G4Media.ro

Florin Oancea: Suntem în plin proces de testare şi de reluare a…

Florin Oancea: Suntem în plin proces de testare şi de reluare a cercetării vizavi de producţia de vaccin gripal trivalent. La începutul anului viitor, sperăm să avem un produs sigur

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Florin Oancea, şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor să fie obţinut un vaccin gripal trivalent sigur, care să poate fi autorizat.

„Suntem în plin proces de testare şi de reluare a cercetării vizavi de producţia de vaccin gripal trivalent. A debutat acum o lună şi jumătate testarea pe aproximativ 250.000 de ouă embrionate şi sperăm ca până la sfârşitul anului sau începutul anului 2021 să avem un produs sigur pe care să putem să îl autorizăm şi să îl dezvoltăm ca produs sigur. În momentul în care vom putea raporta ‘Avem acest produs sigur!’ trebuie să facem transferul tehnologic într-o arie de producţie conform normelor GMP. În acest moment suntem în plin proces de verificare, de cercetare, de dezvoltare a vaccinului trivalent”, a arătat Oancea, în cadrul conferinţei de presă organizată luni seara la sediul Institutului, citat de Agerpres.

La conferință a fost prezent și premierul Ludovic Orban, care a precizat că în acest moment se poartă discuții privind achiziția unui utilaj, necesar în procesul producției vaccinului.

„Acum suntem în faza de finalizare a produsului, faza finală de cercetare, de finalizare a produsului, de testare a lui, de verificare. Evident, în paralel, gândim o soluţie pentru a-l putea produce. La ora actuală există o linie de producţie, din care lipseşte un utilaj, pe care se poartă discuţii pentru achiziţionarea acestui utilaj. De asemenea, există şi alte soluţii posibile pentru a construi o capacitate de producere de vaccin care să respecte toate condiţiile legale”, a spus şeful Guvernului.

Institutul „Cantacuzino” a anunţat, luni seara, lansarea pe piaţă a imunomodulatorului OROSTIM-HV, care va putea fi achiziţionat începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului din Splaiul Independenţei nr. 103, realtează Agerpres.

Sursa foto: Ulrike Leone from Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. si cine va avea incredere in facatura voastra?

 2. Trivalent? Deja de câțiva ani specialiștii spun că cel trivalent nu este suficient și recomandă vaccinul tetravalent.

  • As face si eu o glumita despre cum crestea numarul lamelor in aparatul de barbierit, dar chiar nu e cazul in 2020.

   Cu toata pandemeala si cu toti cei 80 de miliarde ai lui Joianis / Merkel, in Romania nu s-a adus decat niciunvalent. Nici in cele mai fascinante sefeuri, guvernul nu ar fi adus decat 800 de mii de doze.

   Ce spun specialistii, sa vaccinam si la anul tot 4% din populatie?

   PS. Cinste cetateanuiui roman, care reafirma idealul lui, de a cheltui minimul pe sanatate. Cel mai mic procent din UE din venituri, din cel mai mic venit! Cel mai mic procent la asigurari, cel mai mic procent pe retete, cel mai mic pe suplimente, sport, alte alea care sustin sanatatea.

   Doar nu era sa scoata banul acum, sa se incurce cu trivalenti de import pe cheltuiala personala. Daca era un tetravalent sau o geaca de blugi, altfel discutam.

 3. Faceti teste? De ce nu reluati productia de polidin? Singurul produs de calitate de la cantacuzino. Tocati bani pe prostii cu orz ca sa va justificati salariile…
  Faceti polidin si obtineti autorizatii pt bcg si antigripal. Altceva nu trebuie. Hai, la treaba.

 4. Slab. Produs de statul roman. Ce mai e de zis.

 5. Este foarte bine ca ați repus pe piața Orostim-ul, va rog sa reluați producția și la Polidin, Vaccin Stafilococic, vaccin streptococic, anatoxina stafilococica și streptococica, Alergim A și BCG. Mulțumim frumos!

 6. Cum era de asteptat, s-a umplut de specialisti in vaccinuri pe aici. Sunt aceiasi specialisti si in economie, in geopolitica, in climatologie, agricultura s.a.m.d. Ma mir ca nu a aparut si ala Radulescu, sa guite si el putin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.