G4Media.ro

Firmele din Cehia au angajat deja 7400 de refugiați. Cele mai frecvente…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Firmele din Cehia au angajat deja 7400 de refugiați. Cele mai frecvente joburi alese de ucraineni

Datele Ministerului Muncii și Afacerilor Sociale din Cehia arată că întreprinderile au angajat deja peste 7.400 de refugiați ucraineni, transmite praguemorning.cz.

Potrivit ministerului, persoanele care au fugit de agresiunea rusă au început cel mai adesea ca muncitori la asamblare, lucrători în depozite, ajutoare în producție sau transport, curățenie și producție alimentară.

Republica Cehă a acordat peste 226.000 de vize speciale refugiaților care au fugit din calea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit datelor publicate recent de Ministerul de Interne.

Poliția pentru migrație a raportat joi peste 122.000 de refugiați înregistrați, dintre care aproape 53.000 în Praga.â

Numărul total al refugiaților ucraineni din Republica Cehă este estimat la aproape 300.000. Aproape 50 la sută dintre aceștia sunt copii, iar patru cincimi dintre adulți sunt femei.

Cehii care se oferă să găzduiască refugiați în propriile case sau în apartamente libere vor primi o contribuție de 3.000 de coroane de persoană pe lună pentru a acoperi costurile, a anunțat miercuri guvernul ceh.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. La noi nu vin,sau nu raman,fiindca se tem de cocalari si de interlopi,iar justitia functioneaza dupa ureche.

    • La noi, statul a avut contingente mici de muncitori străini, au venit indieni, buthanezi, vietnamezi, ucrainenii lucrau cu sutele de mii în Polonia și Cehia, când vin femeile și copii, după o perioadă se angajează…la noi sunt putini muncitori din Ucraina, în zona de munci forestiere și agricultură, în servicii și munci calificate mai puțini…e normal ca și cei rămași pe aici sa fie mai puțini….la mine la firma sunt ucraineni de cativa ani, șoferi și mecanici, soțiile lor au venit și au căutat joburi fără prea mari nevoi se limba… la ambalat, o doamnă lucrează pe stivuitor, la o carmangerie,….în zona Cernăuți nu e razboi, nici în Maramuresul istoric, vorbitorii de limbă română nu au emigrat încă…dar dacă o fac, vor veni în România…asa ca mai usor cu parerile mai Vecine…

    • @Vecinu’: Plimbă ursu’ băi ăsta cuvilizatu’. Dacă veneau cumva din Germania sau Elveția puteai sa vorbești de cocalari, interlopi și justiție coruptă. Dar când vorbești de niste oameni care vin dintr-o țară despre care până acum o lună nu se știa altceva decât că acolo se afla „racheții’, nu cred că poți aduce argumente din astea. Nu spun că nu e corupție în România, dar sunt unele țară pe lângă care Romania este un adevărat exemplu de civilizație. Și în cazul ăsta este valabil. Dar știți cum e, nimeni nu înjură și face România de râs mai bine decât românii. M-am uitat la interviuri cu acești emigranți și cum vorbesc despre țara lor. Când îi asculți zici că Ucraina era pământul făgăduinței și centru universului. Românii pe unde se duc nu știu decât să se plângă și să înjure Romania că este o țară murdară și cu funcționari corupți. Dar nu spun niciodată cine sunt aia care fac mizeria și cine sunt aia care dau șpagă funcționarilor obisnuidu-i pe aceștia să fie corupți. Nu cumva tot ei? De ce îi dai șpagă polițistului când te prinde depășind pe linie continuă? Dă-i permisul de conducere, nu șpagă și polițistul nu va mai fi unul corupt.
      Concluzie: Ucraina este o țară coruptă și țara cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din Europa, chiar înainte de începerea războiului dar n-am auzit niciun ucrainean vorbim un cuvânt urât despre țara lui. Așa că eu cred că cea mai mare problemă a României sun p(r)ostaci ca tine care nu știu altceva decât să-și vorbească compatrioții de rău.

  2. Bine ar fi sa nu mai fie nevoie sa mai vina. Păcat de acești copii, în marea majoritate preșcolari, care nu au șanse să învețe școală în limba lor. Va fi foarte greu pentru ei cu școala, daca mai rămân pe aici. Cehă, slovaca, poloneză, seamănă cu limba lor, a noastră, nu prea.