G4Media.ro

Fostă consilieră a Gabrielei Firea, care a fost simultan vicepreședinte la PSD…

Foto: Simona Butacu și Gabriela Firea în iunie 2022 / sursa: pagina de Facebook a Simonei Butacu

Fostă consilieră a Gabrielei Firea, care a fost simultan vicepreședinte la PSD Sector 6 și membru în Consiliul de Administrație al Maternității Giulești, găsită în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate / UPDATE „Voi ataca în instanță”

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că a constatat starea de incompatiblitate pentru Simona-Valentina Butacu, fostă consilier local PSD la Sectorul 6 și fostă consilieră a Gabrielei Firea, care a fost în perioada 2016-2020 simultan vicepreședinte la PSD Sector 6 și membru în Consiliul de Administrație al Maternității Giulești, desemnată de Primăria Capitalei.

UPDATE: Simona-Valentina Butacu susține, într-un punct de vedere transmis G4Media.ro, că „ANI aplică legea retroactiv” și că va ataca în instanță decizia Agenției Naționale de Integritate.

„ANI aplică legea retroactiv. În perioada în care am deținut calitatea de membru al CA, NEREMUNERAT, la ”Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie Panait Sârbu” legea nu prevedea incompatibilitatea cu funcția deținută de mine în partid, la nivel local. Ulterior, demisiei mele în data de 3 august 2020, prin Legea nr.205/21 septembrie 2020, art. 178, alin.1, lit. F din Legea Sănătății a fost modificat devenind «calitatea de membru în CA al unui spital este incompatibilă cu exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control ale unui partid politic, atât la nivel național, cât și la nivel local».

Subliniez faptul că la momentul modificării legii, prin introducerea sintagmei de sus, eu nu mai dețineam calitatea de membru în CA al Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie Panait Sârbu”. Din aceste considerente, inspectorul care s-a ocupat initial de acest caz propusese o decizie de clasare.

Voi ataca în instanță această decizie emisă de Agenția Națională de Integritate”, a transmis Simona Butacu.

Știrea inițială: „Butacu Simona Valentina, fost Consilier local în cadrul C.L. al Sectorului 6 București, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 noiembrie 2016 – 03 august 2020, întrucât a exercitat simultan calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Prof. Dr. Panait Sîrbu» – București și funcția de vicepreședinte în cadrul unui organ de conducere al unui partid politic, încălcând astfel prevederile art. 187, alin. (13) și art. 178, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 95/2006”, se arată în comunicatul ANI.

Simona Butacu a fost consiliera Gabrielei Firea în perioada 2017 – 2020, pe vremea când aceasta era primar general al Capitalei, şi o scurtă perioadă la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse (martie – noiembrie 2022).

În prezent, Butacu figurează pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de şanse între Femei şi Bărbaţi cu funcţia de subsecretar de stat la această instituţie, potrivit Agerpres.

G4Media.ro a scris în iulie 2020 că Simona-Valentina Butacu, consilier local la Sectorul 6, consilier personal al Gabrielei Firea și vicepreședinte la PSD Sector 6, este și membru în CA al Maternității Giulești (Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” – București).

Legea sănătății stabilește că funcția de membru în consiliul de administrație al unui spital este incompatibilă cu „exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control ale unui partid politic”.

Contactată de G4Media.ro la în iulie 2020, Simona Butacu a trimis un mesaj în care susținea că incompatibilitatea nu se referă la funcțiile de la nivel local.

Foto: Simona Butacu și Gabriela Firea / sursa: pagina de Facebook a Simonei Butacu

Cine este Simona-Valentina Butacu. Consilier local la Sectorul 6 timp de două mandate, până în 2020, aleasă pe listele PSD, Simona Butacu era și consilier personal al primarului general Gabriela Firea și vicepreședinte la PSD Sector 6.

La momentul primei alegeri în Consiliul Local, în 2012, Simona Butacu era președintele TSD București, vicepreședinte la PSD Sector 6 și membru în Consiliul Național al PSD. În 2016, când a fost aleasă din nou, era președintele TSD București, vicepreședinte la PSD Sector 6 și președintele TSD Sector 6. De asemenea, ea era asociat unic la Shiny Production Concept SRL și asociat cu 50% la SC Eurotrust Trading filiala București. Simona Butacu deținea și funcția de director general la SC Service Ciclop SA București, după cum reiese din declarațiile de interese aflate pe portalul ANI.

În 2017, Butacu este numită director general la Compania Municipală Agrement București SA. În același an, ea era membru în Consiliul de Administrație la Compania Municipală Publicitate și Afișaj București SA. Dintre funcțiile politice, ea o mai deținea pe cea de vicepreședinte la PSD Sector 6. Butacu era în continuare asociat și administrator la Eurotrust Trading.

În 2018, Simona Butacu a devenit membru și în Consiliul de Administrație al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești).

În declarația de interese completată în iunie 2020, Simona Butacu, consilier local la Sectorul 6, trecea următoarele funcții: membru în consiliile de administrație la Maternitatea Giulești, la Compania Municipală Publicitate și Afișaj și membru supleant în Consiliul de Administrație la Centrul de Evaluare și Tratament a Toxicodependențelor pentru Tineri „Sf. Stelian” București. Ea era în continuare asociat și administrator la Eurotrust Trading și deținea funcția politică de vicepreședinte la PSD Sector 6.

De asemenea, în declarația de avere trecea următoarele venituri încasate în ultimul an fiscal: 12.000 lei în calitate de consilier al directorului companiei municipale Tehnologia Informației, 1.555 lei în postul de director adjunct la Rodut Plast (producător și distribuitor de lăzi din plastic pentru depozitarea și transportul produselor agroalimentare), 113.804 lei pentru postul de consilier al primarului general Gabriela Firea, 14.604 lei pentru postul de consilier local la Sectorul 6 și 37.200 lei ca membru în CA la Compania Municipală Publicitate și Afișaj.

Ce spune legea

Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății actualizată interzice ca un membru în Consiliul de Administrație al unui spital public să dețină o funcție de conducere într-un partid politic.

Legea prevede la art. 187 alin. 13: „Dispozițiile art. 178 alin. (1) lit. f) referitoare la incompatibilități, ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese și ale art. 178 alin. (5) se aplică în mod corespunzător și membrilor consiliului de administrație. Nerespectarea obligației de înlăturare a motivelor de incompatibilitate sau de conflict de interese apărute ca urmare a numirii în consiliul de administrație are ca efect încetarea de drept a actului administrativ de numire în funcție a respectivului membru al consiliului de administrație”.

Potrivit art. 178 alin. (1) lit. f), funcția de membru în consiliul de administrație este incompatibilă cu „exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control ale unui partid politic”.

Conform legii, în cadrul spitalului public funcționează un consiliu de administrație format din 5-8 membri, care are rolul de a dezbate principalele probleme de strategie, de organizare și funcționare a spitalului.

Membrii consiliului de administrație pentru spitalele publice din rețeaua autorităților administrației publice locale sunt:

a) 2 reprezentanți ai Ministerului Sănătății sau ai direcțiilor de sănătate publică județene sau a municipiului București, iar în cazul spitalelor clinice un reprezentant al Ministerului Sănătății sau al direcțiilor de sănătate publică județene sau a municipiului București;
b) 2 reprezentanți numiți de consiliul județean ori consiliul local, după caz, respectiv de Consiliul General al Municipiului București, din care unul să fie economist;
c) un reprezentant numit de primar sau de președintele consiliului județean, după caz;
d) un reprezentant al universității sau facultății de medicină, pentru spitalele clinice;
e) un reprezentant al structurii teritoriale a Colegiului Medicilor din România, cu statut de invitat;
f) un reprezentant al structurii teritoriale a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, cu statut de invitat.

Atribuțiile principale ale consiliului de administrație sunt următoarele:

a) avizează bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului, precum și situațiile financiare trimestriale și anuale;
b) organizează concurs pentru ocuparea funcției de manager în baza regulamentului aprobat prin ordin al ministrului sănătății, al ministrului de resort sau, după caz, prin act administrativ al primarului unității administrativ-teritoriale, al primarului general al municipiului București sau al președintelui consiliului județean, după caz;
c) aprobă măsurile pentru dezvoltarea activității spitalului în concordanță cu nevoile de servicii medicale ale populației;
d) avizează programul anual al achizițiilor publice întocmit în condițiile legii;
e) analizează modul de îndeplinire a obligațiilor de către membrii comitetului director și activitatea managerului și dispune măsuri pentru îmbunătățirea activității;
f) propune revocarea din funcție a managerului și a celorlalți membri ai comitetului director

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. sinecuri pt fetite dragute,las’ ca se-mprumuta statul sa plateasca …ailaltii ,fraierii care au mai ramas…

    • SI DACA A GASIT-O IN INCOMPATIBILITATE CE ?

      CINE II JUDECA ? NEVESTELE DE POLICIENI FACUTE magistrati ? 🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Nu e adevarat. O alta montura …

  3. Parașuta este expertă în de toate, a fost plantată la agrement, la afișaj, la service auto, la maternitate, la consiliul local, la primărie, la psd, acum au pus-o subsecretar de stat la agenția pentru egalitate de șanse.
    Treaba cu egalitatea de șanse este că dacă ești din PSD, cu siguranță ai toate șansele în viață.
    Asta câștiga de la stat 5000 de euro pe lună doar că era prietenă cu Firea. Și nu e singura, dacă mai scotociți veți vedea cum mai apar și alte „consiliere” cu venituri astronomice ale blondei.

  4. O biata jurnalista de meserie, individa devenita membru PSD inainte de 2012 a ajuns mare membru in Consiliile de Adminsitratie la multe companii de stat, evident, din toate domeniile posibile, lipseste aviatia sau fizica atomica!!!
    Dar, nu stii niciodata ce-i „rezerva” viitorul in PSD!

  5. Au început deja cățeii să latre pentru viitoarele alegeri. Ce este nou cu mândra instalată în doua posturi de doi bani ? O sa fie „știri” cu mai mare impact asupra alegătorilor. De la orice partid/coaliție, totul se rezuma la cât bagă acum ca să le iasă….. cât? Dvs apreciați, eu cred ca triplu dacă vin și din PNNR, adică 20 miliarde EUR.

  6. Azi am platit catre stat 12.000 lei (5500tva+6500 contributii salarii iar noi salariatii 3 la numar am incasat net 8900lei. Traiasca statu’

  7. Invit pe oricine doreste sa dea o cautare pe facebook dupa pagina Simonei Butacu sa vada cata propaganda trebuia sa raspandeasca pentru acel salariu.