G4Media.ro

Germania anunță că dorește să plătească mai mult pentru cheltuielile de funcționare…

Germania anunță că dorește să plătească mai mult pentru cheltuielile de funcționare ale NATO, dar nu mai mult decât SUA

Germania doreşte să contribuie mai mult la cheltuielile de funcţionare a NATO atât timp cât alţi aliaţi vor ajuta la reducerea contribuţiei SUA la bugetul organizaţiei, a declarat vineri, la Riga, ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat constant aliaţii europeni, în special pe Germania, că nu alocă suficienţi bani pentru apărare şi consideră de la sine înţelese garanţiile de securitate din partea SUA.

Cu un nivel de 2,5 miliarde de dolari pe an, bugetul NATO reprezintă o sumă mică în comparaţie cu sutele de miliarde de dolari pe care ţările aliate le cheltuiesc anual pentru forţele lor armate.

Potrivit unei propuneri analizate în prezent de NATO, contribuţia SUA la bugetul anual al Alianţei ar urma să scadă la 16%, faţă de 22% în prezent, iar cea a Germaniei se va majora de la 14,8% la 16%, începând din 2021.

”Noi suntem pregătiţi să furnizăm mai mulţi bani, atât timp cât este aceeaşi contribuţie ca a SUA”, a spus Kramp-Karrenbauer într-o vizită la o bază NATO din Letonia.

Toate cele 29 de state membre NATO contribuie în prezent la bugetul organizaţiei pe baza unei formule convenite pe baza venitului naţional brut.

Totuşi, Germania este departe de a respecta angajamentul asumat de NATO în 2014 ca până în 2024 toate ţările membre să treacă la alocarea anuală a acel puţin 2% din PIB pentru apărare. Berlinul şi-a stabilit pentru acel an o ţintă de 1,5% din PIB.

Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Un anunt foarte important si germania trece la fapte .

  2. A facut-o Trump sa isi inghita aroganta.

  3. Titlul asta parca-i facut de Dancila!

  4. O noua victorie a lui Trump.

  5. Egal zero. Discurs de dancila. Vom face cândva.
    Frumos ar fi fost să pună în practică măsură fără sa se laude.
    Asa doar promisiuni și north stream 2 merge mai departe…

  6. Ce prostie. Germania are nevoie de bani pentru asistatii care voteaza socialistii, i-ar putea ajunge pe americani cam in 250 de ani. Lume proasta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.