G4Media.ro

Duminică, Junii Brașovului coboară în Cetate / Participă aproximativ 200 de călăreți…

Sursa foto: Bună Ziua Brașov

Duminică, Junii Brașovului coboară în Cetate / Participă aproximativ 200 de călăreți / ”Este semnificația românității în Cetatea Brașovului, pentru că ani de zile românii au avut interzis în Cetatea Brașovului”

Duminică, Junii Brașovului coboară în Cetate, în tradiționala lor paradă, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio România Brașov.

Încolonarea celor șapte grupuri se face în jurul orei 11:00, în jurul troiței Căpitanului Ilie Birț, iar de acolo, cei aproximativ 200 de călăreți vor merge spre Piața Unirii, coboară spre strada Mureșenilor, trec pe Bulevardul Eroilor, apoi urcă spre Piața Sfatului. Aici, în jurul prânzului, fiecare grup va fi prezentat de pe scena deja amplasată, iar mai apoi vor merge spre Poarta Șchei.

Punctul final va fi la Pietrele lui Solomon, unde aceștia vor juca Hora Junilor și vor arunca buzduganul, apoi vor petrece până spre seară.

Parada este deschisă de Junii Tineri, urmați de cei Bătrâni, Curcani, Dorobanți, Brașovecheni, Roșiori, iar defilarea este încheiată de Junii Naționali Albi.

„Este semnificația românității în Cetatea Brașovului, pentru că ani de zile românii au avut interzis în Cetatea Brașovului și atunci s-a creat acest spirit de patriotism și s-a păstrat această tradiție și trebuie păstrată și pe viitor, cu toate sacrificiile. Și brașovenilor și turiștilor, rugămintea este de responsabilitate și de disciplină. Având în vedere că Junii noștri știu să stăpânească caii și avem și însoțitori, înțelegem dorința de a face poze, de a face selfie-uri cu caii, cu Junii, dar cerem de la ei prudență – să nu fie rănit animalul, să nu există accidente, să nu fie rănit omul”, a spus Tiberiu Coliban, vicepreședinte al Uniunii Junilor.

În acest an, la Pietrele lui Solomon, brașovenii sunt invitați să „stea la masă cu Junii”.

„Un eveniment pe care îl îmbogățim cu un târg pentru meșteșugari și artizani, în Piața Sfatului, un concert de muzică populară organizat împreună cu Centrul Cultural Reduta și, totodată, o masă pentru brașoveni, la masă cu Junii, în zona Pietrele lui Solomon, o masă de 60 m, în care toți participanții pot să consume ori produse aduse de acasă, ori produsele comercializate de către comercianții din zonă”, a precizat primarul Allen Coliban.

Municipalitatea finanțează cu 300.000 de lei evenimentele Junilor derulate pe parcursul întregului an

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...