G4Media.ro

Franța, în stare de alertă din cauza secetei. Autoritățile anunță „restricții soft”…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Franța, în stare de alertă din cauza secetei. Autoritățile anunță „restricții soft” începând din martie pentru utilizarea apei / A fost cea mai secetoasă iarnă din 1959 

Franța este în stare de alertă din cauza secetei, iar autoritățile anunță „restricții soft” începând din martie pentru utilizarea apei, după cea mai secetoasă iarnă din 1959 până acum.

Invitat miercuri dimineață la franceinfo, ministrul Tranziției Ecologice, Christophe Béchu, a făcut declarații în legătură cu seceta care afectează Franța, care nu a mai înregistrat precipitații veritabile de 32 de zile, un record istoric, transmite bfmtv.com.

„Franța este în stare de alertă”, a recunoscut ministrul, care va prezida joi Comitetul de anticipare a secetei. De asemenea, Christophe Béchu va reuni luni „toți prefecții coordonatori de bazine”, pentru a începe „să analizeze, teritoriu cu teritoriu”, care este situația.

Ministrul a „confirmat” că vor fi luate „măsuri de restricție soft începând din martie”, „pentru a evita situațiile catastrofale de arbitraj când vin lunile iunie sau iulie”.

Christophe Béchu a reamintit că mai multe departamente fac deja obiectul unor măsuri de restricție a apei, cum ar fi Pyrénées-Orientales, Var, Bouches-du-Rhône și Isère, și a precizat că „va fi din nou cazul și pentru alte teritorii, pentru a anticipa și a evita să ne aflăm într-o situație catastrofală”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...