G4Media.ro

GSP: Noua Sală Polivalentă a Capitalei e blocată de birocrație. De 3…

Foto: proiect Sala Polivalentă București

GSP: Noua Sală Polivalentă a Capitalei e blocată de birocrație. De 3 ani și jumătate se așteaptă o semnătură / Bucureștiul, singurul oraș din Europa cu 3 echipe de handbal în grupele Ligii Campionilor

Bucureștiul rămâne în continuare singura capitală europeană fără o Sală Polivalentă nouă, modernă, la standardele acestui secol, în timp ce este și singurul oraș din Europa cu 3 echipe de handbal în grupele Ligii Campionilor – CSM și Rapid la feminin și Dinamo la masculin. Primăria a avut un proiect de 65 de milioane euro în 2012, pentru construcția unei noi săli polivalente, apoi a anunțat un altul de 138 de milioane euro, în 2019. Primul a murit în 2017, celălalt așteaptă de 3 și jumătate o semnătură, scrie gsp.ro.

Toate echipele își dispută meciurile de acasă în vechea Sală Polivalentă, cu o capacitate de 5.300 de locuri. O locație inaugurată pe vremea regimului comunist, în urmă cu peste 48 de ani, pe 10 august 1974. Acolo unde CSM joacă și partidele de campionat, fiindcă nu are o „casă” proprie.

În martie 2019, primarul general Gabriela Firea anunța un ultim proiect pentru o Sală Polivalentă în București. Una care ar fi urmat să coste 138 milioane euro și ar avea 20.000 de locuri.

În iulie 2019 s-a încheiat contractul de lucrări pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv. Studiul de fezabilitate a fost finalizat, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București.

Primăria Municipiului București a răspus luni solicitării Gazetei Sporturilor în legătură cu stadiul acestui proiect:

„În prezent, contractul este suspendat până la emiterea Hotărârii de Guvern privind transferul turnului de parașutism solicitat prin HCGMB nr.462/28.08.2019 și finalizarea tuturor demersurilor pentru definitivarea actelor de proprietate ale construcției «Turn Parașutism», precum și până la obținerea autorizației de demolare a acestuia”.

De 40 de luni, Primăria București nu a reușit să obțină nici măcar proprietatea acelui turn de parașutism, care se întinde pe o suprafață de numai 176 metri pătrați (86 metri înălțime), pe terenul unde ar urma să se ridice Sala Polivalentă. Turnul aparține de Ministerul Transporturilor și Aeroclubul România și ar trebui cedat către Primărie.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, construcția propriu-zisă a sălii ar avea o durată de execuție de 36 de luni. Dar deocamdată totul este blocat. Până când? Nu se știe.

Tot Primăria a răspuns ieri: „Până la această dată nu a fost emisă o Hotărâre de Guvern în acest sens și nici nu s-a stabilit vreo soluție pentru preluarea turnului în vederea demolării”

Citește integral pe gsp.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Faptul că terenul nu e disponibil nu este o scuză. Daca se dorește cu adevărat construirea unei săli se va găsi un alt teren disponibil.

    • Lol ușor de zis. Nu mai bine își mișcă Grindeanu mânuța și dă o semnătură în loc să o ia de la capăt PMB cu toată alergătura și birocrația?

  2. De ce ar trebui o noua Sala Polivalenta, cand cea existenta poate fi modernizata cu un efort financiar mult mai redus ( a se vedea Stadionul National, fost 23 August)? Cate mega evenimente sportive se desfasoara in acest capat de Europa incat sa se consume sute de milioane de euro pentru manifestari sportive ce aduna doar cateva/putine mii de spectatori? Cat de mega incompetent (corupt, natang sau toate la un loc ) trebuie sa fii, totusi, ca sa mai propui, acum, in zorii crizei ce creste de la o zi la alta, un astfel de proiect??
    Limita e cerul…

  3. Terenul pe care se vrea construita noua sala polivalenta e teren de sport, spatiu verde. Nu e de mirare ca betonarea lui intampina oaresce dificultati.

  4. Cum sa inghesui si o sala polivalenta in zona aia. Imaginati-va 2 meciuri in acelasi timp, nu mai zic ca pot fi si 3 daca se termina si patinuarul. Pe unde ajung si pleaca toti participantii la cele 2/3 evenimente ?

  5. Nu are rost, miticul de capitala nu gusta sportul. La meciurile de baschet nici salile alea (mici ca de scoala) nu se umple.
    Salaile de la Cluj si Craiova sunt suficiente.

  6. Acolo nu este un buncăr?
    Cum sa dărâme Turnul care este unic?
    Să găsească o soluție să rămână

  7. Lăsați turnul in picioare! Pe acel teren este scris istorie! Acolo s-a antrenat ani buni Lia Manoliu și mulți alți campioni și medaliați ai atletismului românesc. Este cam singurul loc din București unde mai pot fi practicate probele de aruncarea a ciocanului și al discului!!! Din contra, Primăria capitalei ar trebui sa se ocupe ca acel teren ca sa fie îngrădit și îngrijit cum este în alte țări care își respectă in alt mod sportivii. Sectorul și cușca de aruncări arată sub orice critică, peste tot excremente și păr de la câini, gunoaie și…boschetari. O rușine națională acest teren…

  8. La un moment dat se avansase ideea de a amplasa noua sala polivalentă in zona Ghencea, eventual langa noul stadion Steaua. In aceasta zona e destul loc liber…