G4Media.ro

EXCLUSIV Documentul prin care Romprest cere o treime din bugetul Primăriei Sector…

EXCLUSIV Documentul prin care Romprest cere o treime din bugetul Primăriei Sector 1 / Serviciile de salubritate, de cinci ori mai scumpe decât cele din Oradea

Serviciile de salubritate prestate de Romprest în Sectorul 1 al Capitalei vor costa 239 de milioane de lei în acest an, potrivit bugetului companiei pe 2021 obținut de Economedia. Dacă adunăm și facturile neplătite din trecut, sumele datorate companiei se ridică la un sfert din bugetul total al primăriei de sector, care estimează venituri totale de 1,12 miliarde lei în acest an. Salubritatea din Sectorul 1 costă de aproape cinci ori mai mult decât cea din Oradea, un oraș similar din punct de vedere al numărului de locuitori.

Romprest estima la începutul anului un buget de 201 milioane de lei (239,42 milioane de lei cu TVA), din care doar salubrizarea era estimată să coste 151,7 milioane de lei, în timp ce colectarea, transportul și tratarea deșeurilor erau estimate la 38,5 milioane de lei, iar deszăpezirea 10,9 milioane de lei.

Sursa foto: Economedia

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Asa zice constitutia e un drept castigat si in consecinta este etern!
  Acest drept a fost acordat de marele on politic liberal Chiliman, o stea calauzitoare a ……..

  Poate Stalin era un vizionar cu exterminara unor specimene?

 2. Pana la urma, de ce este platit gunoiul la Bucuresti de la bugetul primariilor si nu-si plateste fiecare bucurestean aceasta taxa, ca in celelalte orase?
  S-a creat iluzia ca salubrizarea este gratuita pentru bucuresteni, dar de fapt e de 5 ori mai scumpa decat in orice alt oras…

  • Doar in S1 se plătește așa. În celelalte sectoare fiecare cetățean își plătește serviciul. Referitor la preț, asta e o altă problema, nu am date comparative că să pot comenta.

 3. Aceasta Doamna Primar trebuie sustinuta in lupta cu mafia. Oare cum se simt fostii primari ai Sectorului 1 care au fost complice la acest jaf din banii contribuabililor!

  • Cum sa se simta … le e frica sa nu le bata DNA-ul la usa … nimic nu a fost facut fara complicitatea lor. TOti sunt de vina – PeeSeeDee care oricum e o mafie si PeeNeeLee partidul marelui vizionar ardomit si al tuturor trubadurilor si pierde vara.

 4. Mafia măfuiește totul în această țară! Și când mă gândesc cum lătrau ăia de la Digi24, respectiv, Pândaru și atotștiutorul CTP despre cum greșește Clotilde în lupta cu mafioții gunoaielor, mă încearcă o silă maximă! În curând, peste nu prea multă vreme, drept răzbunare, această așa-zisă firmă, la cum se comportă pare mai degrabă o grupare mafiotă, va crește taxa de așa-manieră încât va păpa întreg bugetul sectorului 1, iar propovăduitorii din mass-media îi vor da dreptate. Dumnezeule, câtă mafie, corupție și mizerie în Grădina Maicii Domnului! Cred că suntem grădina ăluia de la întuneric și nicidecum a Maicii Domnului!

 5. La data semnării contractului era cel mai bun preț. Contract pe 10 ani. Acum sunt multe alte oferte, dar tu ai contact și trebuie să îl respecți . Este că la bancă. Nu poți ieși cînd și cum ți se năzare

 6. Felicitări,bravo ei!!!Daca mai prinde un mandat va avea timp să schimbe fata sect1 si de fapt aceasta este adevarata miza,pt ca daca se intampla asta nu o schimba nimeni.FELICITARI încă o dată!

 7. Oradea = korupzionen.

 8. Contractul a fost semnat in 2008. Tot de atunci locuitorii Sectorului 1 nu au platiit niciodata taxa de salubrizare. Daca nu platesti, nu iti pasa. Ca atate, sa facem bine si sa suportam un timp pana se va rezolva situatia. Clotilde va invinge si are sustinerea celor care nu maivor golaneala.

 9. In 30 de ani, in Romania s a furat totul si prin diverse lozinci, se va fura in continuare, iar acum este o efervescenta de a se privatiza Cec ul, ca romanii sa se imprumute foarte scump de la banci straine, fara sa mai existe banci romanesti in Romania. Problema preturilor uriase practicate de filmele de salubrizare ar trebui sa faca obiectul unei anchete a DNA ului, deoarece primarii care au fost alesi, a doua zi uita de promisiunile electorale si isi fac jocul cu fel de fel de finantatori. Nu este posibil ca un hectar de flori sa coste 35 000 Euro, sau un hectar de iarba sa coste sume uriase, iar pe Bucuresteni sa nu ii intereseze banii adunati din taxe si impozite. Cum este posibil ca un pensionar cu o pensie de 800 lei sa plateasca un loc de parcare cu 600 lei, in situatia in care nu ti i garanteaza nimeni, iar aceasta reprezinta traiul lui pe o luna?