G4Media.ro

Diana Șoșoacă, o susținătoare a Rusiei, a depus în Parlament un proiect…

Foto: Diana Șoșoacă si ambasadorul rus Valeri Kuzmin / Sursa: Ambasada Rusiei

Diana Șoșoacă, o susținătoare a Rusiei, a depus în Parlament un proiect de lege pentru unirea cu Republica Moldova. Proiectul dă apă la moară propagandei oficiale a Kremlinului care susține că România vrea să anexeze Moldova

Senatoarea Diana Șoșoacă, o apărătoare publică a Rusiei, despre care think-tank-ul americand Robert Lansing Institute a spus că promovează proiectele serviciilor secrete ruse, a depus vineri în Parlament un proiect de lege pentru unirea României cu Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul urmează liniile propagandei oficiale a Rusiei, care susține că România vrea să anexeze Republica Moldova. Oficialii ruși au anunțat public că vor apăra cetățenii ruși din Moldova și Transnistria într-o asemenea eventualitate, creând o bază juridică pentru o eventuală invazie în Moldova.

Este al doilea proiect depus de Șoșoacă în ultima perioadă care e congruent cu interesele Rusiei. Precedentul proiect cerea anexarea de către România a unor teritorii din Ucraina.

Șoșoacă a intrat în Parlament pe listele AUR și a fost ulterior exclusă din grupul parlamentar al partidului extremist. Ea a respins acuzațiile aduse de Robert Lansing Institute privitoare la colaborarea cu serviciile secrete ruse.

Șoșoacă a participat la mai multe acțiuni ale Ambasadei Rusiei la București și a apărut într-o fotografie a ambasadei alături de ambasadorul Valeri Kuzmin. Ea susține poziția Rusiei în contextul invadării Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Chiar ca nu inteleg de ce-i faceti atata reclama. Si reclama negativa ajuta la notorietate.

  2. Nu o face cu intentia unirii. Abia asteapta un refuz de la moldoveni ca sa aprinda spiritele si mai tare.

  3. Bună dimineața, g4! Știrea e deja veche!

  4. Ce d1hanie! Îl halește pe ambasadorul Rusiei la micul dejun

  5. Pai nu stiu – eu zic sa votezi cu aia care se duc in plocon la ambasada Rusiei, construiesc cladiri pentru institutii rusesti in capitala Romaniei si isi cer scuze acolo pentru atitudinea romanilor cand i-au huiduit.
    Sau eventual cu aia care sustin fidel narativa Rusiei si le moare subit bateria telefonului desi in rest filmeaza non stop oriunde e rost de scandal. Si fac campanie electorala in Transnistria atunci cand nu sunt bineveniti la Chisinau.
    .
    Dorinta de unire trebuie sa vina de la ei nu de la noi, pe timp de razboi servind intereselor rusesti care cica apara Transnistria.

  6. Oricum în Ucraina sunt teritorii istorice care au aparținut Daciei, Moldovei, României.
    Nu putem nega sau șterge istoria doar pentru că unii din Occident nu accepta.

  7. Imperiul Uniunii Europene probabil se va destrăma la un moment dat. Sper și Rusia să se destrame.

  8. Pentru unirea Rusiei cu Republica Moldova, sau cum? Altfel nu-mi explic.

  9. Oricum in Romania sunt teritorii istorice care au apartinut Turciei, Ungariei, Imperiului Habsburgic, Greciei, avarilor, slavonilor si cumanilor.
    Nu putem sterge sau nega istoria doar pentru ca unii de pe net se dedau la uatăbautisme. Chit ca nu prea mai sunt multi urmasi de-ai lor prin zona.
    #Romania_pământ_peceneg

  10. Pfuai, ce festival de postaci aici

  11. @FreePaddy ..mesajul tău se traduce corect numai in rusă :))) În română ”vrem să nu unim cu ” …
    Un lucru e clar cine s-a pupat cu ambasadorul rus nu poate solicita ”unirea”. Unirea este un act care se va întâmpla mai devreme sau mai tărizu funcție de dorințele poporului, acum separat prin Dictatul Ribbentrop-Milotov. Teritoriile istorice aflate in afara graniței Rep Moldova si României au fost luate de bolșevici, nu de Ucraina, iar prin actul de aderare la UE România arenunțat la pretenții teritoriale.