G4Media.ro

Din cauza epuizării stocurilor, Rusia a început să folosească rachete de croazieră…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Din cauza epuizării stocurilor, Rusia a început să folosească rachete de croazieră vechi de la care a eliminat focoasele nucleare, afirmă Marea Britanie

Stocul de rachete cu rază lungă de acțiune al Rusiei este atât de epuizat încât armata rusă a început să folosească împotriva Ucrainei rachete de croazieră vechi, concepute pentru a lansa lovituri nucleare. Potrivit Ministerului britanic al Apărării, încărcăturile nucleare sunt mai întâi îndepărtate de pe ele, iar rachetele sunt lansate fără niciun focos, scrie BBC.

„Fotografiile publicate în surse deschise arată epava unei rachete AS-15 Kent lansate din aer [așa cum sunt numite rachetele Kh-55 în clasificarea NATO], care aparent a fost doborâtă”, se arată în cel mai recent raport al ministerului britanic.

După cum amintesc serviciile secrete britanice, aceste rachete au fost create în anii 1980 doar ca mijloc de transport al armelor nucleare. În același timp, focosul de la racheta care a fost folosită în timpul atacului asupra Ucrainei a fost îndepărtat și, probabil, înlocuit cu balast.

„În timp ce o astfel de armă inertă poate provoca unele pagube datorită energiei cinetice pe care o posedă racheta și a combustibilului nefolosit, este puțin probabil ca aceasta să poată atinge în mod fiabil ținta dorită”, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Potrivit serviciilor secrete britanice, Rusia „speră aproape cu siguranță că astfel de rachete vor servi drept momeală și pot deturna atenția sistemelor de apărare aeriană”.

Informația că o rachetă rusă X-55 cu balast în loc de încărcătură nucleară a fost doborâtă deasupra Kievului a fost raportată în 17 noiembrie de publicația ucraineană specializată Defense Express.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Mda ..Foarte interesant si daa uita un focos e aela nuclar se pune ca a fost o greala si ne ranjste rusul in fata ca nu avem curaj sa „gresinm” si noi la fel? Cartagena trebuie distrusa. Nemtii in 1949 au gresit cu siguranta „adrisantul genocidului” :)!

 2. Repostez cu scuzel de rigoare dar vederea slaba si tastatura, impreuna, sunt de vina:

  Mda ..Foarte interesant si daca uita un focos de acela nuclear se pune ca a fost o greseala si ne „ranjste” rusul in fata ca nu avem curaj sa „gresim” si noi la fel? Cartagena trebuie distrusa. Nemtii in 1940-1945 au gresit cu siguranta „adrisantul genocidului” :)!

 3. presupun ca tot ce am vazut pana azi trebuie privit ca o inrautatire a situatiei Rusie si o victorie ucraineana

  nu-i de mirare ca ostenii ucrinieni nu se mai ocupa cu orcii, si s-au reprofilat pe investigarea calugarilor

 4. dupa ce termina rachetele defocusate cu ce mai trag?
  tunurile tarului?

 5. In primele zile bețivii foloseau d alea de exercitii cu focosul de beton ce se infigeau in asfalt ca si cuiele.

  • Ce-ai vazut tu prin poze era antiaeriana ukr, alea folosesc energia cinetica ca sa distruga tinta, n-au nevoie de explozibil….amator cu ifose…

  • N ai tu posibilitatea mentală să intuiești măcar ce am vazut eu

 6. Decat sa te chinui sa le casezi mai bine le folosesti, logic.Lasati jocurile de pe calculator, economia si viata reala e cu totul altceva.Pacat de oamenii care mor, mai bine negocieri de pace.