G4Media.ro

Franţa amână cu o zi aplicarea sancţiunilor anunţate împotriva Marii Britanii în…

sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Franţa amână cu o zi aplicarea sancţiunilor anunţate împotriva Marii Britanii în disputa referitoare la pescuit. Macron și Boris Johnson caută o soluție la Glasgow

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni că amână cu o zi sancţiunile comerciale planificate împotriva Marii Britanii, pentru ca negociatorii celor două ţări să poată lucra la noi propuneri de rezolvare a disputei privind drepturile de pescuit după Brexit, transmite Reuters, citată de News.ro.

Franţa a anunţat mai devreme că, începând de luni, la ora 23:00, va restricţiona comerţul peste Canalul Mânecii, ameninţând că va transforma conflictul referitor la pescuit într-o dispută comercială între unele dintre cele mai mari economii ale Europei.

Dar Macron, care s-a întâlnit luni mai devreme cu prim-ministrul britanic Boris Johnson pe marginea conferinţei ONU privind schimbările climatice de la Glasgow, a declarat reporterilor că planul francez este suspendat în aşteptarea rezultatului noilor discuţii.

„Din această după-amiază, discuţiile s-au reluat pe baza unei propuneri pe care i-am făcut-o premierului (Boris) Johnson. Discuţiile trebuie să continue”, a spus Macron reporterilor. „Am înţeles că britanicii urmau să revină mâine la noi cu alte propuneri. La toate acestea se va lucra. Vom vedea unde suntem mâine la sfârşitul zilei, pentru a vedea dacă lucrurile s-au schimbat cu adevărat”, el a spus. „Dorinţa mea este să putem găsi o cale de ieşire în toate aceste probleme”.

sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter