cu munca voluntara in timpul rusilor-1959,cu nume rusesc-Emilia Irza,apoi devenita scoala generala nr.10.,in „epoca de aur”.,iar dupa 89,o scoala de cartier de fite…Au inceput renovarea-generala imediat dupa 15 iunie,au aruncat tot din clase ,in curte-calorifere,banci,dulapuri..asa au stat pana la sfarsitul lui august,copiii au inceput cursurile,cu inaugurarea anului scolar printre resturi din scoala si scanduri,termopane…si acum in octombrie se cocoata pe schele,in vazul copiilor,care au ore,iar orele de sport le fac in mijlocul muncitorilor ,sau cu ei privindu-i de pe iarba,la o bere sau culcati cu privirea la fetite de 10,11 ani! Revoltator e ca profesorul de sport nu pare sa fie deranjat,nici macar sa mute copiii in alt loc din curte,caci curtea e destul de mare!Iar paznicii ,toti 3,stau doar la intrare,macar unul sa fie cu ochii pe santier!

  4. Din păcate, si Colegiul M.Viteazul are de suferit: orele de curs au fost micșorate, ca si pauzele.
    Colegiul implementase cu succes sistemul american de organizare: dulapuri pentru manuale, săli de curs diferite la fiecare oră. Acum, pentru că pauza e scurta, e haos, liceul fiind foarte mare.
    Activitățile extracuriculare care se organizau dupa-amiaza in Viteazu sint in pericol, din lipsa de spatiu.
    In plus, Cosbucul e unul dintre liceele cu risc la consum de diverse chestii.
    Se aude ca reparațiile vor dura, real, 2(doi) ani, nu un semestru.

    • Risc de consum la alte chestii. Nu vreti sa chemati ANAD la examenul de Bacalaureat ?
      Scoala e a statului roman prin Primaria de sector. Scoala nu inseamna pereti ci cu totul altceva.

  5. Am recitit ce am scris, ciudat, imi exprimam revolta pentru că orele durează, mai nou, 45 minute si activitățile extracuriculare, mai pe româneste, daca vreti, cercurile gratuite, sunt in pericol in acest an școlar.
    Ar trebui ca școala sa însemne altceva decât educatie? Poate nu m-am prins pana acum.
    Nu, nu vreau sa chem ANAD ul, dar nici nu pot sa iau in râs consumul de droguri. Dacă vi se pare consumul de droguri ceva distractiv, poate sunt eu din alta lume sau din alta epoca.
    Doamne fereste, n-am contestat proprietarul, mai ales că este statul român, renumit pentru eficiență și pentru grija fata de școală in general.

  6. Sigur nu e retrocedat terenul Cosbuc-ului? Eu cred ca renoveaza cladirea cu banii Statului pentru noul proprietar si in felul asta au scapat si de elevi.

  7. He, he, la Cosbuc fosta directoare Buciu a trucat licitatiile si liceul a ajuns ca o janghina. Uitati aici documente http://colegiul-cosbuc-abuzuri-buciu-ilinca.blogspot.com/2015/05/cum-jefuit-buciu-colegiul-national.html
    Mulți se întreabă de ce Colegiul National Bilingv George Cosbuc a ajuns să arate pe dinăuntru cel mai rău din tot Sectorul 2. Colegii Naționale precum Cantemir sau Iulia Hașdeu au fost refăcute complet, ba s-au construit și clădiri noi pentru că banii au fost gestionați corect.
    La Colegiul Coșbuc în aceeași perioadă școala a fost jefuită de așa natură încât arată mai prost ca acum 20 de ani. Iată cum a jefuit liceul „dna.Ilinca” Buciu pas cu pas și lista celor care au ajutat-o să fure. Ea s-a „ușchit” cu banii, iar liceul a rămas cu o dotare vai mama lui.

  8. Buciu Ilinca a facut de rusine Cosbucul cu perversiunile sexuale si cu profesorii adusi https://www.cancan.ro/directoare-de-liceu-actrita-in-monologurile-vaginului-14775601