G4Media.ro

Franța solicită o întrunire în cadrul UE pentru a dezbate situația Turciei,…

Franța solicită o întrunire în cadrul UE pentru a dezbate situația Turciei, cu care și-a deteriorat relațiile diplomatice pe fondul crizei libiene

Miniştrii de externe ai ţărilor membre ale Uniunii Europene (UE) se vor reuni pe 13 iulie, la cererea Franţei, pentru a dezbate situației Turciei, cu care Franţa și-a deteriorat relațiile diplomatice, în special din cauza crizei libiene, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, conform AFP.

„La cererea noastră, va fi (organizată) o reuniune a miniştrilor de externe din (ţările) UE, consacrată exclusiv problema turciei”, a declarat Jean-Yves Le Drian în faţa Adunării Naţionale.

„Sancţiuni la adresa Turciei au fost aplicate deja de către UE, din cauza operaţiunilor de foraj pe care Turcia le iniţia în zona economică maritimă a Ciprului (…) şi alte sancţiuni ar putea fi preconizate”, a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Relaţiile dintre Paris şi Ankara sunt tensionate, în special asupra dosarului privind criza libiană. Franţa acuză Turcia că a încălcat embargoul asupra armelor ce au ca destinaţie Libia şi că a vizat una dintre fregatele sale în timpul unui control de nave, acuzaţii dezminţite de Ankara. După acest incident, Franţa şi-a suspendat participarea la o misiune a NATO în zonă.

 

Foto: Jean-Yves Le Drian / Ministerul Europei şi Afacerilor Externe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Problema e mult mai dură decît o redați ,G4Midia ! De ce credeți că nimeni nu citește presa franceză ?

  2. Nu prea sunteti la curent, dragi G4Media 🙁

    Franta a retras „temporar” toate mijloacele puse la dispozitia misiunii Sea Guardian.
    https://www.lefigaro.fr/international/la-france-se-retire-d-une-mission-de-l-otan-pour-denoncer-le-double-jeu-de-la-turquie-20200701

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.