G4Media.ro

Dupa UEFA, și FIFA relaxează sancțiunile contra Rusiei: Echipelor de juniori sub…

sursa foto: Pexels

Dupa UEFA, și FIFA relaxează sancțiunile contra Rusiei: Echipelor de juniori sub 17 ani li se permite să participe la competițiile internaționale sub numele de „Uniunea de Fotbal a Rusiei”

FIFA a anunţat, miercuri, că a ridicat interdicţia impusă Rusiei de a participa la competiţiile internaţionale de fotbal, permiţând echipelor de juniori şi junioare sub 17 ani din această ţară să concureze, informează Reuters, citată de News.ro.

Decizia vine după ce, săptămâna trecută, şi UEFA a hotărât o relaxare similară pentru echipele de juniori din Rusia.

„Acest lucru este condiţionat de faptul că aceste echipe trebuie să joace sub numele de „Uniunea de Fotbal a Rusiei” şi nu sub numele de Rusia, fără a avea steagul lor naţional, imnul lor naţional, echipamentul echipei naţionale şi să joace în culori neutre”, a precizat FIFA într-un comunicat.

Echipele din Rusia au fost excluse din fotbalul internaţional în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Însă, săptămâna trecută, forul de conducere al fotbalului european a afirmat că „copiii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni a căror responsabilitate revine exclusiv adulţilor” şi a precizat că echipele ruseşti U-17 vor fi readmise în competiţiile UEFA „în cursul acestui sezon”.

Anglia, Norvegia, Suedia şi Danemarca au anunţat că echipele lor de juniori nu vor juca împotriva Rusiei, în ciuda deciziei UEFA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...