G4Media.ro

Donald Trump îl acuză pe Joe Biden că l-a menajat pe Putin…

Donald Trump îl acuză pe Joe Biden că l-a menajat pe Putin la summitul de la Geneva: „O zi bună pentru Rusia”

Fostul preşedinte american Donald Trump nu a apreciat deloc modul în care s-a desfăşurat miercuri summitul pe care succesorul său Joe Biden l-a avut cu preşedintele rus Vladimir Putin la Geneva, caracterizând această întâlnire drept ”o zi bună pentru Rusia”, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Trump, care a spus odată că are mai multă încredere în Putin decât în serviciile secrete americane, a estimat într-o dezbatere la postul Fox News că Biden i-a făcut preşedintelui rus un cadou oferindu-i un rol de principal protagonist pe scena mondială.

”Noi (SUA n.red) nu am obţinut nimic. I-am oferit un rol foarte mare Rusiei, iar pentru noi nimic”, crede fostul preşedinte republican. ”A fost o zi mare pentru Rusia (…) Nu văd cu ce ne-am ales noi” din această întâlnire, a adăugat el.

Părerea sa este împărtăşită şi de alţi politicieni republicani, ce remarcă faptul că Putin nu a făcut nicio concesie majoră la summitul cu Biden.

În perioada când a fost preşedinte, Trump a avut şi el un summit cu Putin, la Helsinki în 2018, având atunci şi o conferinţă de presă comună cu liderul de la Kremlin, ceea ce nu s-a mai întâmplat la summitul de miercuri, unde cei doi lideri au avut apariţii separate în faţa presei. La acea conferinţă de presă, Trump chiar i-a luat apărarea lui Putin în faţa acuzaţiilor serviciilor secrete americane conform cărora Rusia s-ar fi amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016.

Biden şi Putin au încercat după summit să evidenţieze atmosfera pozitivă în care s-a desfăşurat întâlnirea pe care au descris-o drept constructivă, deşi nu au anunţat nimic semnificativ în afară de reîntoarcerea la post a ambasadorilor rus şi american la Washington şi, respectiv, Moscova, sau revenirea la masa negocierilor pentru reducerea arsenalelor nucleare.

sursa foto: Casa Albă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Putin s-a speriat cand Biden Senilul i-a aratat ce picioare paroase are 🙂

 2. A urmărit cineva Interviurile ? Ce pretenții sa ai de la Biden..e preș

 3. Parerea unui neica nimeni ca tine si a sarantocului sfix pix nu valoreaza o ceapa degerata. So carry on, bolovanilor.

 4. Scopul întâlnirii a fost ridicarea lui Putin mai sus decât este de fapt dictatorul asta mârșav… ; e o strategie care vizează tentativa Chinei de ocupa prea mult loc acolo la vârf unde a ajuns deja…
  Administrația USA nu vede în Putin un amic, dar nu îl considera nici dușman..
  Putin se lasă folosit cu bună știință, fiindcă ii convine
  Din nefericire pentru Mama Rusia, Putin nu este capabil sa o pună la munca , tara asta nu mai produce nimic, URSS producea aproape orice, cum produce acum China
  USA are o problema de rezolvat Rapid, trebuie sa învingă China din punct de vedere al tehnologiei viitorului…
  China ii sta în coasta, uneori chiar alături…
  Despre asta e vorba!