G4Media.ro

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, condamnat definitiv la 5 ani de…

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul de luare de mită de la UTI. Tiberiu Urdăreanu, condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit deciziei instanței. În primă instanță, el fusese condamnat la 4 ani de închisoare.

Tiberiu Urdăreanu, cel care a dat mita, a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare. Instanța a decis și confiscarea sumei de 1.210.632 lei de la Urdăreanu.

Gheorghe Nichita a fost acuzat de procurorii DNA că a luat mită 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei.

În decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nechita, pe preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, pe vicepreşedintele UTI Mihail Tănăsescu și pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Nechita a fost acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită. Nichita a fost acuzat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

Foto: Gheorghe Nichita (InquamPhotos / Liviu Chirica)

Vom reveni

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Slabut. 5 ani sunt prea putini ca sa se invete minte. Stati sa vedeti cand s-o intoarce Dragnea in forta, o sa zica toata lumea c-a fost la ‘gym’ toti anii astia … Proteina naturala .. Zer de mascul alfa … Sa vedeti viata pe ei. :))

  2. Si restul spagilor.A.N.I. mai functioneaza?????Nu am mai auzit nimic depsre vreo ancheta-nejustificare avere detinuta raportat la venituri incasate!!!Face 1 an si este curat, si cu avere si cu pensie!

  3. 8 ani cu suspendare 🙂 🙂 🙂 🙂

  4. putini .. mult prea putini .. si condamnati … si ani .. la cat s-a furat in tara asta

  5. 5 ani? face un an jumate – doi. Problema mare e daca il mai asteapta 2 ani duduia aia pe care a pus politia locala. Ca si Ponta il compatimea ca e indragostit moshu’.

    • Duduia aceea cred ca este cu burta la gura, apoi anul viitor again…asadar Primarul Amorezat a pierdut locul de procreat

  6. intra Sinistrul tudorel in avocatura. la ce legi s-au dat pe vremea lui, il scoate repede.
    face si el un ban. nu se ajunge cu multele pensii si multele salarii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.