G4Media.ro

Două luni de la primul deces COVID-19 în România. Bilanțul victimelor a…

Două luni de la primul deces COVID-19 în România. Bilanțul victimelor a ajuns la 1.156, iar în cea mai neagră zi au fost raportați 35 de morți INFOGRAFIC

Primul deces al unei persoane infectate cu COVID-19 în România a fost înregistrat la 22 martie, atunci când Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că un bărbat de 67 de ani, care suferea de cancer în stadiu terminal, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Bărbatul fusese internat acolo în 18 martie, după ce fusese depistat pozitiv cu COVID-19.

În aceeași zi, GCS a mai anunțat moartea altor doi pacienți, un bărbat de 74 de ani internat la Spitalul ”Victor Babeș” din București și unul de 70 de ani, internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Ambii sufereau de afecțiuni preexistente.

A fost ziua în care România a început să își numere cu înfrigurare morții de coronavirus.

La două luni distanță, bilanțul victimelor COVID-19 a ajuns la 1.156, media deceselor ridicându-se la 19 persoane pe zi în criza coronavirus.

 

Cele mai multe decese zilnice au fost raportate în 8 mai, atunci când autoritățile au informat, în 24 de ore, că 35 de persoane infectate cu coronavirus au decedat. Peste 30 de decese s-au mai înregistrat în 19 aprilie (30), 25 aprilie (34), 29 aprilie (30) și 13 mai (34).

La polul opus, în 22 martie (3), 27 martie (3) și 5 aprilie (5) au fost raportate cele mai puține morți.

Graficul deceselor COVID-19 în România nu are o pantă ascendentă sau descendentă, ci este, la fel ca în cazul infectărilor sau al testărilor realizate în criza coronavirus, în formă de dinți de fierăstrău.

În 15 mai, ziua în care România a înlocuit starea de urgență cu starea de alertă și a ales să relaxeze unele dintre măsurile impuse împotriva răspândirii COVID-19, în țară erau raportate 1.053 de persoane decedate în urma infectării cu COVID-19.

În acest moment, România este a 24-a cea mai afectată țară din lume în ceea ce privește numărul deceselor COVID-19 raportate. Cea mai afectată țară este SUA, cu aproximativ 95.000 de morți, urmată de Marea Britanie – aprox. 36.000 și Italia – 32.500. La nivel mondial au murit până în acest moment aproximativ 330.000 de persoane infectate cu COVID-19. (date furnizate de World of Meters).

Vineri, România înregistrează 17.585 de infectări și 1.156 de decese, rata mortalității COVID-19 ajungând la 6,5%. De asemenea, 10.581 de pacienți s-au vindecat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. daca derulati vedeti ca „în cea mai neagră zi ” au fost raportati 35 de morti nu au murit in 8 mai , plus mortii care au murit si cu covid dar nu de covid , ieri era unul saracul cu cancer de colon operat si peritonita care cica a murit de ” covid” , hai sa fim seriosi!

  2. De ce să fi început România „cu înfrigurare” să își numere morții de coronavirus? Își număra ea mai înainte ceilalți morți?
    Comparați România cu USA la numărul total de decese? Cu locul 24 stăm bine!… Noroc să există atâtea țări mult mai mari… Păi Vaticanul, San Marino, n-au nicio șansă să nu stea bine, chiar dacă moare toată lumea!
    Rata mortalității da, aceea este relevantă; comparați-o cu cea a altor țări.
    Numerele alea mari nu ne spun nimic (sau vreți doar să ne speriați?)
    Dați cifrele pe unitatea de timp! De exemplu, pe zi! Ca să vedem dacă nergem spre bine sau spre rău.
    Și pe mia sau milionul de locuitori! Ca să ne putem compara cu alții.

  3. undeva pe la 100 de oameni au murit „de covid”. restul sunt rezultatul unor clasificari statistice aberante, la ordin extern.