G4Media.ro

Emma Răducanu: Este un vis. A fost o muncă de echipă

sursa foto: Facebook/ US Open

Emma Răducanu: Este un vis. A fost o muncă de echipă

Sportiva britanică Emma Răducanu a afirmat că trăieşte un vis şi faptul că a câştigat US Open reprezintă rodul unei munci de echipă, relatează News.ro.

„Din start am ştiut că va fi un joc extrem de dificil. Leylah (Fernandez) a jucat un tenis incredibil. A trebuit să joc la maxim. A fost o luptă mare. Sunt foarte mândră de ce am realizat. Este un vis absolut. Întotdeauna îţi închipui cum te duci să îmbrăţişezi pe toată lumea. Faptul că acest lucru se întâmplă în realitate … Sunt foarte recunoscătoare tuturor oamenilor care m-au ajutat, echipei mele, LTA, tuturor oamenilor care m-au susţinut în timpul acestei aventuri. A fost într-adevăr un efort de echipă, nu am câştigat de una singură”, a spus ea.

Ea spune că a discutat cu tatăl ei, care i-a spus că este mai puternică decât credea. „Cred că cea mai mare realizare a mea este modul în care am reuşit să nu mă gândesc la nimic altceva decât la planul meu de joc. În rest, am lăsat totul deoparte complet pentru a mă concentra asupra a ceea ce trebuia să fac. De asta sunt cea mai mândră. Aceasta este o mare parte din ceea ce mi-a permis să câştig acest titlu.Am vorbit cu părinţii mei. Nu vorbim prea mult despre tenis împreună. În aceste momente, ei vor mai ales să ştie cum sunt. Mi-aş fi dorit să fie aici pentru a sărbători împreună, dar mă privesc de acasă şi sunt mândri. Tatăl meu mi-a spus: „Eşti chiar mai puternică decât credea tatăl tău.” M-a liniştit (zâmbi). Este foarte greu de mulţumit. Astăzi (sâmbătă) am reuşit. După joc, am făcut un duş, am făcut aceeaşi rutină ca de obicei. Nici nu ştiu când voi merge acasă. Habar n-am ce să fac mâine (duminică). Încerc să profit de moment. Acum nu este momentul să ne gândim la viitor, să planificăm ceva, să facem orice programare … Nu ştiu. Şi nu-mi pasă. Profit de viaţă”.

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, 18 ani, locul 150 WTA, venită din calificări, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând în finală o sportivă la fel de tânără, canadiana Leylah Fernandez, 19 ani, locul 73 WTA. Ca urmare a performanţei de la US Open, britanica va urca pe locul 23 WTA.

Răducanu s-a născut la 13 noiembrie 2002, iar Fernandez la 6 septembrie 2002.
Britanica s-a impus în ultimul act cu scorul de 6-4, 6-3, într-o oră şi 51 de minute.

Răducanu, sportivă cu tată român şi mamă chinezoaică, nu a pierdut niciun set tot turneul.

Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din Marea Britanie câştigătoare a unui grand slam după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon. În plus, ea este prima sportivă din Era Open care câştigă un grand slam venind din calificări.

A fost pentru prima dată în Era Open, atât la masculin, cât şi la feminin, când în ultimul act al unui grand slam s-au întâlnit două jucătoare care nu sunt favorite.

De asemenea, pentru prima dată după 1999 în ultimul act s-au întâlnit două adolescente la un grand slam. În acel an, americanca Serena Williams, o învingea, tot în finala US Open, pe elveţianca Martina Hingis, cu 6-3, 7-6 (4).

În urmă cu treisprezece săptămâni, Emma Răducanu era locul 366, iar US Open este al patrulea turneu la care a participat în circuitul WTA. Ea nu se confruntase niciodată cu o jucătoare din Top 40 înainte de a o întâlni pe Belinda Bencic, în sferturile de finală.

Câştigătoarea turneului va primi 2,5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA, iar finalista, 1,25 de milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

Sursa foto: Facebook US Open

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Stie, asa scrie in presa britanica, scrie ca vine la Bucuresti la bunica, de cateva ori pe ani si ca-i place mancarea noastra, si a ei, pe jumatate. Broavo ei, mandri britanicii!
    Ce da de gandit celor care inca n-au plecat e ca e inca un exemplu de roman cu zambetul pe buze, nu cu buzele stranse.
    De exemplu, aseara, dupa o vara in infern, inca unul a avut ceva de sarbatorit, asa ca am mai facut un dus cu manele. Oare cum e intr-o tara in care cacetateanul nu da muzica tare, nici nu lasa motorul masinii pornit in fata casei si nici nu arde gunoiul in curte, in soba, ca sa nu plateasca gunoierii.
    Cand in jur e civilizatie sansele sa ajungi Emma, Bianca sunt mult mai mari.

  2. Câteva lucruri pe care le-am remarcat la meci:
    – tehnica și forța cu care Emma lovește mingea de multe ori. Cred că va rupe tot în tenisul mondial în următorii ani, pare imposibil de învins în acest moment.
    – Leylah este o răutăcioasă mică adorabilă, foarte isteață, va avea un cuvânt greu de spus în tenisul mondial
    – sora lui Leylah, bună rău, superbă

  3. Ar putea și Iohannis sa -i trimită un mesaj de felicitare, daca ea nu ne vrea, noi o vrem!

  4. Niciun „prooroc”, indiferent de calitati, nu este iubit in tara lui, mai ales in Romania!

  5. Va avea aceeasi soarta ca a canadiencei Bianca Andreescu.

  6. Stilul romînesc
    Ne mandrim cu ce NU AVEM , sportivi
    Ne cataram mereu pe cadavru altora ! Bine jucat !

  7. Guvernul Cîțu și BNR și CTP ignoră că n-avem arenă de tenis în Capitală. Facem însă istorie. 2019 US Open – Bianca Andreescu! La cât investim în tineret, de zeci de ani încoace, o să ne obişnuim cu performanţe strălucite venite mai mult din Diasporă.
    Leul de Aur, marele premiu al festivalului de film de la Veneția, a fost câștigat ieri de „L’événement” (Evenimentul), film francez în care rolul principal este jucat de o actriță franco-româncă – Anamaria Vartolomei.