G4Media.ro

Europa nu are încredere în Giorgia Meloni. Analiză după alegerile din Italia

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Nu e sfârșitul lumii! La câtă „bogăție culturală” le-a venit cu pluta pe Mediterana era normal că oamenii să se răzbune la vot. Moștenirea Angelei Merkel este una sumbră; gestionarea proastă a crizei din 2008, migrație fără număr, restricții paranoice legate de COVID, închiderea nuclearului și parțial a cărbunelui… dau roade acum.

  2. Vor urma si alte tari. Suntem in perioada de dupa „oamenii slabi (Ursula si ai ei) dau nastere la vremuri grele”.

  3. Nu știm dacă Meloni va deveni prim-ministru și dacă va deveni, va avea o durată de viață mai mare ca guvernele precedente.

    Există PD, M5S și IV care împreună dar și încă cu câțiva deputați de pe dreapta(la Berlusconi) ar putea să-și pună propriul guvern.

  4. Poate a venit vremea să ne luăm Europa înapoi?
    Până la urmă UE este o idee foarte bună, atâta doar că a fost năpădită de moliile socialist birocratice — dacă o curățăm un pic, e ca nouă.
    De exemplu, titlul ăsta: Europa nu are încredere în Giorgia. E înșelător și ar trebui amendată Redacția. Nu e vorba de Europa (așa cum dealtfel vedem din articol), ci de „oficialii de la Bruxelles”, care nu sunt nici eterni, nici infailibili. Iar dacă „oficialii de la Bruxelles” nu au încredere în alegătorul italian, nici în cel polonez, ungur, francez, german, și ultimul pe listă, cu voia dvs., haurar, atunci poate ca în loc să încercăm să dresăm alegătorii cu diverse programe gen căsătoria homogay, curbura bananei, punerea AfD sub observație etc., nu mai bine schimbăm oficialii de la Bruxelles? Că e mai economic si mai democratic.

    • sau și mai economic și mai democratic, cui nu-i place în UE să emigreze în Rusia sau Coreea de Nord! :)))))

  5. Simplu: isi pune in aplicare politica, nu primeste cei +200 miliarde de euro. Dreptul ei, dreptul lor. Insa nu pe banii (impozitele) noastre.

  6. Confundati, cel mai probabil din ignoranta, Europa cu Uniunea Europeana si mai exact cu gasca de la Bruxelles.

  7. Și ce-o să le faceți? O să-i pupați în cur? :)))))

  8. care europa? cea de stanga?

  9. Si ca sa se trateze de depresie isi bagapu lanma ta sitifu te fami liangu ra!

  10. Fratelli d’fascismo

  11. Nici italienii nu mai au incredere in UE. Sentimentul este reciproc.

  12. JAVRELOR de la UE , nu le place ce au votat majoritatea cetățenilor italieni.

    • Ca sa fie pe intelesul tuturor: alegerile sunt libere. Fiecare voteaza cum il taie (sau nu) capul. Si celor de la Bruxelles, precum si celorlalte tari, le este total indiferent. Ceea ce intereseaza insa, este folosirea banilor. Bani care sunt toti, absolut toti, din diversele impozite ale oamenilor.

      Asadar: faci o politica UE compatibila, ai acces la banii celorlalti. Peste 200 miliarde de euro in cazul Italiei. Nu faci asta (si este dreptul fiecaruia sa nu o faca) nu ai acces la bani. SImplu. Chiar si Dv puteti intelege asta.

  13. @3v
    I-auzi te pomenești c-a pus deoparte din economiile ei mamaia Ursula 200 de miliarde pentru Italia. Da dacă nu -s cuminți nu le mai dă nici un bănuț!
    O merge șantajul ăsta la Polonia sau Ungaria, dar doar încă câțiva anișori până devin contributor net, dar în cazul Italiei sigur nu merge.
    Nu e treaba Ursulei, ce conducători își votează țările membre și, ce să vezi, nu e nevoie de aprobarea ei. E doar un funcționar, ales pe o perioadă determinată. Face figuri și produce zâzanie și nemulțumiri, zboară. Nu e obligatoriu să-și termine mandatul, dacă nu mai corespunde.

    • Ar trebui sa fiti la curent cu sumele din Planul de Relansare. In mod normal, fiind cetatean al UE.
      Ar trebui sa fiti la curent de unde provin aceste fonduri si cine le garanteaza (ce tari)
      Ar trebui.

  14. Italia cotizeaza la bugetul ue mai mult decat primeste