G4Media.ro

Fără fasole și cârnați de 1 Decembrie, la Iași/ Manifestări restrânse din…

Fără fasole și cârnați de 1 Decembrie, la Iași/ Manifestări restrânse din cauza pandemiei COVID

Autorităţile locale din Iași au informat că, din cauza pandemiei de COVID-19, şi în acest an vor fi organizate manifestări restrânse de Ziua Naţională a României, renunţându-se la masa tradiţională cu fasole, cârnaţi şi vin fiert, transmite Radio Iași, citată de Rador.

Primarul Mihai Chirica a declarat că în cursul dimineţii de 1 Decembrie, la ora 11,00, va fi organizat un ceremonial militar şi religios care se va desfăşura în Piaţa Palatului Culturii.

După intonarea Imnului Naţional al României, ‘Deşteaptă-te, române!’, se va oficia serviciul religios şi vor fi rostite alocuţiuni de către prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, primarul Mihai Chirica şi reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi Episcopiei Romano – Catolice.

Coroane de flori vor fi depuse la monumentul ecvestru al domnitorului Ştefan cel Mare, care se află în faţa Palatului Culturii.

Ulterior, pe strada Anastasie Panu va avea loc defilarea detaşamentelor de onoare ale Garnizoanei Iaşi, cu un efectiv de 200 de militari.

‘Ca şi anul trecut, din cauza condiţiilor cauzate de pandemia de COVID-19, nu va fi organizat un spectacol şi nu va fi oferită masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi. Accesul publicului este însă permis cu condiţia purtării măştii de protecţie, a dezinfectării mâinilor şi a păstrării distanţei fizice de un metru între participanţi’, a declarat primarul Mihai Chirica.

Tot din cauza pandemiei, nu va mai fi organizată celebra retragere cu torţe a militarilor de la Batalionul 151 Infanterie ‘Războieni’.

sursa: Radio Iași/ Rador

sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Vai, ce fel de sărbători românești sunt astea fără pomanageală și circ?

  2. L-a lovit criza pe primarele Chislegica! Nu mai are bani nici milioneru de fiu-sau ca sa-l imprumute sa dea norodului traditionala fasolica cu carnati! Oricum nu punea el prea mare valoare pe masurile antiepidemice, are acum scuza perfecta sa se fofileze.

  3. am ajuns de la mancare si circ la popor, la numai circ, fara mancare, ne asteapta o iarna „ca de povesti”

  4. macar 2-3 sarmale din carne reciclata

  5. Sa va fie rușine primarul Chirica edilul orașului ați deschis talciocul fara mască și certificat covit duminică nu aveți unde sa arunci un ac la talcioc fara mască toți iar acum de ziua României nu ați pregătit nimic interzis la fasolă cu ciolan afumat la talcioc ia-ți lăsat fără vaccin nu-i cere nimeni mască la piata și pe strada trebuie cum comentați d domnule Chirica