
Giorgio Armani raportează o creștere a vânzărilor nete în ciuda căderii conglomeratelor de lux / Grupul a crescut puțin prețurile articolelor sale, în ciuda inflației
Casa de modă italiană Giorgio Armani a reușit să-și mențină profitul operațional stabil anul trecut și să crească vânzările nete cu 6%, în ciuda unei încetiniri „cu o singură cifră” a veniturilor în a doua jumătate a anului, care a continuat și în acest an.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Scăderea vânzărilor observată până în primele șase luni ale anului 2024 reflectă „o ajustare în cadrul pieței de lux, în special în regiunea Asia ex-Japonia și în segmentul mai accesibil al ofertei”, a declarat Armani într-un comunicat, relatează BoF.
Armani a declarat că grupul a crescut puțin prețurile articolelor sale, în ciuda inflației mai mari care a condus la creșterea costurilor, deoarece a rămas concentrat pe obiectivele pe termen mediu și nu va folosi prețurile pentru a umfla vânzările.
„Suntem bine pregătiți să gestionăm o încetinire a pieței fără a fi nevoiți să maximizăm cu orice preț profitul de la an la an”, a declarat Giorgio Armani, care a împlinit 90 de ani la începutul acestei luni.
„Rămân ferm convins că un accent pe continuitate și o abordare pragmatică și consecventă pentru că este singura modalitate de a naviga printre provocările și incertitudinile care caracterizează mediul actual”, a adăugat Armani, care este președinte și director general al grupului pe care l-a fondat.
Profitul operațional al grupului milanez, care realizează mai mult de jumătate din veniturile sale în Europa, s-a ridicat la 215 milioane de euro, conform BoF.
Toate canalele de vânzare au înregistrat o creștere în 2023 față de 2022, cu o distribuție echilibrată atât din punct de vedere al canalelor, cât și geografic.
Comerțul direct a reprezentat 54% din veniturile consolidate, în timp ce comerțul angro (reprezentat de francize, mari magazine și magazine multibrand selectate) a generat 38%, iar redevențele din licențe și alte venituri au reprezentat restul de 8%, raportează theindustry.fashion.
Daniele Ballestrazzi, director general adjunct și director operațional și financiar la Armani Group”, a declarat: „În ciuda încetinirii în a doua jumătate a anului 2023 și a numeroaselor provocări critice în contextul internațional, anul s-a încheiat într-o notă pozitivă, subliniind soliditatea grupului. Rămân ferm convins că un accent pe continuitate și o abordare pragmatică și consecventă – independentă de tendințele actuale și de condițiile de piață și înrădăcinată în principiile care au stat întotdeauna la baza filosofiei mele creative și manageriale – este singura modalitate de a naviga printre provocările și incertitudinile care caracterizează mediul actual. Suntem bine pregătiți să gestionăm o încetinire a pieței fără a fi nevoiți să maximizăm cu orice preț profitul de la an la an”relatează theindustry.fashion.
Grupul a înregistrat anul trecut venituri nete de 2,45 miliarde de euro (2,65 miliarde de dolari).
Surse utilizate: theindustry.fashion.com; businessoffashion.com;
Nota: Ana-Maria Cristea este absolventă de Fashion Business Media and Communication la Istituto Marangoni di Design din Londra
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank