G4Media.ro

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: Cei care sunteți parte în dosar, ca și mine,…

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: Cei care sunteți parte în dosar, ca și mine, și ați fost victime în noaptea de 10 august 2018 să ne unim pentru o acțiune comună la CEDO / Lupta pentru justiție continuă și vinovații vor plăti

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR PLUS), care a fost lovit de jandarmi la protestul din 10 august 2018, a făcut marți seara un apel către persoanele aflate în aceeași situație și care sunt părți în dosarul 10 august să se unească pentru a contesta împreună la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) decizia definittivă de clasare a dosarului.

„Astăzi am primit vestea șocantă a deciziei definitive privind intervenția violentă a Jandarmeriei asupra cetățenilor care protestau pașnic. Este o decizie inexplicabilă și aștept motivarea.Un lucru este sigur: MERGEM MAI DEPARTE PENTRU DREPTATE! Vă chem pe toți cei care sunteți parte în dosar ca și mine și ați fost victime în noaptea de 10 august 2018 să ne unim pentru o acțiune comună la Curtea Europeană A Drepturilor Omului (CEDO)”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

Europarlamentarul USR PLUS susține că acțiunea nu va presupune niciun cost pentru cei care decid să depună plângere la CEDO.

Redăm integral postarea lui Vlad Gheorghe:

„CEDO – CONTESTĂM ÎMPREUNĂ DECIZIA DIN DOSARUL 10 AUGUST

Astăzi am primit vestea șocantă a deciziei definitive privind intervenția violentă a Jandarmeriei asupra cetățenilor care protestau pașnic. Este o decizie inexplicabilă și aștept motivarea.

Un lucru este sigur: MERGEM MAI DEPARTE PENTRU DREPTATE! Vă chem pe toți cei care sunteți parte în dosar ca și mine și ați fost victime în noaptea de 10 august 2018 să ne unim pentru o acțiune comună la Curtea Europeană A Drepturilor Omului (CEDO).

Aștept mesajele voastre la adresa vlad@vladgheorghe.ro – cu cât suntem mai mulți, cu atât acțiunea noastră este mai puternică.

Odată publicată motivarea vom avea o direcție mai clară privind acțiunea noastră. Toți cei care doresc să facem împreună acest demers – menționați, vă rog, acest lucru în mailul vostru. Acțiunea nu va presupune niciun cost pentru doritori, iar datele voastre vor fi folosite exclusiv pentru 10 August.

Aveți încredere că nu s-a terminat – o lume întreagă a văzut ce au fost în stare Dragnea, Carmen Dan, Speranța Cliseru și șefii Jandarmeriei să facă împotriva cetățenilor pașnici: copii, femei, persoane în vârstă, cu dizabilități, oameni cu mâinile ridicate ca mine care doar protestau împotriva infractorilor. Lupta pentru justiție continuă și vinovații vor plăti! Trebuie să fim uniți și să ne cerem DREPTATEA pe toate căile!”

Tribunalul București a respins cererea DIICTOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă. Șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei scapă defenitiv de răspundere penală.

Șapte organizații ale societății civile contestă decizia judecătorului Daniela Isabela Miheț, de la Tribunalul București, de clasare definitivă a dosarului 10 august și anunță că vor sprijini deschiderea unui proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), potrivit unui comunicat de presă transmis marți.

Este vorba de comunitatea Declic, alături de Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Rezistența, Reset Iași și Brașovul Civic.

Reprezentanții grupurilor civice se vor strânge, miercuri, de la ora 18.00, în fața Tribunalului București, cu mesajul „Rușine, Justiția Română! Ne vedem la CEDO”.

Sursa foto: Vlad Gheorghe / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. IN romania VICTIMELE PLATESC !

 2. Nu zicea ficusul ca nu mai sunt probleme in justitie?
  Se pare ca ati luat bataie fix degeaba, oamenii care indemnau la proteste atunci conduc romanica acuma.
  Concluzia?
  V-au dat placuta pnl si usr+, voi ati incasat bataia si ei au ajuns la guwernare.
  Acum se parw ca voi ati fost de vina, dupa spusele statului condus de pnl si usr+.
  Si pentru troli, nu-s psd-ist, ii urasc pe toti la fel de mult, nu discriminez.

 3. Pai, ba, bulache, nu apărați voi magistrații???

  • Postac al ciumei roșii,
   Justiția are 25-30% gunoaie corupte promovate de Psd, prin slugi gen Savonea, Tînț, etc.
   Durează până se curăță jegul din Justiție.
   Dar justiție dictată din Kiseleff nu susține nici un om normal la cap

  • @mario 5 m-ai prins, sunt postac PSDist :))), atât puteți voi, fanaticii pluseristi, doar să identificați ‘postaci PSDisti’ că de gândit ioc.

   Ps. Când te trezești din prostie o să vezi că pe scaunul justiției stă un userist, nu pesedist.

 4. In urma cafteleii ti-ai indeplinit scopul:ai fost declarat erou si votat europarlametar iar Usr e la guvernare! Daca nu era revolutia din 89 crezi ca secu, esalonul 2 pcr si progeniturile mai furau ceva?

  • Pe amaratul ăla cu piciorul gaurit de o petarda nu l-a mai făcut nimeni erou, vezi ce înseamnă să nu fii activist de partid…

 5. Afirmaţia că „vinovaţii vor plăti” are foarte puţină acoperire. Sunt parte în dosar şi voi urma îndemnul de a acţiona la CEDO, însă, chiar în ipoteza că acţiunea de la CEDO va avea câştig de cauză, acel proces va fi pierdut de „Statul român”, dar nu de persoanele din România vinovate de violenţele din 10 august 2018. Acei vinovaţi au fost scăpaţi de Justiţia din România, cu preţul responsabilizării statului român în întregul său. Cauza a cărei judecată a fost refuzată în România va rămâne definitiv nejudecată.

  Un exemplu concret: acei reprezentanţi ai Jandarmeriei, care s-au făcur vinovaţi de violenţele din 10-11 august 2018, nu vor păţi nimic, sunt definitiv scăpaţi de Justiţia din România.

  Dar, în eventualitatea câştigării procesului de la CEDO, vor putea fi arătaţi cu degetul judecătorii şi procurorii care au refuzat judecarea cauzei „10 august 2018”.

  Cred că nu greşesc în aceste opinii, şi doar atât se va putea obţine.

 6. Un nume și telefon de contact, pt a putea lua legătura cu toții, și impreina să facem plangere la CEDO, pt vinovații din 10 august 2018 și împotriva Justiției din Romania și toți care au judecat această speță in decursul anilor.