G4Media.ro

G7 va susține Ucraina „până la victorie” (Jean-Yves Le Drian )

G7 va susține Ucraina „până la victorie” (Jean-Yves Le Drian )

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a declarat vineri, în cadrul unei reuniuni cu omologii săi din G7 la Wangels, în Germania, că statele membre ale grupului (Franța, Canada, Germania, Italia, Japonia, Statele Unite și Regatul Unit) vor susține Ucraina „până la victorie”, transmite BFM TV.

„Toate acestea fac parte dintr-o unitate foarte puternică a membrilor G7 de a continua să sprijine lupta Ucrainei pentru suveranitatea sa, până când Ucraina va învinge”, a subliniat el.

Miniștrilor de externe ai grupului li s-au alăturat miniștrii de externe ucrainean și moldovean. Moldova se teme că războiul s-ar putea extinde pe teritoriul său, în special în regiunea separatistă pro-rusă Transnistria.

„Noi nu suntem în război cu Rusia, Rusia este cea care este în război cu Ucraina. Există un agresor și un agresat. Susținem statul agresat și vom continua inițiativele noastre de sprijin în domeniile militar și financiar”, a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Înaintea reuniunii, ministrul de externe Liz Truss a cerut ca Ucraina să primească „mai multe arme” pentru a face față Rusiei. De asemenea, ea a cerut noi sancțiuni.

„Este foarte important în acest moment să menținem presiunea asupra lui Vladimir Putin, furnizând mai multe arme Ucrainei și sporind sancțiunile”, a spus ea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. ati b!eeeeeelit-00 ruZZZnaci

  2. Actorasul a zis ca nu mai vrea pace! Va bate la curu’ gol! Puie mutin!!!

  3. Toat aud VICTORIE. Dar hai sa definim ce inseamna victorie in acest caz, sa stim si noi pana cand veti sustine Ucraina.