G4Media.ro

FOTO Electric Castle, ziua 4: Damon Albarn de la Gorillaz a purtat…

Sursa foto: G4Media.ro

FOTO Electric Castle, ziua 4: Damon Albarn de la Gorillaz a purtat steagul Ucrainei, iar Macanache a umplut ringul / Bila neagră a ediției: cozi de 4-5 ore ca să pleci de la Bonțida

Momentul așteptat al zilei 4 de Electric Castle a fost show-ul britanicilor de la Gorillaz. Publicul a ocupat zona din fața scenei principale cu câteva ore înainte ca să prindă un loc bun și… a meritat. Damon Albarn (ex-Blur), Jamie Hewlett și ceilalți muzicieni de la Gorillaz au livrat un spectacol care i-a consacrat: excentric postmodern.

Nu au lipsit invitații-surpriză și temele sensibile, trupa fiind cunoscută pentru implicarea pentru mediu. De data aceasta, Damon Albarn a purtat pe umeri, timp de câteva piese, și un steag al Ucrainei.

Damon Albarn/Gorillaz la EC, Electric castle
Sursa foto: G4Media.ro

Macanache a umplut scena de la Hangar chiar dacă era miezul zilei.

Macanache la EC, Electric Castle
Sursa foto: G4Media.ro

Cozi de 4-5 ore să pleci de la Bonțida

La Electric Castle este wow… dacă reușești să ajungi sau să pleci de la festival, spuneau festavalierii cu care am stat de vorbă.

Sâmbătă dimineața au fost cozi de 4-5 ore la autobuzele EC, inclusiv la liniile cu prioritate unde prețul era dublu (40 de lei). Drumul cu mașina spre Cluj, prin Răscruci, era blocat din cauza faptului că accesul pe câmp era îngust și veneau autoturisme din ambele sensuri. Așa că oamenii au luat cu asalt gara CFR din Bonțida și au izbucnit în urale când trenul a sosit în gară la 5:30.

cozi la plecarea de la Electric Castle
Sursa foto: Facebook / Liviu Bercea
meme electric castle
Sursa foto: Facebook / Pastila demementă

Sutele de comentarii negative de pe pagina de Facebook a fesivalului i-au făcut pe organizatori să ia unele măsuri. Au renunțat la liniile cu prioritate și au fost suplimentate autobuzele și trenurile EC. Sâmbătă seara a fost oricum lume mai puțină ca vineri și mulți s-au grăbit să plece încă din timpul concertului Gorillaz. Așa că oamenii s-au plâns mai puțin duminică dimineața de experiența plecării de la Bonțida. Până la urmă, cea mai bună metodă de a ajunge și pleca de la Bonțida a fost cu mașina, deși organizatorii au vrut să descurajeze oamenii să vină cu autoturismele personale.

Dacă dăm la o parte transportul, experiența la Electric Castle a fost una faină, spuneau cei cu care am stat de vorbă.

Electric Castle, festival, tineri
Sursa foto: G4Media.ro
Electric Castle, festival, tineri
Sursa foto: G4Media.ro
Electric Castle, festival, tineri
Sursa foto: G4Media.ro

O abordare eco-friendly

Festavalierii de la Electric Castle nu trebuie să uite că, până duminică inclusiv, pot susține restaurarea Castelului Bánffy printr-o modalitate foarte simplă. ”Fiecare PET sau doză de aluminiu colectată în punctele speciale atrage donații pentru renovarea castelului Banffy”, a declarat pentru G4Media.ro Cristina Hanganu, director de comunicare Lidl. Magazinul din interiorul festivalului a fost o opțiune pentru zecile de mii de oameni care au putut să își ia la prețuri de Lidl produse de patiserie, fructe proaspete sau carne pe care să o pună pe grill.

Electric Castle, festival, tineri, grătar
Sursa foto: G4Media.ro

Duminica, ziua 5 la Electric Castle

Nu ratați Mdou Moctar, un muzician tuareg cu o chitară electrică incredibilă, Subcarpați, Alternosfera, The Mono Jacks sau Luna Amară.

Notă: G4Media.ro este partener Electric Castle

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Apreciem ca abordati si tema cozilor de la bus. Daca mai sunteti pe acolo, vedeti cozile si de la toalete, macare si bautura

 2. acum, in pllina pandemie de variola NATO

 3. Ar trebui să ridicați și problema instruirii personalului și securității asupra regulilor (inexistentă).

  Am ajuns de joi și m-au plimbat de la cort la cort pentru că nu știau nici ei care sunt corturile de 5/7 persoane.

  La Lidl in camping îți greșește la casă și îți ia mai mulți bani, te pun sa cumperi ceva de diferență (pentru că nu îți pot da banii înapoi), apoi te pune sa le arunci la intrare in fest (n-am avut voie nici măcar cu o piersică), deoarece nu ai voie cu decât cu lucruri cumpărate tot de la Lidl din fest…. Măgării peste măgării sa te facă să cheltui mai mulți bani.

  Multi oameni s-au îmbătat, făcut praf, dau sau și cădeau peste alți oameni, paza dormea pe front. In schimb ii alergau pe cei ce nu au plecat la timp (bilet de o zi).

  Au fost charging points pentru telefoane, care îți descărcau bateria in loc să ți-o încarce.
  Sau momentul in care au adus o statie de încărcare in camping, dar nu au bagat-o în priză, am alergat de la recepție la customer support, nimeni nu știa nimic, nu aveau numere de telefon sa se sune între ei.

  Pe scurt, haos…

  Singurul noroc a fost cu artiștii, care au dat tot ce a fost mai bun din ei și sistemul de sunet care ne-a umplut inimile de iubire.

 4. Sa-l inviti pe Şerpălake la EC , si sa-l mai pui in titlu, inseamna sa promovezi ceva ce-ti distruge celulele sanatoase, si iti poate provoca boli incurabile…

 5. Nu are nici o jena nea „caisa” plagiatorul!

 6. deci, cand citesc comentari despre cozi la mancare sau bauturi, ma intrebe daca persoanele respective, au vreo idee ce inseamna un festival din punct de vedere logistic, si daca au fost vreodata, din partea mea, in mult prea frumosul lor occident, unde e totul super? eu am fost, si am termeni de comparatie. era clar ca vor fii probleme cu transportul, dar e un festival de 5 zile, si cine nu ramane loco , cele 5 zile, isi asuma problema transportului. iar cozile la mancare si bautura, sant lege a naturi la evenimente de peste 50 000 de oameni. eu am fost la: rock am ring, loveparade berlin 1998 cu peste 2 milione de participanti intro metropola de 4 milione de oameni. erau cozi la mancare si la saorma de zeci de minute, cu toate ca festivalul beneficia de infrastructura de transport a Berlinului, tot au fost cozi.. ar fi fost culmea sa nu fie. si o alta comparatie, finala champions lique, anu asta a inceput cu o intarziere de peste o ora, in mijlocul parisului, si noi ne cacam pe noi ca am astept 2 ore sa vina autobuzul la bontida.

  cu respect si inainte sa scrieti ceva, ganditi prima data

 7. a, si inca o treaba, plansul ca nu ai voie cu mancare, da , e putin ciudat sa iesi din camping festival cu produs cumparat din lidl ul din camping, si sa nu poti intra in festival, unde e acelas lind. dar cum spuneam si la primul comentar, gandeste, pe site ul festivalului sant ordine interne de comportamen de luni de zile, si scrie clar, in camping orce manacare si bautura in afara de alcohol e permis, in festival nimic, si e normal, ca noi sa vedem artisti aia festivalul a facut un parteneriat cu firme mari de sponzorizare, ei sant privati nu stat/caritas, trebuie sa fac si un castig altfel dau faliment, si la anu nu se mai tine, prefer un electric castel, privat, cu bune si rele, clar definite, decat un cerb de aur organizat pe bani nostri si falit.

  cu respect, berti
  si inainte sa scrieti sau scomentati ceva, gandit prima data