G4Media.ro

Germania: Pandemia poate avea un efect pozitiv asupra somnului, pentru că telemunca…

Germania: Pandemia poate avea un efect pozitiv asupra somnului, pentru că telemunca elimină drumul obositor la job

În timp ce efectele negative ale actualei pandemii sunt evidente, numeroşi germani au găsit şi o parte pozitivă a lockdown-ului impus, potrivit unui studiu amplu efectuat de Panelul Socio-Economic (SOEP), transmite Agerpres.

Astfel, mulţi adulţi spun că dorm mai bine, arată cercetarea la care au participat 6.500 de respondenţi din Germania intervievaţi anul trecut în perioada aprilie-iunie şi, din nou, anul acesta în ianuarie. Directorul SOEP, Stefan Liebig, atribuie acest lucru faptului că mulţi angajaţi au scăpat de drumul obositor până la serviciu.

În schimb, nevoia implicării părinţilor în lecţiile pe care copiii şcolari le fac acasă şi lipsa contactelor sociale în afara membrilor apropiaţi ai familiei sunt percepute ca factori negativi în viaţa de familie.

Acelaşi studiu mai relevă că satisfacţia de ansamblu asupra vieţii de zi cu zi s-a diminuat oarecum în al doilea val al pandemiei COVID-19 comparativ cu primul.

Privind în perspectivă, cercetătorii SOEP şi profesorii Universităţii Bielefeld care au evaluat cercetarea cred că efectele asupra tinerilor sunt cele mai îngrijorătoare pe termen lung.

Copiii din acele familii care nu reuşesc să le ofere suficient sprijin educaţional ar putea avea de suferit, remarcă Stefan Liebig. (Foto: Pixabay.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ăștia trebuiau sa scoată un studiu, sa se afle si ei in treabă, sa-si justifice salariu sau ce?! Păi tocmai „drumul obositor” te facea sa sa dormi bine, daca ai un job atât de relaxant încât pe tine te afectează doar drumul până la el:)) Parcă e o bătaie de joc făcută de si pt snowflakes, fac pariu ca bunicii noștri se simțeau muuuult la mai bine pe drumul spre si dinspre câmp, decât cu sapa in mana de la 8 dimineață până aproape când apunea soarele 🙂

  2. Mama, ce vrajeala!

  3. A eliminat drumul obositor către serviciu.

    Pentru unii a eliminat chiar serviciul. Deci implicit și drumul. Aia cred ca dorm foarte bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.