G4Media.ro

Familia regală din Dubai reacţionează în cazul prinţesei Latifa: Alteţa Sa este…

Familia regală din Dubai reacţionează în cazul prinţesei Latifa: Alteţa Sa este îngrijită acasă, susţinută de familia ei şi de profesionişti din domeniul medical

Familia regală din Dubai a anunţat că prinţesa Latifa primeşte „îngrijiri acasă”, după ce BBC a obţinut filmuleţe în care aceasta acuza faptul că este ţinută ostatică încă din 2018, de când a încercat să fugă din ţară.

„Starea ei continuă să se îmbunătăţească şi sperăm că va reveni la viaţa publică la momentul potrivit”, se arată într-o declaraţie a familiei regale.

„Ca răspuns la informaţiile din mass-media referitoare la Sheikha Latifa, vrem să mulţumim celor care şi-au exprimat îngrijorarea pentru bunăstarea ei, în ciuda ştirilor care, cu siguranţă, nu reflectă poziţia reală. Familia ei a confirmat că Alteţa Sa este îngrijită acasă, susţinută de familia ei şi de profesionişti din domeniul medical”, se arată în declaraţia trimisă prin intermediul ambasadei Emiratelor Arabe Unite de la Londra.

În filmuleţele înregistrate în secret, prinţesa a spus că se teme pentru viaţa ei.

Filmările au determinat apeluri globale pentru o investigaţie ONU. Agenţia ONU pentru drepturile omului a cerut Emiratelor Arabe Unite să furnizeze dovezi că prinţesa este încă în viaţă.

Şeful Human Rights Watch, Kenneth Roth, a descris declaraţia familiei ca fiind „o acoperire” şi a spus că nimeni nu va crede familia regală până când poveste de acoperire” şi a spus că nimeni nu va crede familia regală până când Latifa nu va avea „libertatea de a vorbi”.

Marţi, prinţesa Latifa, fiica emirului Dubaiului, a declarat că este reţinută ”ostatică” şi că se teme pentru viaţa sa.

”Sunt într-o vilă. Sunt ţinută ostatică, iar această vilă a fost transformată în închisoare”, declară prinţesa, în vârstă de 35 de ani, în această înregistrare video cu telefonul mobil, în toaletă, pentru că”este singura încăpere cu uşă pe care o pot încuia”.

”Toate ferestrele au fost închise (…). Sunt cinci poliţişti afară şi două poliţiste înăuntru”, adaugă fiica lui Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

În 2018, Latifa al-Maktoum anunţa într-o înregistrare video difuzată pe YouTube că vrea să fugă din ţară.

Abia reţinându-şi lacrimile, ea spunea că a fost ”torturată” şi ”încarcerată timp de trei ani” de către tatăl său, în urma unei prime tentative de evadare, pe când era doar o adolescentă, în 2002.

Această înregistrare video a fost publicată după eşecul tentativei, la bordul unui velier, imobilizat de către Marina indiană.

Prinţesa nu s-a mai manifestat în mod public de atunci.

Potrivit BBC, ea spune în înregistrările sale video că a fost drogată pe velier şi că s-a trezit abia după ce s-a întors în Dubai, unde este reţinută.

Guvernul din Dubai a rupt tăcerea în acest caz la 17 aprilie 2018 şi a confirmat că prinţesa a fost ”adusă” familiei sale şi că este ”bine”.

În martie 2020, justiţia britanică a stabilit că emirul Dubaiului a comandat răpirea a două dintre fiicele sale, Latifa şi Shamsa.

La vârsta de 18 ani, Shamsa a încercat să fugă de tatăl său, în 2000, pe când se afla într-o vacanţă în Anglia.

Potrivit versiunii lui Latifa, tânăra a fost găsită la două luni după ce a fugit, a fost ”drogată”, adusă la Dubai şi ”închisă”.

Justiţia britanică s-a pronunţat în cadrul unei proceduri între emirul Dubaiului şi prinţesa Haya.

Devenită, în 2004, a şasea soţie a suveranului emiratului, Haya, a creat senzaţie în 2019 după ce a fugit la Londra împreună cu cele două fiice ale cuplului.

sursa: News.ro,

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Familia regală din Dubai – best jockers!

  2. Conditia femeii in tarile musulmane, indiferent ca e printesa, singurul drept pe care il are este sa nu o faca pe nebuna.

    • Vă înșelați. Viața unei prințese este diferită de a altor femei din EAU. Ea are alte reguli de conduită și restricții, în principiu gândite să limiteze riscurile ca familia să fie șantajată.

      Asta nu scuză însă faptul că tatăl ei s-a lăsat influențat preponderent de opinia unor consilieri care au mers pe varianta de a-i limita anumite drepturi (deși din punct de vedere financiar îi oferă totul & probabil au cheltuieli cu ea de +$20k /zi) în loc să meargă pe o varianta de negociere (i.e.: fată, iei $5 mil de la mine, faci ce vrei cu viața ta, dar eu te dezmostenesc și nu mai ai legătură cu mine dacă cineva te răpește și cere despăgubiri). Problema era că printesa Latifa are o fire cam rebelă și s-ar fi expus unor riscuri mai mari decât o fată cuminte și timidă, iar deviația asta din tiparul fetei ascultătoare – a atras probleme.
      Dată fiind natură ei, nici nu o poate căsători atât de ușor. Cred că dacă i-ar fi găsit un băiat de care să se îndrăgostească, ar fi rezolvat-o. Ca să dau un exemplu că se poate: sora ei mai mare, seica Manal, este căsătorită si fericită cu copii cu șeicul care deține Manchester United, Sheikh Mansour. Deci puteau să o căsătorească și pe printesa Latifa cu un băiat care-i plăcea, să facă copii, să aibă o viață normală și frumoasă; financiar ar fi avut tot ce dorește, fără să fie nevoită să se streseze o zi în viață ei cum să facă să pună o pâine pe masă.

      Deci, da, asta este situația prințeselor. În rest, povestea femeilor localnice sau a celor expate este diferită.

      Cunosc multe femei din EAU, din familii înstărite, care au libertatea să-și continue educația până la ce nivel doresc ele, care ocupă funcții de leadership (C-level!) în instituții private și guvernamentale, care sunt foarte inteligente și competitive (pe una dintre ele am ajutat-o prin 2018 la cercetarea de doctorat), care sunt cu picioarele pe pământ, foarte tolerante și ok din toate punctele de vedere.

      Nu aș spune că în Emirate femeile sunt considerate „specii inferioare”, cel puțin nu mai mult decât văd că le percep anumiți bărbați prin România.

  3. Sa ma lase si fata asta, cum dracu e prizoniera daca face liveuri pe net?

    Ea are nevoie de un vibrator, nu de pastile.

  4. E limpede: Radio Erevan s-a mutat in curtea familiei regale din Dubai. Jalnică familie.