G4Media.ro

Dumitru Buzatu rămâne în arest. Decizie a Tribunalului Vaslui

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dumitru Buzatu rămâne în arest. Decizie a Tribunalului Vaslui

Judecătorii Tribunalului Vaslui au aprobat miercuri solicitarea DNA Serviciul Teritorial Iaşi, de menținere în stare de arest preventiv a lui Dumitru Buzatu, președintele suspendat al Consiliului Județean Vaslui.

”Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului BUZATU DUMITRU, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită prev. de art. 6 ?i art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C. pen, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23.11.2023 şi până la data de 22.12.2023, inclusiv”, se precizează în sentință.

Avocatul lui Dumitru Buzatu a cerut luni, în fața judecătorilor înlocuirea măsurii privative de libertare cu o măsură mai ușoară.

„S-au pus concluzii și așteptăm soluția judecătorului de la Vaslui. Ca de fiecare dată, am cerut o măsură mai ușoară privativă de libertate, dar decizia a rămas în pronunțare”, a spus apărătorul lui Dumitru Buzatu, conform Monitorului de Vaslui.

Dacă decizia judecătorilor Tribunalului Vaslui va fi nefavorabilă, cel mai probabil apărarea se va adresa cu apel Curții de Apel Iași, așa cum a procedat data trecută.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. cred ca a venit de sus ordinul sa nu fie eliberat buzatu, pentru ca imi imaginez ce tulburare e in sufletul PENSIILOR SPECIALE intr-un oras asa mic ca Vaslui , sa dea o astfel de decizie