G4Media.ro

DIICOT Craiova destructurează o rețea specializată în trafic de migranți / Opt…

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

DIICOT Craiova destructurează o rețea specializată în trafic de migranți / Opt persoane reținute

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au destructurat un grup infracţional organizat specializat în trafic de migranţi, informează un comunicat transmis duminică conform Agerpres.

Potrivit DIICOT Craiova, la data de 29 noiembrie, procurorii au dispus reţinerea a 8 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi în formă continuată şi complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, în formă continuată.

„S-a reţinut că, începând cu luna septembrie 2023, membrii unui grup infracţional organizat constituit pe raza judeţului Dolj au racolat, îndrumat, adăpostit, transportat şi transferat migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu destinaţia finală Europa de Vest, obţinând pentru fiecare migrant între 500 şi 1000 euro. Aceştia au fost preluaţi de pe malul malul bulgăresc al Dunării şi transportaţi cu ambarcaţiuni nesigure (bărci pneumatice), iar după intrarea pe teritoriul României au fost conduşi pe jos până la autovehiculele care i-au preluat şi transportat spre graniţa de vest”, se precizează în comunicat.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost documentate şi oprite trei astfel de transporturi, fiind identificaţi 57 de migranţi, de origine siriană.

Au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă.

În data de 30 noiembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a 6 inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu pentru alţi doi.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Și în această rețea de trafic nu există niciun angajat al Ministerului de Interne, căci ne obișnuisem ca în rețelele de trafic de droguri angajații MAI să fie nelipsiți?!