G4Media.ro

Google va investi 1 miliard de euro în Africa în următorii cinci…

pexels.com

Google va investi 1 miliard de euro în Africa în următorii cinci ani, pentru un acces rapid şi ieftin la internet

Google intenţionează să investească 1 miliard de dolari în Africa în următorii cinci ani, pentru a asigura un acces rapid şi ieftin la internet şi va finanţa startupuri pentru a susţine transformarea digitală a continentului, transmite Reuters, citată de News.ro.

Divizia grupului Alphabet a făcut anunţul la un eveniment virtual la care a lansat Africa Investment Fund, prin care va investi 50 de milioane de dolari în startupuri, oferindu-le acces la angajaţii, reţeaua şi tehnologiile sale.

Nitin Gajria, director general al Google în Africa, a afirmat într-un interviu virtual că Google va avea ca ţintă, ca şi alte companii, startupuri axate pe servicii financiare prin intermediul tehnologiei, comerţ electronic şi conţinut lingvistic.

„Căutăm domenii care s-ar putea suprapune strategic cu Google şi unde Google ar putea să adauge valoare prin parteneriate cu unele dintre aceste startupuri”, a spus Gajria.

În colaborare cu organizaţia nonprofit Kiva, Google va oferi totodată 10 milioane de dolari sub formă de împrumuturi cu dobânzi mici, pentru a ajuta afacerile mici şi antreprenorii din Ghana, Kenya, Nigeria şi Africa de Sud, pentru a depăşi dificultăţile create de Covid-19.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Să își caute ăia păsărică albă sau pe unde să se refugieze în Europa.

  2. Ei au nevoie de mancare.nu de internet !
    Globalistilor !!!

  3. ce e goagle, nu mai cres bazele de date cum vreti voi și e nevoie de carne de tun nouă?

  4. Africa e probabil ultima reduta pentru extracția și exploatarea datelor personale ale umanității. Cu o investiție absolut neglijabilă pentru ei, Google vor avea acces la ele si vor profita însutit. Mai aruncă și niște firmituri pentru firme și startup-uri ca să nu bată la ochi.