G4Media.ro

Dragnea recunoaște că a rămas fără majoritate: Ne-am trezit în fața unei…

Dragnea recunoaște că a rămas fără majoritate: Ne-am trezit în fața unei artimetici simple la legea offshore, poate n-a fost o comunicare bună

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut miercuri seară că a rămas fără majoritate în Parlament pentru votul la legea offshore dând vina pe ”proasta comunicare” cu cei de la ALDE.

”Am înţeles că nu au avut acces la informaţii, aşa au spus. Astăzi ne-am trezit în faţa unei aritmetici simple şi nu am vrut să intrăm cu legea la vot, pentru că noi singuri, ca partid, încă nu avem majoritate în Parlament. Va fi o săptămână sau două de dezbateri. Le-am cerut colegilor mei să fie dezbaterile transmise în direct şi să se discute cu cifrele pe masă, pentru ca fiecare argument pro sau contra să fie înţeles de fiecare român şi fiecare să îşi asume pe baza unor cifre şi să înţeleagă fiecare cetăţean din România ce avantaje sau dezavantaje produce un amendament sau altul. Eu nu am considerat că a fost o acţiune de rea-credinţă a colegilor de la ALDE. Poate s-a greşit în comisie, poate nu a fost o comunicare foarte bună, dar o să vedem în săptămâna sau cele două săptămâni care urmează care este de fapt dorinţa fiecărui grup politic”, a susținut Dragnea într-o intervenție telefonică în direct la România TV.

Pe de altă parte, liderul PSD a subliniat că „legea offshore este o lege de importanţă uriaşă pentru România”, ea putând crea avantaje majore ţării, printre care independenţă energetică, acces la gaze ieftine şi resurse pentru dezvoltarea infrastructurii.

„Aici ne jucăm, pe de o parte, cu accesul la resurse, pentru a dezvolta economia românească, pentru a da posibilitatea atât economiei româneşti să aibă acces la gaze ieftine, cât şi consumatorilor casnici să aibă acces la reţea de distribuţie de gaze. Al doilea avantaj: să devenim independenţi energetic, să ne rupem de dependenţa energetică de Rusia. Şi al treilea avantaj: câteva zeci de miliarde de dolari care să intre în visteria României şi care să intre la dezvoltarea infrastructurii şi la finanţarea altor investiţii strategice”, a mai spus el.

Liviu Dragnea a pierdut miercuri, pentru prima oară, majoritatea în Camera Deputaților cu ocazia votului pentru legea offshore. Liderul PSD a reușit să evite în ultimul moment și validarea la vot a acestei pierderi în premieră, dându-i printr-o asistentă semnalul lui Florin Iordache, care prezida ședința Camerei, să retrimită la comisii proiectul legii offshore.

Cum s-a produs această pierdere?

ALDE. În primul rând, Dragnea pierduse încă de marți sprijinul deputaților ALDE, care au fost nemulțumiți de amendamentele propuse peste noapte de Liviu Dragnea în Comisia de Industrii. Iritați de comportamentul lui Dragnea și al președintelui Comisiei, Iulian Iancu, deputații ALDE au plecat din lucrările comisiei și au anunțat public, prin vicepreședinții Andrei Gerea și Varujan Vosganian, că nu vor vota legea cu amendamentele aduse de PSD.

UDMR. Surpriza a venit miercuri, în plen, unde Kelemen Hunor a dat semnalul răzgândirii UDMR. Deși deputații UDMR asiguraseră marți majoritatea pentru PSD la votul din Comisia de Industrii, miercuri deputații maghiari s-au răzgândit și au anunțat că vor încă o discuție în comisii pentru a se ajunge la ”consens”. Motivul răzgândirii UDMR? Lobby-ul pe axa Viena – Budapesta, potrivit surselor G4Media.ro (detalii aici).

Citește și: Fisură în coaliția PSD – ALDE din cauza legii offshore. Tăriceanu: Am fost luați pe nepregătite cu o serie de modificări prezentate în comisiei în ultimul moment

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Ștergeți virgula dintre subiectul DRAGNEA și predicatul RECUNOAȘTE…

  2. Tâmpitule parca ar fi zăcămintele tale.

    • Unii geologi sustin ca zacamintele petroliere din Marea Neagra s-au format acum milioane de ani pe teritoriul Teleormanului de azi! Asa ca…..

  3. Ah, ALDE si UDMR (plus o parte din PSD) … „nu au expertiza necesara”, „nu au fost corect informati”.

  4. Pt dracnea este un precedent periculos care anunta ca dupa 8 octombrie fisura de azi va deveni hau.
    Deja nu mai conteaza ca i se clatina scaunul vatafului de Teleorman! Sluga lui absoluta a facut tara de ras la Bruxelles, in plenul PE, cu minciuni spurcate si cu alura aia de tzatza fudula care-si urla nemultumirea cu toata gura.
    Pana acum nimeni si nimic nu a pus capac gastii de la Videle&Turnu Magurele. De azi a intervenit banul si cu asta nu-i de joaca! Pacat ca dupa ce se vor duce in cap catre groapa de gunoaie a istoriei, ramanem noi sa achitam nota de plata…

  5. Dancila nu poate sa bata matematica.

  6. Cata vrajeala… pai frate cand o vazut Dragnea ca risca sa ramana fara ALDE la guvernare , normal ca trebuia sa faca ceva, si ce credeti i-a dat o „sarma” lui Klemen Hunor spunandu-i „hai sa facem un „deal” in care tu vei fi castigatorul (si va dati seama cand a auzi asta nu stia cum sa auda mai bine , asemenea ocazii nu mai prinde), si anume razgandeste-te si retrimite legea in comisie pt ca la asta nimeni nu se asteapta , e adevarat vor spune toti ca am pierdut majoritatea si cate si cate… nui problema, iar tu iti vei castiga o incredere mai mare asta cel putin.. in felul acesta il vom imblanzi pe ALDE..si am rezolvat problema.” Asa i.a impacat pe toti..

  7. Mwistanezul s-a gandit sa foloseasca legea offshore ca santaj la OMV si Exxon, de la care are pretentii sa faca lobby politic pt el, OMV in Austria sau UE si Exxon in SUA, ceea ce nu se va intampla, pur si simplu pt ca este o persoana mizerabila si penala.
    Sau mai stii, intre timp or fi intrat rusii pe fir, via Valcov si vor gazele, caz in care vom fi cei mai perdanti, iar buzunarele muistanezului cele mai umflate.
    Ca muistanez, nu poti tu sa ceri dividente mai mari sau sa taxezi altfel decat se practica international, vezi Qatar, Oman, Bahrain, Azerbaidjan, etc. Exista o bursa a dividentelor si taxelor in explorarea, extractia, transportul si vanzarea gazelor.
    Tarile de mai sus exploateaza gazele din secunda doi de la descoperire si se dezvolta bine merci exponential. Exploatarea o fac numai cu oil majori importanti si transparenti: Exxon, Shell, Chevron sua BP.
    Oare noi romanii cu ce-am gresit sa ni-l dea Dzeu pe acest sconcs Dragnev, care pune in pericol aceasta oportunitate cu gazele. Daca Exxon se sictireste si pleaca definitiv, credeti-ma ca ne luam o noua tzeapa istorica. Si asta dupa ce Exon a investit aprox un mld in explorare, banii lor, cerand doar ca Ro sa fie predictibila si normala la cap.

  8. Țărănuşu’ dă teleorimani tre’ eliminat!