G4Media.ro

Europa a cunoscut anul acesta cea mai răcoroasă primăvară după 2013

Foto: Pixabay.com

Europa a cunoscut anul acesta cea mai răcoroasă primăvară după 2013

Un sistem persistent de joasă presiune în Europa a condus la cea mai răcoroasă primăvară înregistrată pe continent din 2013, a anunţat luni serviciul european pentru monitorizarea schimbărilor climatice Copernicus, relatează dpa.

Temperatura medie din martie până în mai anul acesta a fost cu 0,45 grade Celsius sub cea înregistrată din 1991 până în 2020, a anunţat luni agenţia în Reading, Anglia.

În zone întinse din Europa au fost raportate temperaturi mai scăzute decât media pe termen lung, se arată în raportul Copernicus, excepţii făcând Scandinavia şi sud-vestul Peninsulei Iberice.

„În mai 2021, cea mai mare parte a Europei a cunoscut temperaturi sub medie, cu centrul anomaliei meteo localizat deasupra Germaniei”, a mai spus Copernicus.

„Luna a fost caracterizată de condiţii meteo ciclonice nespecifice sezonului şi acest lucru a condus la cea mai rece lună mai după 2010 înregistrată în Germania, iar temperaturile maxime din Regatul Unit să fie unele dintre cele mai scăzute înregistrate”, se mai arată în raport.

Cu toate acestea, la nivel global, cercetătorii au înregistrat temperaturi mai ridicate în luna mai decât media pe termen lung: astfel, în această lună temperatura medie a depăşit cu 0,26 grade Celsius temperatura medie din ultimii 20 de ani.

Vestul Groenlandei, Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi nordul şi vestul Rusiei au fost extrem de afectate. Pe o perioadă de 12 luni până în mai, temperatura globală a fost cu 0,29 grade Celsius mai mare decât media înregistrată din 1991 până în 2020.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Aceasta racire a vremii sa fie oare efectul incalzirii globale a climei? 😂 -ca asa e politically correct

    • E racoare, deci nu discutam despre incalzirea globala, ci de schimbari climatice. Asteapta un pic pana in iulie, august sa vezi ce o sa sara cu incalzirea globala cand afara o sa fie 34-38 de grade Celsius.

    • Stai ușor, ca apar fanii gretei energetei și Iti explica ei ca de fapt nu e ceea ce vezi.

    • stie cineva ce sa intamplat cu gaura de ozon ? ca in anii 90 trebuie sa ne fie frica ca este o gaura mare, si murim cu totii, ce vremuri, cand in cosmetice era jojoba, si nu Q10 🙂

    • Stati linistiti ma trolilor. Doar voi nu vedeti incalzirea globala si poluarea. Nu ati vazut nici in pandemie cand se vedea cerul albastru fara masini. Nu va mai aduceti si aminte de acum 25 de ani cand nu trebuia sa plecati de pe plaja la ora 12 si aveam 4 anotimpuri? Poate trolii au memoria scurta… Tot in perioada aia am ajuns prima data in grecia si chestia asta cu plecatul la pranz de pe plaja mi se parea asa ciudata, acum asa a ajuns si la noi. Dar stati linistiti, noi nu patim nimic, nota de plata va reveni copiilor si nepotilor nostri.

    • bai, euclid, acum 30 de ani eram copil la tara in zona campiei romane si nu puteam sta la 12 afara de cat de cald era nici cu sapca…ne rupea soarele instant si nici in casa nu era prea bine ca bunicii n-aveau nicio urma de aer conditionat :))

    • Ce fumezi ba, chiparosule? Cum vedeai tu cerul albastru in pandemie fără mașini? Înainte te încurcau loganurile zburătoare și rachetele Volkswagen Passat?

    • Ce semnifica pentru tine Încălzire Globală ? Descrierea ta de mai sus nu se potrivește mai degraba cu “Schimbare climatică”? La fel cum au fost multe altele in istorie ? Ia-o etimologic, faptic, cum vrei, nu exista încălzire globală ci doar o schimbare climatică. Poluarea da exista, evident, dar se foarte exagereaza, nu mai fi spălat pe creier, gândește liber..dacă mai poți..

    • cand e o luna friguroasa, e vreme, meteo, variatii etc

      cand e o dupamiaza torida, pac, incalzirea globala

  2. Ca de obicei, minciuni si praf in ochi.
    A fost cea mai rece primavara in toata emisfera nordica de la 1900 incoace.

  3. Evident ca e circ global, nu încălzire globală. E de fapt vorba doar de Schimbare climatică nu încălzire globală.