Gândul susține că o coroană funerară cu numele lui Mircea Geoană a fost depusă la mormântul lui Mihai Caraman, spionul comunist care a penetrat NATO și a dat informațiile către URSS / Geoană afirmă că n-a trimis nicio coroană și denunță „un joc politic degradant”
Publicația Gândul a relatat „în exclusivitate” că Mircea Geoană deși n-a participat la înmormântarea lui Mihai Caraman, legendarul spion comunist care a penetrat NATO în anii ’50-’60, ar fi trimis o coroană de flori, ceea ce ar confirma apropierea sa de grupul lui Caraman. În articolul publicat de Gândul sunt postate și imagini cu coroana respectivă.
Mircea Geoană a transmis pentru G4Media că n-a trimis nicio coroană, sugerând că aceasta ar fi fost trimisă tocmai pentru a-l pune într-o postură incorectă. „Nu am trimis nicio coroană. Nu știu cine s-a gândit să o trimită și să o fotografieze pentru a face o mare „știre” din asta, dar eu nu am avut nicio legătura. Pare să facă parte dintr-un joc politic degradant”, a comentat Geoană.
Mihai Caraman a fost înmormântat, sâmbătă, la 95 de ani, cu onoruri militare, într-un cimitir din București.
Caraman a stârnit un scandal internațional când a reușit să racoleze mai mulți angajați NATO, cu ajutorul cărora a obținut informații și documente secrete ale Alianței Nord-Atlantice.
Informațiile obținute atunci de Caraman pentru Securitate (poliția politică a regimului comunist) era date mai departe serviciului secret rus, temutul KGB, potrivit unui material biografic publicat pe site-ul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.
După ce breșa de securitate NATO a fost descoperită, Caraman a fost expulzat de autoritățile franceze și și-a continuat cariera în Securitatea internă.
El a revenit în prim-plan în 1990, imediat după Revoluția anticomunistă, când a fost reactivat cu acelaşi grad şi numit în funcţia de ministru-adjunct al Apărării şi şef al Serviciului Român de Informaţii Externe (20 ian. – 20 aug. 1990), apoi director al Serviciului Român de Informaţii Externe (20 aug. 1990 – 9 apr. 1992); consilier al directorului Serviciului Român de Informaţii Externe (apr. – sept. 1992). A fost înlăturat din funcţia de şef al SIE în urma presiunilor făcute de secretarul general al NATO, Manfred Worner, care nu a acceptat dialogul cu spionul care penetrase NATO.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
2 comentarii