G4Media.ro

Doar șase persoane din Tulcea s-au programat în prima zi a noului…

sursa foto: mapio.net

Doar șase persoane din Tulcea s-au programat în prima zi a noului centru de vaccinare anti-COVID și o singură persoană este programată marți/ Oamenii se tem de serul AstraZeneca

Tulcea are, începând de luni, un nou centru de vaccinare anti Covid-19, care funcţionează într-o sală a Liceului agricol „Nicolae Cornăţeanu”, însă cu câteva ore înainte de închidere aici s-au vaccinat doar şase persoane.

Coordonatoarea centrului de vaccinare, Raluca Irimia, a declarat pentru AGERPRES că numărul mic al persoanelor imunizate este cauzat de neîncrederea populaţiei în vaccinul AstraZeneca.

„Orice început este mai dificil şi sperăm că oamenii vor prinde încredere şi vor înţelege că AstraZeneca este la fel de bun ca celelalte vaccinuri. Este un vaccin clasic cu virus şi funcţionează pe acelaşi principiu ca vaccinul antigripal. Am avut şase persoane până acum şi sperăm ca până la finele zilei să terminăm doza începută”, a afirmat Raluca Irimia.

Ea a lucrat la centrul de vaccinare amenajat în Sala de sport Daniel Pohariu timp de aproape trei luni şi a menţionat că până în prezent nu a văzut efecte adverse severe în urma imunizării.

„În afară de uşoarele lipotimii provocate de frica acului şi de o uşoară panică, nu a existat niciun efect advers. Chiar şi la rapel, oamenii se plâng doar de o uşoară durere la locul injectării şi eventual oboseală musculară, dar în rest, absolut nimic”, a mai spus Irimia.

Potrivit sursei, doar o singură persoană este programată să se vaccineze marţi în centru, iar unitatea a primit 300 de doze de vaccin.

Datele făcute publice luni de Prefectură arată că incidenţa în judeţ este de 2,4 cazuri la mia de locuitori şi că, de la începutul pandemiei, 28.967 de persoane s-au imunizat, 10.198 dintre acestea având şi rapelul.

„Suntem în plină perioadă de pregătiri pentru vaccinarea persoanelor imobilizate din zonele izolate din Delta Dunării. Echipele mobile se vor deplasa la locuinţele acestora putând asigura şi vaccinarea însoţitorilor. Beneficiem de susţinerea primăriilor din Deltă care vor asigura transportul cu şalupe sau cu microbuze şcolare”, a declarat prefectul Marcel Ivanov.

El a mai spus că în momentul de faţă datele privind persoanele imobilizate din localităţile izolate ale Deltei şi cele ale însoţitorilor acestora se centralizează la Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit DSP, un alt centru de vaccinare anti Covid-19 se va deschide marţi, la Sarichioi, iar acesta va avea două fluxuri de imunizare.

„Începând cu data de 13 aprilie se va deschide un nou centru de vaccinare în comuna Sarichioi, sediu 2 Primărie – str. Principală, nr. 254, judeţul Tulcea. Vaccinul utilizat va fi Pfizer, a doua doză de rapel la 21 de zile. Se vor înfiinţa suplimentar câte un flux de vaccinare (72 de persoane) cu vaccin Pfizer la Centrul de vaccinare Sala de sport Iulian Daniel Pohariu din municipiul Tulcea şi la Centrul de vaccinare din oraşul Babadag. Recomandăm populaţiei să se programeze pentru vaccinare anti Covid-19 şi pentru aceste centre”, se arată într-un comunicat al DSP.

De la începutul pandemiei, în judeţ s-au înregistrat 7.834 de cazuri de Covid-19. În 7.058 dintre ele, medicii au declarat vindecarea, însă 238 de persoane au murit din cauza bolilor asociate Covid-19.

În ultimele 24 de ore, echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au efectuat 48 de controale, în urma cărora au fost aplicate 116 de sancţiuni în valoare de 49.500 lei.

„Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea face un apel către locuitorii judeţului să respecte normele şi recomandările privind igiena şi distanţarea socială, precum şi măsurile stabilite prin lege pe timpul stării de alertă. Este important ca fiecare cetăţean să conştientizeze faptul că acţiunile sale îi pot afecta pe ceilalţi şi să respecte deciziile autorităţilor pentru limitarea şi răspândirea infecţiilor cu virusul SARS-COV-2”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii judeţului.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: mapio.net

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. nu numai de astra zeneca ci si de altele aparute in regimuri totalitare . cine a cumparat asa ceva a aruncat banii pe fereastra .

    • Așa zici tu, care ești un expert in epidemii si vaccinuri făcute-n beci :)))))
      Din cauza unora ca tine, care debitează tâmpenii, fug aia de vaccin.

  2. doamna coordonatoare nu este un vaccin clasic cu virus ci cu vector viral , invatati macar ce folositi!

    • Vectorul viral e un adenovirus. Care, ultima data cand am verificat, e un virus. Deci e vaccin cu virus. Eroarea e la partea cu „clasic”, doar 4 vaccinuri COVID si doua pentru Ebola folosind aceasta tehnologie, deci nu poti spune ca e clasic.

    • vladut nu te baga in discutii care te depasesc , tanti a zis ca-i ca ala de gripa , ai citit articolul sau te-ai gandit sa ma contrazici ca sa confirmi?

  3. Nici macar astia NO VAX nu au reusit sa faca o campanie mai mare de anti vaccinare asa cum au facut astia din mass media inclusiv g4media. astra zeneca nu e mai periculos sau mai putin eficient decat celalalte dar problema e costul de doar 2 euro, se pot produce miliarde pana la sfarsitul anului si se tine intr.un frigider normal intre 2 si 7 grade si asta deranjeaza competitia. Sa va fie rusine ca ati promovat anti stiinta si ca ati provocat panica oamenilor vaccinati cu AZ

  4. Pretul ii doare pe competitori, si implicit si pe politicieni care vad comisioane mai mici!