G4Media.ro

Grupul ID din Parlamentul European respinge AfD chiar şi după excluderea capului…

Sursa foto: John MACDOUGALL / AFP

Grupul ID din Parlamentul European respinge AfD chiar şi după excluderea capului de listă Maximilian Krah

Grupul Identitate şi Democraţie (ID) din Parlamentul European nu intenţionează în prezent să reprimească în rândurile sale partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), în pofida excluderii controversatului său cap de listă Maximilian Krah din grupul său de eurodeputaţi, relatează dpa, citată de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al AfD a confirmat joi un articol apărut în Politico în care se afirma că partidul de extremă dreapta francez RN (Rassemblement National/Adunarea Naţională) şi alţi reprezentaţi ai ID au luat această decizie în cadrul unei reuniuni la Bruxelles.

Luna trecută, grupul ID a exclus partidul AfD din cauza scandalurilor în care a fost implicat Maximilian Krah, cu puţin timp înainte de alegerile din 6-9 iunie pentru Parlamentul European.

După alegerile de săptămâna trecută, membrii nou-aleşi ai AfD în parlament au decis luni, cu majoritate de voturi, să nu-l includă pe Krah în delegaţia lor.

Excluderea lui Krah din delegaţia AfD a fost văzută ca parte a eforturilor formaţiunii germane de a repara lucrurile cu celelalte partide de extremă dreapta din Parlamentul European care formează blocul Identitate şi Democraţie (ID).

Krah a numit decizia partidului său o greşeală şi a spus că excluderea sa nu va schimba poziţia ID.

Maximilian Krah, un avocat în vârstă de 47 de ani, a fost implicat în mai multe scandalului, fiind acuzat de apropiere de China şi Rusia, iar unul dintre asistenţii săi parlamentari, Jian Guo, a fost arestat în aprilie din cauza unor acuzaţii de spionaj în folosul Beijingului.

El a făcut, de asemenea, declaraţii controversate pentru un ziar italian în care a afirmat că un membru SS nu era „automat un criminal”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Normal. Grupul ID condus de Le Pen vrea alianta cu ECR condus de Meloni din care face parte si Orban. Bardella o sa fie lider Frantei. ❤️

    • Pot pune pariu ca nu va fi

    • Sa nu mai punem pariuri zic. Faptul ca aceste partide de dreapta au castigat procente imense pt europarlamentare, se vor reflecta in fel si fel de alinante pt interne.