G4Media.ro

Gelu Voican Voiculescu dă vina pe Iohannis pentru punerea sub acuzare: Președintele…

Gelu Voican Voiculescu dă vina pe Iohannis pentru punerea sub acuzare: Președintele a spus că nu e vremea istoricilor, ci vremea procurorilor. Procurorii au dat curs unei directive

Gelu Voican Voiculescu, inculpat vineri  în Dosarul Revoluției, l-a acuzat vineri pe președintele Klaus Iohannis că ar fi ordonat punerea sa sub acuzare în dosarul Revoluției.

Procurorii au dat curs unei directive care a venit clar din partea președintelui Iohannis, care a spus că oameni care au mâinile pătate de sânge sunt în libertate și că nu e vremea istoricilor, ci vremea procurorilor”, a declarat Gelu Voican Voiculescu într-o intervenție telefonică în direct la Digi24.

”Nu am ce să-mi reproșez. Am fost un om care a ieșit în stradă și nu aveam nicio autoritate să dau ordine sau să mă angajez în acțiuni militare. Procesul e o răzbunare politică și e trist și dureros că Revoluția să fie utilizată ca armă politică”, a mai spus el.

Întrebat despre moartea celor 860 de oameni după fuga cuplului Ceaușescu, Voiculescu a susținut că vinovații de aceste crime sunt fidelii fostului dictator, ”oameni în slujba fostului regim care au acționat de frică”.

”Când au aflat că au fost executați, s-au simțit ușurați și au lepădat armele, s-au amestecat printre noi și și-au văzut de treabă. A spune că i-am omorât noi e o blasfemie. Este o revanșă a foștilor comuniști și a urmașilor lor”, a mai susținut el.

În ceea ce privește acuzațiile pe care i le aduc procurorii, și anume că a participat la crearea unei diversiuni și a dezinformat populația, Gelu Voican Voiculescu a răspuns: ”Cuplul Ceaușescu nu merita executat? Revoluția de aia s-a făcut, ca să-i înlăture pe cei doi. Acum ne pare rău? O revoluție nu e un act galant, e o ruptură, o discontinuitate. Am dat curs unui deziderat unanim, o întreagă populație dorea moartea celor doi”.

Parchetul General anunță într-un comunicat că procurorii militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de inculpaţii Ion Iliescu (membru și președinte al C.F.S.N.), Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviației Militare) și Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor contra umanităţii. Prin punerea în mișcare a urmăririi penale suspecții au deveni inculpați, aceasta fiind o fază premergătoare trimiterii în judecată (detalii aici).

Gelu Voican Voiculescu a fost unul dintre participanții activi la evenimentele din timpul Revoluției din decembrie 1989. El a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de Victor Atanasie Stănculescu și de Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist. Tot el s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu.

După Revoluția din decembrie 1989, el a deținut funcția de viceprim-ministru în primul guvern provizoriu și responsabil cu controlul serviciilor secrete (28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990).

Printr-un decret semnat în 26 decembrie 1989 de către Ion Iliescu, Direcția Securității Statului era trecută în componența Ministerului Apărării Naționale. În data de 31 decembrie 1989, imediat după arestarea gen. Iulian Vlad și a apropiaților acestuia, președintele CFSN, Ion Iliescu, l-a numit pe Gelu Voican Voiculescu, la acea dată viceprim-ministru în Guvernul provizoriu, în funcția de comandant al structurilor fostului „Departamentul al Securității Statului”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. ati vazut vreun criminal de razboi care sa aiba coaie sa recunoasca adevarul? astia sunt niste …sa nu zic ce, care mereu dau vina pe altii pt infractiunile lor…sa suga ceva umflatul asta balos

 2. deci nu trebuia nu ? sau ar fi trebuit mai devreme? sau e ok sa omori, daca te ascunzi in spatele unei „revolutii”?

  • Amnistie pentru crimele împotriva umanităţii! Pentru că nu mai suntem oameni de când au venit ruşii.

 3. I-ar fi strâns PSDistii de c..ie, după interviul din Le Figaro..
  Ce treabă să aibă Iohannis cu el, când președintele are alte probleme pe care încă nu le-a rezolvat
  Păi, Romania are obligația să cerceteze , a fost un verdict CEDO de curând!

 4. Mai bine ne-ar spune Plăvan Voiculescu din spuma cărei mări a apărut el în 1989!

 5. o sa ai timp sa tot citesti istorie la jilava :DDDDDd

 6. Revoluția/ diversiunea a fost necesara, Ceaușescu merita sa moară cu milioane de gloanțe în el!
  Nu înțeleg însă de ce au omorât atatia oameni după ce l-au dat jos pe Ceaușescu, nu puteau să îl execute fara atatia îngeri omorâți?

 7. Gelu:
  ”Cuplul Ceaușescu nu merita executat? Revoluția de aia s-a făcut, ca să-i înlăture pe cei doi. Acum ne pare rău? O revoluție nu e un act galant, e o ruptură, o discontinuitate. Am dat curs unui deziderat unanim, o întreagă populație dorea moartea celor doi”.
  Nu pentru impuscarea lui Ceausescu este bagat in puscarie Gelu Voican.
  Voiculescu si-a distrus propriul Dosar pe care il avea la Securitate cat a fost in funcția de ,,Comandant al structurilor fostului „Departamentul al Securității Statului”.
  Chiar si numai pentru asta ar merita si el Pedeapsa Capitala. (De vazut cartile cu ,,Revolutia” a lui Cartianu)

 8. Acesta este cel mai greu proces al nostru, si el trebuie dus la bun sfarsit. Eu cred ca ar trebui investigat si cine l-a tras pe linie moarta 29 de ani, pentru ca o obstructionat justitia. Aici vom vedea mult mai multe procese, disjunse din el.

 9. Dar, d-le Voiculescu, dece după asasinarea cuplului Ceauşescu, cănd aţi avut frânele puterii dece nu i-aţi identificat şi judecat ???
  , Gânduri, după interviul lui Ion Iliescu ziarului LE FIGARO !
  Acum am înţeles care este ideologia „social democratică” a PSD. Ideologia PSD, are la bază, promovarea pe orice căi a „capitalismului de cumetrie”, care cred că a fost gândită undeva prin laboratoarelor gorbacioviste, ca variantă de păstrare a privilegiilor, de către personalul KGB, Armata Roşie, structurile PCUS, sindicate, etc. în practică înseamnă că în cazul introducerii economiei de piaţă prin aplicarea „perestroicăi”, afcerile vor rămâne preponderent între cadrele structurilor menţionate, lăsănd numai micul comerţ la îndemâna colaboratorilor lor civili, iar „stupid people” adus la noi de Brucan, „conservă” cu multiple compartimente-mosad, KGB, CIA şi eventual şi altele- urma să rămână la baza noii societăţi sovietice, buni de muncă începând cu industria minieră, siderurgie, industria grea şi de armament (preponderentă) precum la noi fabrica de maşini de cusut Cugir, unde lucrând un BULĂ, decurcăreţ, a scos din uzină, piesă cu piesă, credea el, pentru o maşină de cusut, iar când s-a apucat de montat, orice combinaţie facea-tot o puşcă AKM ieşea- şi până la cei din agricultură şi silvicultură. Aşa s-au desvoltat chiar şi după descăunare lui Gorbaciov, reţele de Oligarhi financiari , Moguli de presă şi televiziune, baroni locali, intrelopi internaţionali, racheţi la drumul mare, etc.
  Iliescu, care de ziua onomastică 6 ian. 1990, a primit pe ministrul de externe al URSS, cu „firmanul” de rigoare, pentru a nu rămâne „ultimul pe listă” s-a încărcat, cu energie neobolşevică, precum şi foia de parcurs, cu un „to do list sovietic”, care i-a permis să-l reactiveze pe Militaru ca Mimistrul Apărării, si apoi să izbândească in lupta cu CADA.
  Astfel a fost întărit să reziste mitingului partidelor istorice care scosese în sradă o imensă parte a populaţiei Capitalei, dar prin colaborarea lui Radu Câmpeanu, flancat de Tăriceanu şi Patriciu ( pe neaşteptate, l-a luat gura pe dinainte, spunănd, că il cunoaşte pe Tăriceanu din 1990, şi deci merită sprijinit de PSD la prezidenţiale), care au hotărît să se retragă de la miting, cu toţi susţinătorii prin anunţ la Televiziunea Liberă ! In acest fel găştile de interlopi conduşi de Dan Iosif, conducătorul principalului filon „revoluţionar”, mai târziu consilier prezidenţial al lui Iliescu, au ocupat locul „liberalilor” şi a susţinătorilor, urmând, pe jos tancheta în care a venit Ion Iliescu, care in faţa mulţimii ţi-a rupt carnetul de partid, si a declarat căţărat pe turelă, în calitate de Reşedinte al CPUN că va organiza numai, alegerile „libere” din aprilie 1990,fără să participe, şi cu acest angajament luat pe turela tanchetei, i-a invitat in Palatul Victoria pe reprezentanţii partidelor istorice pentru discuţii „la obiect” pentru a se calma atmosfera tensionată din capitală şi teritoriu.
  A eşit în final pe balconul Palatului Victoria, insoţit de seniorul Coposu, decarând că cere partidelor politice să nu-l oblige să poarte discuţii „cu sula în coastă” !
  La două săptămâni, a ieşit la TV, anunând că în CPUN, curăţit de Caramitru, Doina Cornea, Ana blandiana, Mazilu, etc, etc, ca FSN a hotărît ca să participe totuşi la alegeri. Câtă neruşinare bolşevică, tov. Iliescu !
  Intre timp după înscăunare în „duminica orbului” , după ce a acordase, cea mai mare mită electorală, prin Decretul-Lege, pentru acordarea de loturi de până la 2 Ha, tuturor sătenilor, indiferent dacă inainte de colectivizare au deţinut sau nu pămţnt arabil, multe acordate in intravilan, a cumpărat voturile satenilor, câştigând cu peste 70% astfel că a considerat „amestec intern”, sprijinul vest european pentru Guvernul de intelectuali şi specialişti, condus de Petre Roman, (vezi doamne prieten şi acum), chiar a devenit „o sulă în coastă”, democratică autentică, pentru că invadaseră Romănia cu ajutoare de toate felurile, de a căror distribuţie răspundea totuşi Dan Iosif, aspect care nu a putut fi suportat de „to do list-ul primit de ziua lui. In acest fel s-a certat cu Petre Roman, şi cu o nouă chemare a minierilor în sept. 1991, l-a răsturnat de la putere, numind-ul pe Vacăroiu premier, care a anulat o lege foarte raţionala de privatizare, cu una bolşevică, făcânt pe orice locuitor al Romăniei, „milionari” cu nişte cupoane care ulterior au fost colectate de interlopi, cu banii primiţi de „băieţii destepţi”, care au devalizaseră , BRCE, Banca Agricolă şi Banca de dezvoltate si Investişii, prin obţinerea rea de credite strict după criteriul sprijinului necondiţionat a FSN, şi apoi a PDSR, după fondarea de Petre Roman, a Partidului Democrat, pe care nici azi nu le-au inapoiat, după scoaterea bancrutei frauduloase, sancţionată de Codul Civil, cam aşa cum incearcă să facă acum cu Codurile Penale, in curs de revizuire.
  Aşa s-au despărţit apele in FSN, singurul criteriu de admitere în noul PDSR, condus de Ion Iliescu fiind apartenenţa, la sructurile PCR apartinânâd, Secretariatului de Propagandă al CC al PCR, condus până în 1972 de Ion iliescu, când „călcândul pe bombeu” cu intelectualismul său ( aş ?) pe Ceausescu a fost trimis la munca de jos, ca Secretar judetean de partid la Timişoara şi apoi, la Iasi, inainte de a-l scoate complect din structurile PCR, fiind trimis la Comitetul de stat al Apelor, şi mai târziu la Editura Tehnică, unde a îmbrăcat puloverul, cu care a venit la TVR, şi apoi la Balconul CC al PCR, ca să citescă lista din conducerea FSN.
  Scoaterea din structurile PCR, s-a produs simultan cu infiinţarea Direcţiei Anti KGB şi MOSAD, care a avut loc după apariţia suspiciunii penetrării CC al PCR, cu agenţi Mosad, şi KGB-işti de orientare Gorbaciovistă.
  Restul cadrelor din structurile de partid, securitate, armată, sindicate, etc, au fost dirijate către partidele istorice, si puzderia de până la cca 180 de partide satelite PDSR, care au participat la primele alegeri, din mai 1990, diminuând vizibil şansele partidelor istorice. De unde se vede ca (to do list-ul” primit de ziua onomastică a fost întocmit de „specialişti”, care incă operează prin rude prin căsătorii interesate, fii lor şi chiar unii nepoţi, care operează cu succes, chiar şi după scoaterea la pensie a „bătrânului edec”.
  Uite aţa mai in glumă mai in serios s-a autodeconspirat, tov. Iliescu, speriat chiar şi el pînă unde a putut merge cu nesăbuinţa, cuplul Dragnea – Tăriceanu !
  Tovarăşe Iliescu, crezi oare că aceşti doi ticăloşi neruşinati, lipsişi de orice scrupule, pentru obţinerea şi păstrarea puterii ameţitore, în faţa căreia se inchină „toată floare cea vestită” al PSD-lui, şlefuit cu „corupţie fără corupţi” de către mintea luminată dar invadată de vanitate şi putere absolută pierdută, în mod lamentabil în faţa piratului Băsescu, care la răndul său şi el a fost devalizat de putere de altii care au altoit metodele KGB-iste cu cele ale CIA şi MOSAD, şi azi ne „invaţă la gât, cravata cum se face nodul, şi vin şi blagoslovesc norodul, cu chipul lor de oaie creaţă” crescută după „metodele ţtiinţifice” ale ministrului Daea ?
  Am înţeles bine, ideologia PSD ? Dacă nu, atunci sunt dispus să fiu corectat, pentru ca nu cumva să contribui la sucirea minţii „poporului PSD” al lui Sorin Oprescu, de catre „statul paralel” mârşav !

 10. Din cauza lui iohanis au pus simulatoarele sa „traga” trei nopti la rand unde stateam eu.Stateam toata noaptea pe sub mese ,afara ziceai ca-i razboi iar dimineata nu era nici o urma de gloante.Dupa trei nopti nedormite au intrat peste noi in casa,in uniforme militare,trei namile care ,chipurile,cautau teroristi.Noroc ca,in prostia de atunci,nu le-am dat motive sa ne impuste fiind foarte speriati ,exact pe placul lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.