G4Media.ro

Franţa a devenit prima ţară europeană care a depăşit 2 milioane de…

sursa foto: Facebook/ Olivier Véran

Franţa a devenit prima ţară europeană care a depăşit 2 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus

Franţa a devenit marţi prima ţară europeană care a depăşit 2 milioane de cazuri de coronavirus, în pofida carantinei instituite la nivel naţional care a dus totuşi la scăderea puternică a numărului de infectări noi, potrivit calculelor Reuters, transmite News.ro.

În prezent, Franţa se află pe locul patru în lume la numărul de infecţii raportate, de 2.036.755, după Statele Unite, India şi Brazilia. Cu un bilanţ al deceselor provocate de coronavirus de 45.000, Franţa se află pe locul şapte în lume.

În Europa au fost raportate în total aproape 14,5 milioane de cazuri de Covid-19, fiind cea mai afectată regiune din lume şi reprezentând peste 26% din totalul infecţiilor.

În Franţa, după un vârf al infecţiilor într-o singură zi de 87.000, atins pe 7 noiembrie, numărul acestora a scăzut semnificativ, iar totalul zilnic a atins luni cel mai redus nivel din peste o lună, de 9.406. Datele au tendinţa să fie mai scăzute în zilele de luni, pentru că duminica sunt efectuate mai puţine teste.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat marţi că ţara redobândeşte controlul asupra coronavirusului, dar că nu este încă pregătită să relaxeze carantina impusă la nivel naţional.

În pofida scăderii numărului de cazuri noi, numărul persoanelor spitalizate pentru Covid-19 a atins un nivel record, iar Franţa se află pe locul al treilea la decesele provocate de această boală în Europa, după Marea Britanie şi Italia.

Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a stabilit ca termen pentru încheierea carantinei data de 1 decembrie.

sursa: News.ro

sursa foto: Facebook/ Olivier Véran

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Logic, testarea in masa (gratuita) a produs efectele cautate. Ne cunoastem starea de sanatate, fata de virus. Ceea ce ne permite sa ii protejam pe ceilalti, in cazul in care suntem infectati.
    46.200 decese, la o populatie de 67.000.000, este mult, insa nu este ceva extraordinar.
    In Franta, avem intre 1700 si 1900 decese zilnice, 365 zile pe an.

    Cele doua confinements (nu cunosc echivalentul in romana, scuzele mele) au permis orpirea raspindirii virusului. Cu pretul unor eforturi extraordinare, ale personalului medical si al statului, care a preluat in sarcina, absolut toate salariile celor care au fost nevoiti sa stea acasa.

  2. Pai in pana la sfarsitu verii s-au rupt baietii in petreceri.