G4Media.ro

Europarlamentarul Eugen Tomac, despre aderarea României la Schengen: Statul român are obligaţia…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Europarlamentarul Eugen Tomac, despre aderarea României la Schengen: Statul român are obligaţia să acţioneze Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiţie a UE

Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că România îndeplineşte criteriile de aderare la Spaţiul Schengen încă din 2010 şi a cerut autorităţilor să acţioneze Consiliul Uniunii Europene în faţa Curţii de Justiţie a UE, scrie Agerpres.

„Consider că statul român are obligaţia ca, în cel mai scurt timp, să acţioneze Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Este inacceptabil ca un singur organism european să blocheze funcţionarea UE, să îngrădească de mai bine de 12 ani dreptul a 20 de milioane de cetăţeni români de a se bucura de toate privilegiile pe care le oferă piaţa unică europeană”, a afirmat Tomac.

Liderul PMP a reamintit că piaţa unică europeană funcţionează în baza principiilor a patru libertăţi: libertatea de circulaţie a persoanelor, a bunurilor, a capitalului şi a serviciilor.

„Nouă ne sunt încălcate aceste libertăţi, două dintre ele fiind fundamentale. E vorba de libertatea de mişcare a cetăţenilor şi a mărfurilor. Prin urmare, cred că este cazul să ieşim din această stare de neputinţă şi să facem ceea ce este necesar. Un proces la CJUE nu suspendă negocierile. Schimbă doar datele problemei şi arată că România în sfârşit ştie să se apere cu instrumentele oferite de UE. Plânsul pe la colţuri şi cerşitul de binefacere în condiţiile în care lucrurile sunt foarte clar prevăzute în Tratat şi în Acordul Schengen cred că sunt elemente suficient de puternice pentru a putea ieşi din acest blocaj”, a subliniat Eugen Tomac.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Statul roman are datoria sa stea in pozitia ghiocel si sa se comporte ca o tara din lumea a 3 a, doar nu vreti sa ne creada lumea nationalisti si putinisti ca facem figuri cand suntem calcati in picioare prietenii din UE

  • Ia zi tu Costache cu ce te-ai remarcat in lupta asta anti-ghiocel?
   Da o poza cu pancarda in fata guvernului, sa te vad viteazule!

  • @Alexandru limitat in argumente ca orice foca pluserista

   @🦀 Ma gasesti pe net cu o pancarTa pe care scrie ca „vreau sa emigrez in statul paralel”… dar acum plusericii mei imi zic statul paralel chiar exista… doar ca se numeste ‘puterea din umbra’

 2. intrarea in Schengen a devenit o tema de campanie electorala mascata 🤣

  • Râzi tu dar Tomac, cu toate păcatele lui, e constant pe subiect și dă din coate mai mult decât toți anaIfabeții din guvern la un loc, inclusiv doftor bode care merge să negocieze pentru noi, el neștiind nici o limbă străină. Acum că o avea n-o avea vreun succes, măcar se agită și se interesează

 3. Domnule Tomac spuneți-ne câti oameni de religia păcii au tranzitat hotarele patriei in ultimii 3 ani E secret? 10, 20, 100.000? Ziarele din Germania auscris că numai o grupare de români a transbordat peste 36.000 de persoane. traficanții fiind arestați.

 4. păi nu zicea rareș b (ăla de la pnl, cu pensiile-n gură….) că va face asta? și a venit dulapul din deal și i*-a zis NEIN???

 5. Pentru asta Romania trebuie sa aiba politicieni!