G4Media.ro

Germania: Simbolurile religioase ocupă centrul scenei publice

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Totul ilustrează certitudinea că omenirea culege ceea ce a semănat, și că fiecare spirit uman este acum chemat să dea socoteală pentru faptele și alegerile sale. Nimic și nimeni nu va scăpa nerăsplătit.

  2. Macar daca ar recunoaste ca exista problemele, atunci poate ar putea incepe un dialog.

    Dar daca tot maturi problemele sub pres, cand vor exploda va fi dezastru.

  3. Problemele nu sunt maturate sub pres. Asa cum isi asuma raspunderea pentru Holocaust sau extern rolul de locomotiva economica si politica a unei noi Europe unite, Germania isi asuma intern si liberalismul si multiculturalismul unei societati deschise. E o tara in care alaturi de crestini protestanti traiesc de zeci de ani milioane de turci, rusi si acum, peste un milion de sirieni si arabi. Extremismele pe care le-am vazut in ultimii ani, de la agresiunile sexuale de Anul Nou la atacul adolescentului sirian asupra unui presupus evreu, au fost reflectate si discutate in media si au produs valuri in societate. E drept, la Koln initial politia a pus batista pe tambal, dar asta din cauza ca a fost depasita de situatie. Cand s-a aflat insa amploarea povestii, totul a devenit public. Acum, agresivitatea manifestata tot mai des asupra evreilor a devenit o tema majora recunoscuta si i se cauta solutii. A fost deja numit un comisar de stat pe teme antisemite cu un buget de peste un milion de euro. Speranta si asteptarea mea este ca, asa cum milioane de turci musulmani au invatat sa coabiteze intr-o societate moderna cu alte nationalitati si religii, la fel vor invata si noii imigranti sirieni si arabi lectia tolerantei si a multikulti. Cu legi bine facute si corect aplicate se poate, iar nemtii stau bine la capitolul asta. Ca integrarea nu o sa fie niciodata completa, asta stiu. Nici romanii nostri plecati nu renunta la mititei si manele. Apropos. Cum vine primavara, si parcurile berlineze _unde scrie ca este permis gratarul_ se umplu de turci si gratare fumegande.

  4. Omul respectabil, adoptă obiceiurile și simbolurile țării în care migrează, și nu invers. Cei care vor să practice obiceiurile și simbolurile natale, ar trebui să rămână în țară în care s-au născut.

  5. Pardon, țara, nu țară.