G4Media.ro

Hunor Kelemen: UDMR oferă două locuri eligibile alianţei formate din PCM şi…

Hunor Kelemen: UDMR oferă două locuri eligibile alianţei formate din PCM şi PPMT

La alegerile parlamentare de anul acesta, UDMR oferă opoziţiei sale două locuri eligibile pe lista sa, a anunţat preşedintele uniunii, Hunor Kelemen, vineri, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii (CPU), în cadrul căreia a fost finalizată lista candidaţilor, transmite Hirado.hu.

Deşi la alegerile locale din luna septembrie rezultatele Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT) – formată din Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM) – au fost mai slabe decât cele obţinute în anul 2016 de PCM, au considerat că, în ciuda obţinerii a 92% dintre voturile maghiarilor, trebuie să fie generoşi, motiv pentru care au oferit opoziţiei două locuri eligibile, la fel ca acum patru ani, a spus politicianul.

Au făcut asta deoarece obiectivul este ca maghiarii să aibă o reprezentare parlamentară puternică, a spus preşedintele UDMR.

Hunor Kelemen a anunţat că József Kulcsár-Terza, care deţine şi în prezent un mandat de deputat, va ocupa locul al 3-lea în judeţul Mureş pe lista pentru Camera Deputaţilor, iar Zoltán Zakariás, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Locali al PPMT, ocupă locul 5 pe lista din Harghita. Lui Zakariás Benedek i s-a asigurat un loc pe lista din Covasna, iar lui Csongor Oltean, candidatul Consfătuirii Tinerilor Maghiari din Transilvania (Miért), i s-a oferit locul 3 pe lista din Bihor, un loc pe care UDMR-ul ba l-a câştigat, ba l-a pierdut.

Citește articolul integral pe Hirado.hu.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Asa mi-as dori ca jmecherii astia din UDMR sa nu faca 5% la alegeri si sa nu ii mai vedem in parlament pentru cel putin 4 ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.