G4Media.ro

EXCLUSIV Cine e managerul care va gestiona 100 de milioane de euro,…

Sursa foto: Facebook / Codruț Semănaru

EXCLUSIV Cine e managerul care va gestiona 100 de milioane de euro, cea mai nouă mega-afacere de stat din România de la Casa de Comerț Unirea: Mason, finul lui Rareș Mănescu, fost manager în firme de logistică în agricultură

Codruț Marius Semănaru a fost numit de consiliul de administrație al Societății Naționale Casa de Comerț Unirea SA în funcția de director general. El va gestiona bugetul de 100 de milioane de euro al acestei firme de stat înființate de fostul ministru PSD Petre Daea și resuscitate de actualul ministru PSD Adrian Chesnoiu.

Semănaru a confirmat pentru G4Media numirea în funcția de director general al Casei de Comerț Unirea.

Casa de Comerț Unirea va fi capitalizată cu 100 de milioane de euro în acest an și va avea rolul de a prelua marfa de la miile de mici producători de legume și fructe și de a o duce în magazine. Experiența de până acum a afacerii de stat, care trebuia să deschidă 80 de aprozare în toată țara, arată falimentar: datorii la furnizori, cele două magazine închise, pierderi de peste 12 milioane de lei în doi ani, potrivit Digi24.

Cine este Codruț Marius Semănaru. Noul director general a declarat pentru G4Media că, în afara unei scurte ”provocări” la stat, ca director al Autorității Rutiere Române, a lucrat exclusiv în mediul privat, ca manager al unor companii cu activitate în logistică și agricultură, printre cae Bristol Logistic.

Semănaru a confirmat pentru G4Media că este finul lui Rareș Mănescu și al Ramonei Mănescu, foști lideri PNL apropiați de grupul de la Monaco. Rareș Mănescu a fost primar al Sectorului 6, iar Ramona Mănescu – ministru al Transporturilor și ministru al Afacerilor Externe.

În mandatul de ministru al Transporturilor al Ramonei Mănescu, Codruț Semănaru a fost numit director al Autorității Rutiere Române, potrivit declarațiilor sale de avere. Cât timp Ramona Mănescu a fost europarlamentar, soția lui Codrin Semănaru a lucrat la Parlamentul European.

Codruț Semănaru a confirmat pentru G4Media că a fost membru al unei loje masonice, după cum a scris Rise Project în decembrie 2020. Întrebat dacă și în prezent este membru al lojei “Călugăreni nr. 176”, despre care Rise Project a scris că influența moment marile decizii de la Primăria Sectorului 6 în mandatele de primari ale lui Mănescu și Cristian Poteraș, Semănaru a spus că ”e o chestiune de nuanță și nu aș vrea să nu o discut la telefon. Dar acea activitate nu are legătură cu activitatea mea profesională”.

El apare ca asociat și acționar, cu 10%, în compania Variant Agro, alături de un cetățean ucrainean, potrivit portalului Confidas, care preia informațiile de la Registrul Comerțului. Semănaru a declarat pentru G4Media că ”am fost director și asociat, dar am ieșit demult, am cedat părțile sociale imediat după declanșarea războiului din Ucraina. Firma funcționa ca reprezentanța unei fabrici de lângă Harkov și în România importam echipamente de irigații și silozuri. Odată cu începerea bombardamentelor, firma nu mai putea funcționa”.

”Am făcut management în agricultură, mult timp, doar în companii private. La ARR a fost o provocare încheiată ok. De exemplu, la Bristol Logistic m-am ocupat de dezvoltarea afacerii, logistică. Sunt multe lucruri care trebuie făcute pentru agricultura românească”, a declarat Semănaru pentru reporterul G4Media când a fost întrebat ce anume îl recomandă pentru această funcție.

Întrebat dacă îl cunoștea pe ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, înainte de a fi numit în funcția de director general la Unirea, Codruț Semănaru a spus că ”ne-am mai interesctat”. (Foto: Facebook / Codruț Semănaru)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Pusculuta pentru partide! Dacă era ceva rentabil nu era dezvoltata de privați! Sa ne spună dacă are copii sau nepoți mici și cu cine rămân dacă doamne ferește! Sa i blesteme de acum pe judecători sa se prindă pana merge în fata lor! Și sa tragă mai mulți după el, sa fie dezmăț la Rahova!

 2. Intr-o firmă falimentară statul mai bagă 100 mil euro , care se vor face din nou praf. Totul se face numai pt a se mai fura ceva. Vom vedea rezultatul peste un an când din nou se va constata dezastrul firmei.

 3. Democrația nu e gratis.
  Doneaza:
  https://www.g4media.ro/doneaza

 4. Adică un liberal pur-sânge va administra o întreprindere comunistă?!!! 😂😂😂

 5. Daca face praf banii sa raspunda cu toata averea personala, el si cei care l-au pus in functie, cum ar fi? In rest da, iar furturi, de ce sa dea banistatul companiilor falimentare, cine are accize si taxe marite sa le dea astora, cine? Prostimea

 6. bine ca la MADR e plin de salariati care sunt si pensionari , parca nu se putea cumula pensia cu salariul daca se „lucreaza la stat”.

 7. Useristii astia nu se mai pot opri din furat! In 30 de ani n-au fost in stare decat sa arda spitale si sa toarne la securitate, ce sa te astepti de la ei… Macar de faceau autostrada promisa…

 8. In interesul cui credeti voi ca va gestiona PSD&Co purcoiul asta de bani?

 9. Hai sa deschidem niște pariuri cu pedepsele ăstora.
  Pe cacarau nu l punem ca el doar ia! Întra în hora chesnoiu, ala de la sindicate pa care l pusese dancila, vreo doi din consiliul de administrație, daea ca i curg balele. De la 8 la 15 ani!

  • Unirea a fost inființată de Daea. A avut la dispoziție o groază de bani de care s-a ales praful. Nimeni nu a fost tras la răspundere. Așa se va alege praful și de cele 100 mil euro. Salarii mari , protocoale, deplasări , achiziții scumpe și în final nimeni nu răspunde, că așa e la stat.

 10. Adevarul e ca micii intreprinzatori nu au unde sa-si vanda produsele, ca lanturile de supermarketuri nu le iau. Ideea sa preia firma asta de stat produsele lor nu e rea. Dar problema e ce fac pe urma cu ele? Normal ar trebui sa aiba ei contracte cu altii, inclusiv supermarketuri, si sa le dea imediat mai departe. Ca lant de aprozare de stat… e de ras. 🤣 sau decat sa se strice, mai bine le doneaza celor ce n au ce manca. O sa care si aia de pe la partide acasa… oricum, DNA tre sa stea cu ochii beliti pe astia.

 11. Noii oligarhi !! Pai aacu’ că au disparut rușii din Mediterană, vreți să rămână locu’ gol????

 12. Ca parazitează bugetul de stat, a devenit “obișnuința” intr-o tara îndatorată in 32 de ani cu peste 50% din PIB și in care se fac angajări parazitare fictive pana și in instituțiile pentru orfani, ce sa mai zic de “consilierii” din finanțe, apele Romane, sau îmbunătățiri funciare , care nici pana la 10 nu pot numără ca adorm instant, ce sa mai zic de tabla înmulțirii ca intra in moarte cerebrala la 2×2 … Dar, pseudo cooperativele înființate de Daea, ca Unirea nu-i singura, sau de foști politicieni PSD sau PNL efectiv parazitează și falimenteaza producătorii, importatorii, ca sunt și falși in “made in România” la orice, de la oua la orice leguma și fructa, 80% sunt cu origine falsa RO la retaileri, din cauza “cooperativelor” … Prin traficul de influența infect, retailerii fac contracte exclusiviste cu “cooperativele”, un antreprenor onest neputând da marfa decât prin “cooperative”, la prețuri in pierdere, și comisionate ilicit extrem de mult ! Dar DNA’ul “doarme” de câțiva ani, se va trezi totuși la un moment dat ! Si poate ex miniștri, nu numai Daea, ex directorașii de prin ministerele agriculturii și finanțelor, care acum parazitează tot cu acordul retailerilor, si nu ma refer la staful de afara, ci la pseudo buyerii interni “promotori” de #romanesti, cu sau fără fusta, care împreuna cu “cooperativele” pun %iliciteCA de iau si pielea de pe antreprenorii reali , iar la raft produs luat cu 2 se vinde cu 4,5 … vor da socoteala si vor sta ani buni la “all inclusiv” !

 13. DNA sa-l ridice de azi!