G4Media.ro

Europarlamentarul Carmen Avram cere grupului S&D introducerea siguranței alimentare pe agenda următoarei…

Sursa foto: Facebook / Carmen Avram

Europarlamentarul Carmen Avram cere grupului S&D introducerea siguranței alimentare pe agenda următoarei sesiuni plenare a Parlamentului European

Eurodeputatul S&D Carmen Avram a cerut grupului său parlamentar introducerea siguranței alimentare europene pe agenda următoarei sesiuni plenare a Parlamentului European.

„Siguranţa alimentară e, în acest moment, principala îngrijorare pentru cetăţenii europeni, care, după cum arată informaţiile, iau deja cu asalt magazinele pentru a-şi face stocuri de alimente”, a scris Carmen Avram în numele delegației PSD, în solicitarea adresată preşedintei grupului Socialiştilor şi Democraţilor, Iratxe Garci­a Perez.

De asemenea, europarlamentarul Carmen Avram a atras atenția privind existența unei îngrijorări ridicate a producătorilor agro-alimentari din Europa, în legătură cu posibilitatea asigurării hranei şi a creşterii preţului la alimente, se arată într-un comunicat de presă. Îngrijorările s-ar baza pe „explozia” prețurilor la energie, fertilizatori și îngrășăminte, dar și pe suspendarea exporturilor și importurilor spre și dinspre România.

Totodată, Avram susține că este necesară implicarea de urgență a Parlamentului European pentru rezolvarea crizei alimentare, înainte ca aceasta să scape de sub controlul autorităților europene.

Comisia Europeană va veni cu un plan de acţiune pentru sectorul agro-alimentar pe date de 23 martie. Acest plan ar putea include recomandări pentru acordarea de ajutoare de stat către fermieri şi producători, deblocarea rezervei de criză din PAC, în valoare de 500 de milioane euro, subvenţionarea preţului la energie, combustibil şi îngrăşăminte, precum şi o posibilă amânare a unor prevederi din strategiile Green Deal.

Corespondență de la Strasbourg

Sursa foto: Facebook / Carmen Avram

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Şi noi care credeam că îi cere scuze lui Barna pentru minciunile ei care adus la iluzia aia de dosar de ne-am ales cu dulapul.
  Madam prima dată cere-i scuze lui Barna dar aşa pios nu PSD-ist şi apoi mai vedem dacă ai pretenţii la cerut ceva, OK?

  • Păi banditii bolșevici PCR-USL cer ca UE să se ocupe de siguranța alimentară a romanilor pentru că ei se ocupă cu furatul 😂😂😂

 2. Sluga și sclava Varanului are curajul să ceară ceva? Pentru fermieri? Vai săracii… evazioniști.

 3. Fufa asta știe ce a declarat colegul de partid, ministrul agriculturii ?

 4. bah, daca doar asta face un individ pentru 10K coco salariu, sa ceara siguranta alimentara … e bine man, bun job! Asta stie si tanti de la colt de strada, doar ca nu ia 10K coco salariu pentru!

 5. Hai sa ne aflam in treaba.
  Unde dracului vede asta criza alimentara?
  Magazinele sunt pline cu tot ce vrei.
  Ca nu ai bani sa cumperi e altceva.
  Ca sa ai bani trebuie sa mai si muncesti.
  Din pacate pentru multi munca pute tare.