G4Media.ro

Franța: Mii de manifestanţi pentru a 11-a sâmbătă la rând împotriva vaccinării…

Franța: Mii de manifestanţi pentru a 11-a sâmbătă la rând împotriva vaccinării obligatorii şi Certificatului verde

Patru marşuri au loc sâmbătă la Paris, iar între 60.000 şi 80.000 de manifestanţi ar urma să iasă în stradă în întreaga ţară sâmbătă, în a 11-a sâmbătă la rând, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de vaccinarea obligatorie a personalului medical, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, transmite News.ro.

Între manifestanţi, un bărbat deghizat în Isus Cristos, purta o cruce în formă de şine, pe care scria ”Arbeit Macht Frei” (”Munca eliberează”, inscripţia de la intrarea în lagărul nazist de exterminare Auschwitz) şi ”halt Pass”, potrivit unui jurnalist AFP.

”Manifestez în fiecare weekend, pentru că ne-a fost furată libertatea”, declară Annick Gauthier, în vârstă de 65 de ani, care a venit cu un grup de câţiva prieteni ”veste galbene” din Val-de-Marne.

”Manifestez împotriva lui Macron şi măsurilor sale care omoară libertatea. Nu sunt vaccinat, nu am încredere. Dar poate că voi fi obligat, dacă se vor plăti testele”, declară Tristan, un pensionar în vârstă de 72 de ani, ”o vestă galbenă din primul moment”.

Un proiect de lege cu privire la o prelungire a paşaportului sanitar după 15 noiembrie urmează să fie prezentată la 13 octombrie în Consiliul de Miniştri.

Paşaportul sanitar a devenit obligatoriu la 21 iulie, în locuri în care se află peste 50 de persoane.

El a fost extins, apoi, la spitale – mai puţin la Urgenţe, în baruri şi restaurante şi în marile centre comerciale, în baza unor decizii ale prefecţilor.

La 30 august, el a fost extins la 1,8 milioane de salariaţi aflaţi în contact cu publicul.

La 13 septembrie, paşaportul urmează să fie extins la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani.

Această nouă zi de mobilizare intervine în contextul în care peste 50 de milioane de francezi au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, oar în Franţa continuă o scădere a numărului bolnavilor de covid-19.

Vineri erau spitalizate 8.107 de persoane, după ce, cu o săptămână mai înainte, numărul spitalizărilor era de 9.000. Dintre aceşti pacienţi, 1.586 erau internaţi la terapie intensivă.

Guvernul a anunţat miercuri o ridicare – începând de la 4 octombrie – a obligaţiei purtării măştii de protecţie în şcolile primare, în departamentele cele mai puţin afectate de epidemia covid-19.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

  1. Sa le spuna cineva: BREAKING Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60%

  2. Francezii au curaj și au spiritul libertății încă viu. O mare națiune!

  3. O adunatura de Sosoci si Sosoace si paratii astia de francezi,praful s-a ales si de Franta.

  4. Mai demult au fost sute de mii acuma nici nu au ajuns la sută…..se pare că a fost harnic Covidul si a mai ras dintre nătărăi.

  5. Degeaba, vestului deja de multa vreme i s-au taiat boasele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.