G4Media.ro

După o operație la șold, pacientul poate fi recuperat medical în numai…

După o operație la șold, pacientul poate fi recuperat medical în numai 11 zile, la Spitalul Sfântul Sava (P)

Fractura de șold, numită și de col femural, se numără printre cele mai grave fracturi, mai ales în rândul vârstnicilor, a căror elasticitate osoasă este în scădere. Recuperarea medicală după o operație la șold poate dura numai 11 zile, la Spitalul Sfântul Sava, dacă procedurile încep cât mai repede.

Fracturile cu deplasare de os au nevoie de intervenție chirurgicală de urgență, în maximum 24 – 48 de ore, iar metodele operatorii sunt variate – de la fixare cu șuruburi până la protezare totală sau parțială. Intervenția este urmată, apoi, de risc de infecții, eroziune acetabulară, dislocarea protezei.

Pacienții vârstnici care au fractură de șold cu deplasare, resimt dureri mari la nivelul șoldului chiar și după intervenția chirurgicală. De aceea, nu se mai pot ridica, nu mai pot coborî din pat, nu mai pot merge. Toate acestea pot determina complicații – escare, infecții pulmonare, infecții urinare, tromboze venoase etc., care pot duce chiar la decesul pacientului. 

Conform studiilor în domeniu, fractura de col femural are un risc de mortalitate de până la 60% dacă nu se intervine chirurgical. Pacienții vârstnici, care au comorbidități, precum boli de inimă, de rinichi, de ficat, boli pulmonare, diabet, prezintă un risc important să moară în următoarele zile după o fractură de șold, săptămâni sau luni. De aceea, este deosebit de important ca asistența de specialitate în cazul vârstnicilor să fie corelată, iar îngrijirea să fie dintre cele mai bune, astfel încât revenirea pacientului la activitățile cotidiene dinainte de accident să fie cât mai rapidă și sigură. Simpla îngrijire acasă nu este suficientă și comportă riscuri insurmontabile.

Dumitru, recuperat în numai 11 zile de la internarea în Spitalul Sfântul Sava, după operație de col femural

Pentru o recuperare cât mai rapidă și eficientă, este important și mediul în care au loc procedurile, de aceea Spitalul Sfântul Sava a investit mult în crearea unui spațiu care să semene cât mai puțin cu un spital, ci mai degrabă cu un mediu familial, cald, primitor, care să sprijine pacienții să aibă un psihic optimist, cu încredere că recuperarea sa va fi posibilă. În echipa de specialitate, se află și psihologi, și logopezi, astfel încât bolnavii să aibă toate condițiile unei refaceri optime, pe toate planurile.

Spitalul Sfântul Sava are 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie pentru 118 paturi autorizate, ceea ce înseamnă că grija și timpul dedicate recuperării fiecărui pacient internat sunt generoase.

Spitalul Sfântul Sava are saloane cu 2 sau 3 paturi, condițiile de cazare fiind excelente, de hotel de 4*. Fiecare salon are baie proprie, adaptate nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii. Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensive. Din această vară, Spitalul Sfântul Sava are și o secție tip ATI cu 18 paturi monitorizate permanent, în care pacienții se pot interna pentru recuperare medicală la 48 de ore după intervențiile chirurgicale. Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava permit efectuarea recuperării medicale passive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.




Spitalul Sfântul Sava funcționează de numai trei ani, a fost ridicat de la zero și nu a înregistrat niciun caz de Covid. Funcționează cu o echipă medicală formată din 8 medici specialiști, 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro   

https://spitalulsfantulsava.ro/  

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/  

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează