G4Media.ro

DOCUMENT De ce sunt pline coşurile de gunoi stradale din Sectorul 1.…

Foto: G4Media

DOCUMENT De ce sunt pline coşurile de gunoi stradale din Sectorul 1. Romprest a redus frecvenţa colectării pubelelor stradale la una pe săptămână

Coşurile de gunoi de pe străzile adiacente primăriei Sectorului 1 precum Nicolae Titulescu sau bulevardul Ion Mihalache sunt pline ochi în aceste zile caniculare.

Sursa foto: G4media.ro

Explicaţia e faptul că, începând cu 1 iulie, operatorul de salubritate Romprest a redus frecvenţa colectării acestor pubele stradale la doar o dată pe săptămână. Într-o notificare trimisă Primăriei Sectorului 1 şi semnată de directorii Romprest, Bogdan Adimi şi Răzvan Luca Ghenoiu, compania susţine că are dreptul să reducă frecvenţa “dacă sumele datorate nu au fost achitate de autoritatea contractantă în termen de 45 de zile de la primirea facturii”.

Romprest susţine că Primăria Sectorului 1 le datora la data de 15 iunie 2021 suma de aproape 120 de milioane de lei, adică peste 24 de milioane de euro, pentru serviciile prestate în perioada iulie 2020 – martie 2021.

Vezi notificarea Romprest trimisă Primăriei Sectorului 1 aici.

Suma este contesată însă de primărie care susţine că facturile reflectă servicii umflate şi neprestate.

În replică, Poliţia locală a Sectorului 1 a transmis Romprest că, potrivit contractului, are dreptul să limiteze activitatea de salubrizare, “cu excepţia serciviului colectare deşeuri municipale”. “Aveţi obligaţia să efectuaţi colectarea deşeurilor din coşurile stradale, conform contractului de delegare a serviciului de salubrizare”, a transmis Poliţia Locală a Sectorului 1 către Romprest.

Potrivit primăriei Sectorului 1, Consiliul local plăteşte uriaşa sumă de 200.000 de euro pe zi, un sfert din bugetul anual al sectorului, pentru serviciul de salubritate al companiei Romprest, de 5 ori mai scump ca la Oradea. În replică, reprezentanţii Romprest susţin că primesc doar 100.000 de euro pe zi pentru un sector cu 500.000 de oameni, din care rămân cu un profit de 5000 de euro, restul fiind costuri. Din acest profit, compania trebuia să plătească salarii a 2600 de angajaţi, susţin reprezentanţii Romprest.

Foto: G4Media.ro

Citeşte şi: EXCLUSIV Documentul prin care Romprest cere o treime din bugetul Primăriei Sector 1 / Serviciile de salubritate, de cinci ori mai scumpe decât cele din Oradea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Clotilde e de vina!

    • Saa….”moara” creirul tau de retard p.s.d.-ist….DE CE TREBUIE SA-NTRETINEM MAFIOTII lu’ tudorache..??? ”Felia” ta cat este ca sa postezi porcarii la adresa primaritei..?? =>Este votata ca sa administreze JUDICIOS(SPER CA-NTELEGI TERMENU’..) TAXE SI IMPOZITELE CARE FORMEAZA BUGETUL LOCAL…!!! NU SA ”FACA ZURLA” CU BANII…!!!

    • „Socrate”, vezi ca te ineci cu atata ura si mori. Iar noi o sa radem de pe margine 😂

    • Eram ironic, bineînteles :)) că doar nu e treaba ei sa ridice gunoiul din moment ce exista o firma pentru asta care nici nu isi face treaba, dar nici nu vrea sa inchida contractul mafiot 🙂

  2. Are Romprest vreun interes, de nu colectează gunoiul, chit că prețul plătit e de 13 ori mai mare decât cel plătit in Oradea? Bat șaua ca să priceapă iapa priponită in fața sediului SRI și DNA…

    • Ai scara prea lungă ,mai taie din 13 până la 5 .

    • Costurile anuale cu salubrizarea stradală în Oradea se ridică, potrivit contractului, la 20 milioane lei fără TVA. În Sectorul 1, facturile de salubrizare stradală prezentate de operator în 2020 (excluzând serviciile prestate de terți: eliminare, concasare, sortare, tratare) se ridică la 165 milioane lei fără TVA, de peste 8 ori mai mult decât la Oradea.
      Pe km², costul anual al salubrizării stradale în Sectorul 1 ajunge la 2,42 milioane lei/km², adică de 14 ori mai mult decât în Oradea (0,17 milioane lei/km²).

    • E de …coișpe ” ori cât la Oradea !…..Mai potoliți-va cu Oradea voastră! Capitala este capitala iar un orășel de provincie rămâne un orășel de provincie.

    • Bai Ko-ae: Oradea e un „orasel de provincie” cu 201.547 locuitori, fata de 229.000 in Sectorul 1, adica aproape la fel! Oradea are 115,6 km^2, adica suprafata dubla fata de Sectorul 1. Bugetul local la Oradea este de 2,1 miliarde de lei, fata de numai 1,2 miliarde in Sectorul 1. Pe cap de locuitor Oradea are un buget DUBLU fata de procopsitul asta de sector pe care il mulgeti voi.
      Cheltuielile de salubrizare in Oradea sunt de 55 milioane anual, adica numai 2,5% din buget. In Sectorul 1 ele ajung la 270 de milioane, adica 25% din buget. BaiRaduBai, tu intelegi ca DiamanteChiliman fura cel putin 200 de milioane de lei anual numai de la Sectorul 1? Facem datorii ca sa platim dijma la gunoieri, ti se pare normal?!
      „Oradea nu se pune”, asta e textul vostru. De ce sa nu se puna BaiKoae, pentru ca e bine administrata? Vrei sa comparam numai cu zone sinistrate?

  3. Domnul Alex de la justiție și o bere cu Pralong ați ajuns la gunoi? Ce face pandemia din om!

  4. Ma uit cu stupoare la poze si nu inteleg cat de retarzi sunt unii cetateni, sa nu le zic altfel, ca arunca haine, incaltamine, scutece si alte asemenea obiecte la cosul de gunoi stradal.

  5. A facut ceva bun Clotilde până acum….sau doar posteaza pe facebook?

    • A mai tăiat din elanul tâlharilor cu carnet de culoarea sângelui supt poporului de 30 de ani

    • Bugetul Sectorului 1 a fost votat in 28 aprilie, fiind sabotat la maxim de penele aripa Vurduja-Bancorex-Romprest. Iata ce a facut primarita in mai putin de 2 luni si jumatate:
      A reorganizat trei directii ineficiente ale Primariei. A castigat in instanta contestatiile pesedistilor concediati
      A suspendat doi directori penali
      A creat Promenada Verde
      A creat Scoala Regala
      A creat un centru de vaccinare la Romexpo
      A refuzat la plata facturile ilegale ale operatorului de gunoi pe care le-a contestat in instanta
      A demarat licitatiile pentru reparatia drumurilor
      A regandit acordarea burselor scolare, proiect sabotat de PNL-Vurduja. Recent, la sectorul 6 primarul PNL a preluat ideea doamnei Armand
      A rezolvat situatia celor 4 spitale, ultimele din Bucuresti care mai aveau gestiunea la primaria de sector, asa cum cere Curtea de Conturi. A invins obstructia mincinoasa, inversunata de la PNL-PSD-Latrina.
      A alocat fonduri pentru spitalul de Arsi si pentru spitalul Grigore Alexandrescu privind cheltuieli de functionare, servicii si pentru ventilatie
      A curatat zeci de panouri ilegale detinute de apropiatii PSD-GhitaTV
      A demarat etapa a 2-a de reabilitare termica la 47 de blocuri
      A facut ordine in sistemul pesedist de acordare a locuintelor sociale, care de acum vor ajunge mai ales la cei evacuati din imobile retrocedate si la alte categorii vulnerabile, nu la clientii psd-pnl
      A propus hotarari de consiliu local pentru: protocol cu PMB ca sa repare arterele mari; protocol cu cetateni si asociatii ca sa le dea in ingrijire spatii verzi. A fost blocata de alianta infama PNL-PSD din consiliul local, pe motiv ca „daca cetatenii ingrijesc spatiile verzi, ce obiect de activitate ar mai avea ADP?”
      A propus hotarari de consiliu local ca sa diminueze tarifele Romprest, umflate ilegal de PSD-PNl. S-au opus… PSD si PNL!
      A oprit „privatizarea” bazei Ciresarii propusa de apropiati psd
      A demis directoarea ADP care apara „sporul de radiatii” de 15% intr-o locatie fara nici un fel de radiatii si care isi repara casuta cu materialele si muncitorii ADP Sector 1
      Putem continua, domnule Tudorache-Diamant. Vreti poate sa amintim si ce ati „facut” dumneavoastra?

    • @Goe
      Postul asta trebuie folosit si redistribuit peste tot.. sa inteleaga tot romanu ca primarita aia nu a venit acolo sa distruga sau sa fure cum au facut cei de dinainte.
      Nu ca nu ar fi fost deja de inteles ca ea defapt se lupta din greu sa elimine toate ramasitele psdiste, si sa repare/imbunatateasca situatia… dar tot vin postacii psdisiti/latrinisti si arunca cu rahat in ventilator, fara sa inteleaga ca ventilatorul este indreptat tot catre ei.

    • @Goe: de ce Clotilde si Primaria S1 nu il dau in judecata pe Chiliman care a semnat contractul asta dezastruos cu Romprest pentru abuz si neglijenta in serviciu si sa ii impute prejudicii materiale si sa il faca bun de plata?

    • @Dan2: Da, a făcut. Multe. O demonstrează reacția atacurile tot mai încrîncenate ale mafiei din sector care pînă acum și-a făcut de cap și, deodată, își vede amenințate mecanismele de furt din banul public, mecanisme tolerate și întreținute de foștii primari.

  6. Romprest se află într-un război intern generat de acționarii săi.

    Faptul că edilul Sectorului 1 solicită în numele cetățenilor acestui prestator de servicii să-și respecte obligațiile asumate prin contract este cât se poate de firesc.

    Că nu se poate sancționa nicicum ticăloșia firmei de salubritate este consecința modului în care PSD și „Diamantul” său au încheiat contractul cu Romprest, în detrimentul cetățenilor Sectorului 1.

    • la contractul semnat de chiliman de referi?

    • Contractul a fost semnat (ilegal, in prezenta unei decizii irevocabile care anula procedura de achizitie) de catre Chiliman, un fel de Diamante avant la lettre penelist.
      In perioada iulie 2020 – iunie 2021 Primaria Sectorului 1 a achita facturi de 170 de milioane de lei catre Romprest. Cu cele 120 de milioane cerue in plus s-ar face 290 de milioane. Orasele similare cu Sectorul 1: Oradea, Cluj-Napoca, Bacau sau Timisoara platesc maxim 55 de milioane de lei anual.
      Romprest pretinde sa fie platit pentru curatenia Sectorului1 de 5 ori mai mult ca la Cluj. Populatia Sectorului 1 este semnificativ mai mica decat a Clujului iar ca suprafata Sectorul 1 este de doua ori mai mic decat Clujul!

  7. Intre iulie 2020 – iunie 2021, Primaria Sectorului 1 a platit peste 170 de milioane de lei catre Romprest. Cu cele 120 de milioane cerute in plus s-ar face 290 de milioane! Orase de similare cu Sectorul 1, cum ar fi Oradea, Cluj-Napoca, Bacau sau Timisoara platesc maxim 55 de milioane de lei anual.
    Romprest a fost platit pentru curatenia Sectorului 1 de 3 ori cat la Cluj dar ar dori sa incaseze de 5 ori mai mult, in conditiile in care populatia Sectorului 1 este mult mai mica decat a Clujului, iar ca suprafata Sectorul 1 este de trei ori mai mic decat Clujul!

  8. Bineînțeles că primarul e de vina. Rezolva problema în timp ce gunoiul e ridicat de pe străzi. Când se termină discutiile inclusiv in justitie se face cum s a hotărât
    Nu se poate compara capitala cu nici una alt oras. Nici ca populație nici ca nr de instituții
    Contractul nu a fost semnat pe vremea lui Tudorache pt cine vorbește că sa se bage in seamă. Nu se face un asemenea contract pe unul doi ani. O mașină de gunoi costa cel puțin 100.000 euro. Nu poți sa cumperi 50 de mașini ca astea și peste trei ani vine o clotilde care vrea sa rezilieze contractul.

    • Am inteles: Romprest a cumparat 50 de masini la 100.000 euro. Asta inseamna 5 milioane de euro, adica 24 milioane de lei.
      In 2020 Romprest a facturat catre Prmarie 290 de milioane, din care a incasat „doar” 170 de milioane. In 2019 profitul oficial al Romprest a fost de 24 de milioane. Asadar Romprest isi amortizeaza investitia in masini in numai cateva luni. In afara de masini (vechi, zgomotoase si poluante) Romprest mai detine maturi, tomberoane… halal „investitie”! Nu tu aspiratoare, nu tu camioane electrice, nu tu reciclare.
      Cu banii platiti Romprest, in alte tari oameni ca Elon Musk pun rachete pe orbita. Noi ne indatoram ca sa prospere grupul de nascuti la Moscova cu resedinta pe Coasta de Azur.

  9. @Goe: nu-ti mai pierde timpul cu cocalarii de pe aici. O intrebare am si eu: de ce Clotilde & Sectorul 1 nu l-au dat in judecata pana acum (atat pe parte penala cat si pe parte civila) pe Chiliman pentru neglijenta, abuz in serviciu, si imputarea restituirii prejudiciului. Tineti-l în tribunale ani de zile, pune-ti-l sa isi ia avocați dupa avocati pe care sa ii plateasca din buzunar, sa vada toti șobolanii din țară asta ca prostii s-au deșteptat si ca mai exista si riscuri cand faci măgarii de genul asta

  10. @Goe: D-le, sunt de acord ca Romprest este o firma de hoți. Numai ca in sectorul 1 calci pe gunoaie care miros îngrozitor. Mai mult, șobolanii sunt la vedere. Primarul este CA, care este privita de oameni ca managerul general. Știa bine ce o așteaptă când a candidat. La o întâlnire cu ea înainte de alegeri, mi-a spus ca are soluții imediate pentru orice problema, ca ea lucrează cu soluții de backup la orice (a folosit expresia englezească: contingency plan). Oamenii vad un singur lucru: mormanele de gunoi pe Ion Mihalache, cartierul Domenii etc., habar n-au de Romprest, ei știu ca primăria nu ridica gunoaiele.

  11. am citit toate comentariile – eram curioasa ce crede/zice lumea desprea asta; si eu m-am gandit ca e posibil ca CA sa lupte cam singura impotriva unui sistem ca o caracatita… 😐 sper sincer sa se rezolve cumva in beneficiul cetatenilor 🙁 vreau sa adaug ca dincolo de cosurile arhipline, absolut oribile!, trotuarele pe care eu merg zilnic cei 3 km pana la job sunt insalubre 🙁 pline de gunoaie si murdare cum nu le-am vazut vreodata! nu inteleg ce se intampla cu acest oras… ma intreb pentru ce mai platesc eu impozit, huh? poa’ sa-mi explice careva?! pe langa asta, cetatenilor insisi le lipseste spiritul civic, no offense 🙁