G4Media.ro

EXCLUSIV Firmele de casă ale lui Dragnea au datorii de milioane de…

EXCLUSIV Firmele de casă ale lui Dragnea au datorii de milioane de euro la stat. De ce nu-i cere liderul PSD lui Teodorovici să acționeze la fel ca în cazul Iohannis

Aproape 12 milioane de lei are de recuperat Fiscul de la Tel Drum, firma aflată în insolvență, şi Hotel Turris, firme de pe urma cărora familia lui Liviu Dragnea a ajuns să nu aibă griji financiare, potrivit documentelor consultate de G4Media.ro. Tribunalul Bucureşti a respins săptămâna trecută cererea de revizuire a Tel Drum prin care societatea de construcţii, despre care procurorii DNA susțin că ar fi controlată de Liviu Dragnea, cerea anularea unei datorii de 2,6 milioane de lei (aproximativ 600.000 de euro) către Fisc.

Astfel, banii trebuie recuperaţi de Agenţia Naţională de Adminsitrare Fiscală de la Tel Drum, societate deţinută în acte de Petre Pitiş, un apropiat al liderului PSD.

Nu este singura datorie pe care Tel Drum, care a intrat în insolvență în ianuarie 2018, o are la ANAF. Compania din Alexandria mai are de plată alte câteva milioane bune de lei, inclusiv la bugetul pensiilor şi la cel al asigurărilor de sănătate, aşa cum reiese din procedura de insolvenţă.

Restanţele la stat ale companiilor apropiate de Liviu Dragnea nu se opresc la Tel Drum. Hotel Turris SA, societate care a controlat activitatea Hotel Turris din Turnu Măgurele, are şi ea de plată alte 2,3 milioane de lei, aşa cum reiese tot din procedura de insolvenţă. Clădirea hotelului este deţinută în acte de Liviu Dragnea.

Fiscul lui Mişa trebuie să ia 2,5 milioane de euro

În total, Tel Drum şi Hotel Turris, societăţi controlate sau deţinute de Dragnea şi fimilia sa, au de plată la ANAF o sumă de 11,7 milioane de lei. Transformată în euro, este vorba de o datorie de 2,5 milioane la curs de 4,65 lei/euro.

Conducerea ANAF sau Liviu Dragnea nu au răspuns la solicitările G4Media.ro sau întrebări legate de recuperarea banilor.

Preşedintele PSD a dirijat public Fiscul şi Ministerul de Finanţe după bunul plac politic. Săptămâna trecută, pe 5 iulie, Liviu Dragnea îl trimitea pe Ionuţ Mişa, şeful ANAF, să recupereze datoria de 1,2 milioane de lei pe care preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să o plătească după ce a încasat mai mulţi ani chirii pe o clădire pe care a pierdut-o în instanță.

”Îi întreb acum public, dacă au de gând, dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală, dacă sunt prea mulți bani și nu mai au loc în cuferele de la Trezorerie, de la dl Mavrodin. Îi întreb și eu, nu vreau să-i întreb la telefon, îi întreb public, pentru că este o întrebare pusă de multe ori în studiourile de televiziune, o întrebare legitimă, la care văd că nu răspunde nimeni”, a spus Dragnea.

A două zi, ministrul Eugen Teodorovic, în subordinea căruia se află ANAF-ul, anunţa că au fost începute procedurile de recuperarea a banilor de la Iohannis.

Însă, Dragnea nu dă dovadă de consecvenţă privind interesul său pentru banul public şi atunci când vine vorba de societăţile apropiate. Doar cu o săptămână înainte de indicaţiile date de Dragnea către ANAF, Fiscul tocmai primise undă verde de la Tribunalul Bucureşti să recupereze o sumă de 2,6 miliane de lei de la Tel Drum.

ANAF a plătit suma la Tel Drum în loc să o vireze la Periş

Petre Pitis la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in Bucuresti, vineri, 18 august 2017. Inquam Photos / Alexandru Busca

Pe 28 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis în dosarul 7764/3/2018 să respingă cererea de revizuire a sentinţei civile nr. 2454/07.04.2016 pronunţată în dosarul 29163/2/2015 al Tribunalului Bucureşti, cerere formulată de Tel Drum. Decizia putea fi atacată în şapte zile de la comunicare, însă acest lucru nu s-a întâmplat, aşa încât a rămas definitivă, aşa cum ni s-a transmis de un reprezentant ANAF.

Tribunalul Bucuresti a stabilit prin decizia invocată (ramasă definitivă) că firma de constructii Tel Drum, apropiata de afacerile familiei lui Liviu Dragnea, a beneficiat fără respectarea legii de o returnare de TVA, bani care erau cuveniţi Romsuintest Periș. Conducerea ANAF şi fostul administrator al fermelor de porci din Ilfov, Claudiu Barbu, care nu mai avea drept de semnătură, au realizat un acord prin care banii au ajuns în Teleorman.

Lichidatorul judiciar al Romsuintest Peris, după intrarea societăţii în insolvenţă în ianuarie 2012, a observat că Tel Drum beneficiase ilegal de această returnare de TVA. A reclamat în instanță, dar şi prin plângeri penale nefinalizate, încă din septembrie 2015, returnarea ilegala de TVA. La procesele de la fond, apel, revizuire, contestaţie în anulare, judecătorii au constatat constant că ANAF trebuie să ia banii de la Tel Drum şi să-i dea la Periş.

Reprezentanţi ai fostei Romsuintest ne-au precizat că ANAF a făcut plata celor 2,6 milioane de lei către Romsuintest, dar că nu ştiu dacă Fiscul a şi recuperat banii de la Tel Drum.

Conducerea ANAF nu ne-a răspuns dacă s-a început măcar procedura de recuperare a datoriei de la Tel Drum. Surse din Fisc ne-au precizat însă că acest lucru nu a avut loc.

Reamintim că reprezentanţii Tel Drum nu au dorit să răspundă întrebărilor trimise în legătură cu relaţia contractuală dintre această societate şi Romsuintest.

Alte datorii de două milioane de euro ale Tel Drum

În tabelul creditorilor din procedura de insolvenţă începută la Tel Drum, reiesea că statul are de recuperat, prin Fisc, alte aproape 5,3 milioane de lei.

Este vorba de o sumă de 3,6 milioane de lei, sumă cuvenită la bugetul general.

La asigurări sociale, societatea din Teleorman mai are de plată 1,33 milioane de lei. Nici la bugetul asigurărilor de sănătate, Tel Drum nu este la zi şi are restanţe de 600.000 de lei. Datorii mai mici sunt la şomaj, acestea se rdiciă la 44.000 de lei.

Însă, după începerea procedurii de insolvenţă, inspectorii fiscali au mai descoperit în acest an o datorie de aproape 1,5 milioane de lei.

Este vorba de o restanţă de „1.450.113,00 lei, reprezentând creanţe bugetare constatate prin rapoarte de inspecţie fiscală întocmite ulterior deschiderii procedurii, respectiv Decizia de impunere nr. F-MC nr. 102/30.03.2018, prin care s-au stabilit obligații suplimentare de plată în sarcina debitoarei, dar care au ca obiect activitatea anterioară deschiderii procedurii împotriva Tel Drum SA”, aşa cum reiese din tabelul creditorilor.

Reiese că ANAF are de recuperat o sumă de 6,8 milioane de lei în cadrul procedurii de insolvenţă de la firma despre care procurorii DNA susțin că este controlată de Liviu Dragnea.

La acest total, se adaugă datoria confirmată pe 28 iunie de Tribunalul Bucureşti de 2,6 milioane. Se ajunge astfel la o sumă de 9,4 milioane de lei (peste 2 milioane de euro la cursul zilei al mondei europene).

Mai reamintim că în acte, societatea pe acţiuni Tel Drum este deţinută de Petre Pitiş, un fost angajat al Consiliului Judeţean Teleorman în perioada când instituţia era condusă de Liviu Dragnea.

Datoriile firmei care a adus primul milion familiei Dragnea

Fiscul nu are de recuperat bani doar de la Tel Drum, ci şi de la Hotel Turris SA, societate deţinută pănă în 2015 de fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana. După partaj, clădirea hotelului şi terenul aferent au ajuns la liderul PSD, iar firma cu datorii la soţie, care apoi a ieşit din acţionariat şi a cedat societatea unei angajate, Cristina Mândroc.

Reamintim că G4 Media a demonstrat în cadrul unei investigaţii că prin intermediul acestei societăţi, familia lui Dragnea a primit primii bani de la Tel Drum după privatizarea realizată de şeful PSD.

Şi Hotel Turris a intrat în insolvenţă şi conform tabelului creditorilor instituţia condusă de Ionuţ Mişa trebuie să recupereze 2,3 milioane de lei.
938.556 de lei sunt datoriile către bugetul consolidat. O sumă de 945.295 de lei este restanţa pe care fosta firmă a familiei Dragnea o are la asigurările sociale. Aproape 400.000 de lei trebuie plătiţi la bugetul de sănătate şi 30.000 la contribuţiile pentru şomaj.

Pănă în acest moment, banii nu au fost recuperaţi aşa cum am aflat de la ANAF, iar datoria a fost acumulată în perioadă în care Hotel Turris era deţinută de familia şefului PSD.

(Foto: Marian Fișcuci și Liviu Dragnea /Sursa: Liberdeteleorman.ro)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

 1. Cine !? Orlando Teodorovici ? Sau Orlando Florida ?

  • Face imediat Teodorovici o amnistie fiscala, prejudiciind statul de milioane de euro.

   Fiindca la asta se pricepe PSD, la prejudicii.

 2. Bine ca procurorii DNA sustin ca firmele sunt controlate de Dragnea ai nu de johanes, ca altfel, doamne fereste, i-ar fi cerut Teodorovici si datoria pe firmele astea, nu doar pe case… Asta e important: ce sustin procurorii!!!

  • Ce dracu’ ai vrut sa spui, ma? Ești fumat sau ti-a rămas partidul dator și te-a rupt foamea?

  • Asa e cand incerci o argumentatie complicata, prin rastalmacire. Mesteci rahatul pana sfarsesti prin a-l inghiti.

   Inca o eroare de asta si superiorul lui Asistat il retrage dupa cortina cenusie, intr-o lume dezolanta, pustie a fostilor trolli cazuti in dizgratie.

  • nu-l trage ca nu gaseste altii.
   Oricat de prosti si incoerenti ar fi, „e buni” ca nu-s altii. Unde sa gasesti usor mancatori de rahat cand tot mediul privat cauta oameni macar si cu clasele 1-8? Doar retarzii raman la psd ca postaci
   Prosti sunt trolli rusnaci, astia romani sunt catastrofe.

  • Inteleg ca esti fratele mai mic si mai prost al Asistatului, cata vreme Ochidepestemort are trecut in declaratia de avere pachetul majoritar de actiuni de la SC Turis SA

   PS. Altceva e misto ! Ca prin intermediul lui G4 am aflat cu totii astazi ca Dragnea nu fura doar de la copiii saraci din Teleorman ci si de la batrani ! 😉

  • Impostorule, poate incerci la catavencii cu colegul vostru pah. Va ramas mic partidul si fumati ciuperci.

  • @Susufler0, nu mai bagati toti asistatii si ineptii intelectual in zeama, ca trebuie sa va coborati la nivelul lor, sub talpa broastei, ca sa i se demonstreze ceva (orice, pana si faptul ca e o aberatie ca seful lor, dublul condamnat penal dragnea, sustine ca soarele e sus pe cer la miezul noptii) pt. ca acolo, acolo sunt imbatabili. :))
   Ca dovada si replica de retardat pe care a dat-o.

 3. La intrebarea din titlu. Cum de ce ? Raspunsuri evidente:
  1. pentru ca este un borfas ordinar care-si permite cu un tupeu colosal sa PUTA de ipocrizie, inselaciune si minciuna;
  2. pentru ca este un tradator care zilnic submineaza statul roman, institutiile lui si ironizeaza si jigneste inteligenta cetatenilor. Mai putin a votantilor psd, unde nu are ce sa jigneasca.
  3. pentru ca este un penal de rand, pentru care inselaciunea este in respiratia de fiecare secunda. Fara sa insele, liviu dragnea se sufoca.
  4. pentru ca, dintr-o monumentala neputiinta care caracterizeaza Romania si pe romani, acest maimutoi respira inca aer romanesc si comunica in limba romana, in loc sa respire aer siberian si sa comunice prin semne.

 4. De ce un ii cere DRagnea lui Teodorovici? Pentru ca NIMENI nu sufla in fata lui Daddy Liviu. Slugile niciodata nu vor comenta in fata stapanului

 5. Hai ma pe bune? Ce e aia datorii ar zice fmmdragnea. E lumea rea și bulangie. Numa dujmani și praduitori. Voi ce plm vreți adică nu poate oamenii să aibe datorii? Dormiți liniștiți și vă plătiți taxele că de restu se ocupă fmmmpsd!

 6. TelDrum este in insolventa….. verificati-va sursele si reevaluati-va cunostintele juridice.

  http://portal.just.ro/87/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8700000000068188&id_inst=87

 7. Frate, pai cine sa se duca la Dragnea si sa-l execute? Poate Iohannis, dar nu poate. E ocupat cu summitul NATO. Inca o data Dargnea ne demonstreaza ca este Seful Romaniei. O gasca de penali imputiti.

 8. Sfeul Dragnea niciodata nu le va permite sclavilor sa se atinga vreodata de puisorul TEL DRUM. Cine crede contrariul se inseala amarnic. Teodorovici, chiar daca este prieten cu Ponta, niciodata nu va iesi din cuvantul lui Livache. Cred ca asistam neputinciosi la inceputul unei hegemonii a Ciumei Rosii. Dumnezeu sa ne apere de actiunile penalilor PSD -ALDE.

 9. Ce bine pentru Dragnea ca il are la Finante pe Teodorovici si la ANAF pe Misa – doua slugi obediente.

 10. Ce face Dragnea se numeste in limbaj urban JECMANEALA sau TEAPA LA FRAIERI.
  Si fraierii suntem noi cei care isi platesc la timp taxele si impozitele datorate statului roman. Dar daca am face si noi ca el? Rusine Liviu Dragnea

 11. DJ teodorovici, le gigolo sef de la Ministerul de Finante, tocmai ce a preluat din zbor mania proletara a lui dragnea, cea cu intrebarea, chipurile la misto, daca nu cumva ministerul are prea multi bani si vrea sa-l amnistieze fiscal pe Johannis, drept pentru care a si iesit la rampa cu afirmatia ca se gandeste serios la o astfel de milostenie. Una cum a mai facut si in urma cu 3 ani.
  Ca si in cazul legilor penale pe care numai pablito dragnea nu le vede a fi facute in beneficiul lui personal, si in cazul amnistierii fiscale va proceda in acelasi fel.
  dragnea ma convinge pe zi ce trece nu numai ca este un hot smecheras propasit din fundul curtii din Gratia in fotoliul de sef al Camerei Deputatilor, prim ministru de facto si se dorerste si presedinte de facto (ca de jure nu poate), dar si un las (iese la atac intotdeauna in lipsa opozantului, cum a fost ultimul atac la Johannis in timp ce acesta este la summitul NATO), un om lipsit de responsabilitate (da pomeni populiste cu nemiluita, din banii popii, doar pentru a obtine sustinere in a fi mentinut la putere – pensii speciale, imunitati pe la CCR, pensii babane cumulate cu venituri salariale ca in cazul avocatului poporului, vouchere de odihna bugetarilor, in plus fata de salariul marit, muta ambasade pe unde i se cere de forte straine Romaniei si in ciuda incalcarii responsabilitatii altor factori de decizie, etc.), un om care nu-si asuma raspunderea faptelor proprii (determina acolitii sau obedientii din psd sa-i faca vrerile, vasilica, servil shaideh, rovana plumb, carmen dan, firea pandele, codrin stefanescu, octavian teodorovici fiind doar unele din cele mai cunoscute exemple), un paranoic obsedat (poate si in realitate) ca e vanat, ca i se doreste disparitia fizica pt. ca el, un Avram Iancu al zilelor noastre (cum se vrea a fi perceput), vrea numai binili boborului in ciuda samavolnicilor care stapanesc Romania (in frunte, cum altfel, cu statul paralel, Johannis, corporatiile straine, Soros). Mai nou, Basescu nu mai e bun, Johannis i-a luat locul. Cateodata cred ca in prima faza camasa de forta pentru el, ar fi un bun inceput de redresare a economiei si a tarii, in general. Urmat acest pas, binenteles, de finalizarea procesului in care a fost deja condamnat penal in prima instanta, de finalizarea si darea in judecata pentru afacerea OLAF, de condamnarea celor vinovati in cazul Belina, de condamnarea in Brazilia pentru Fortalezele de acolo, de aflarea adevarului si condamnarea celor vinovati pentru toate matrapazlacurile prin care acest gretos gratios din Gratia a ajuns la putere si si-a facut averile.

  • Felicitari!
   HN ti-ar fi publicat dupa 3 luni, ori deloc, un asemenea comentariu…

   PS. Acum ma tin la 20% iar in urma cu o luna ma tineau la 35%. Dar nu ma las…

  • @Scaraotchi : Multumesc. 🙂
   Mai postez si pe HN, cand cred ca am ceva de zis. Se mai intampla ca in weekend sa nu-mi apara anumite opinii, desi sunt scrise decent. E vreun pesedac sub acoperire pe-acolo, da’ nu-i bai. Cu siguranta respectivul citeste opinia respectiva si, binenteles, o raporteaza opaitului teleormanean suprem.

 12. Cum, teodorovici sa faca asta? Pai cand a avut el datorii asa au facut tovarasii lui, s-au luat de el? Acum e dator. Va ignora linistit tot, continuand sa scrie cu cerneala verde pe unde vrea el.

 13. Fratilor ma duc la Haules Baules,ma turnat Dragnea ca trag pe nas inainte dea intravla irealitateatv inrect cu bogdanel marihuana !

  • V-am prins, va deranjeaza tare…!
   Poate am sa vb sa rasuceasca si mai abitir ”cutitul in rana”…

 14. oare ptr ca partidele sint structuri mafiote? care isi dau legi cu dedicatie? ce iti trebuie mai mult decit sa faci conexiunea intre fapta si lege ca sa le declari in afara legii? se incalca grav constitutia de catre toata lumea. ar trebui sa ne facem si noi ceilalti un partid dar cu hoti respectabili.

 15. ati observat tractoristii din poza¿