G4Media.ro

HotNews: Un raport al corpului de control al primarului general din 2017…

HotNews: Un raport al corpului de control al primarului general din 2017 arată că majoritatea teraselor de pe pontoanele de pe malul lacului Herăstrău au fost amenajate fără autorizație de construire

Majoritatea teraselor de pe pontoanele de pe malul lacului Herăstrău au fost amenajate fără autorizație de construire, deci cu nerespectarea legii, deși parcul este monument istoric, arată un raport al corpului de control al fostului primar Gabriela Firea, realizat în 2017 și obținut de HotNews.ro.

Parchetul a fost sesizat în majoritatea cazurilor și s-au dat dispoziții de demolare, însă rând pe rând acestea au fost băgate în legalitate prin noi autorizații de construire, au fost demolate și reconstruite tot fără autorizații sau nu s-a întâmplat nimic, arată un răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Potrivit raportului, corpul de control a verificat 22 de pontoane, iar la 9 a descoperit că s-au efectuat lucrări de amenajare pentru restaurante fără autorizație de construire. În rest, doar două aveau autorizație, iar restul pontoanelor fie erau libere, fie în stare avansată de degradare sau nici nu mai existau.

Citește articolul integral pe HotNews.

sursa foto: Hotnews

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Doar Sfânta Șpagă explică minunea construirii speluncilor respective. Gabi Firea fie lăudată!

 2. Nu se poate. Asa ceva? Cum adica toate locatiile din inima capitalei noastre drage unde fitele, vedetele de carton si nesimtirea sunt la ele acasa, nu au autorizatii? Minciuna, sigur neocomunistii sunt de vina..

 3. Acum cativa ani, noaptea ca hotul, un angajat al unui astfel de cotet ridicat pe malul apei, nu era din cele scumpe era o cocioaba unde prajeau diverse, a aruncat uleiul ars in lac.
  Bine ca au luat ratele, lebedele si gastele ce traiau sub unul din podurile de pe lac, situat in vecinatatea Muzeului Satului!
  Traiau in mare mizerie, nu am inteles niciodata ce fel de oameni se bucurau sa vada animalele alea captive ducandu-si traiul in mizerie si umbra. Fudulii si lipsitii de suflet, ca sa nu zic prostii.

 4. autorizatie de constructie ? la ce ? alea plutesc Nu a fost zgiriat parcul

  • ce gluma, autorizatia nu se da ca zgarii sau nu. lacul face parte din parc. deci ca atare iti trebuie autorizatie, simplu.

 5. Toate terasele de pe pontoane s-au construit cu acordul cointeresat material al ALPAB si Politiei Locale a Municipiului Bucuresti . Nu se poate ca cineva sa-ti constriasca in curte un restaurant si tu sa te faci ca nu vezi. Ultima isprava a sacalilor PSD : Firma NUBA a lui Nanu fiul primarului PSD din Cornu si patronul EuroMedia beneficiarul contractului de 16 milioane de Euro dat de Firea pentru cotetele din statiile de autobuz de 8000 de Euro bucata !! a CONSTRUIT in 2020 UN PONTON DE 421 mp pe lacul HERASTRAU. Pontonul fusese inscris prin FALS de ALPAB in Cartea Funciara inca din 2015. Hotia si CORUPTIA si PROSTIA din PMB , ALPAB, Politia Locala Bucuresti, CM Parcuri si Gradini etc aproape ca au distrus Parcul Herastrau Monument istoric repreyentativ pentru Bucuresti ,desi au incasat bani ca sa-l ingrijasca si sa-l pazeasca.

 6. Expl : daca montezi un container fara sa faci fundatie iti trebuie autorizatie de amplasament La fel ca tot ce nu necesita fundatie – lg 50 / 1995 – (parca )asa ca treaba cu zgiriatul parcului ramine valabila ( fara gluma )

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.