G4Media.ro

„Dezocuparea Luganskului a început”, afirmă liderul regional ucrainean: „Toți acești soldați ruși…

Sursa foto: Ihor THACHEV / AFP

„Dezocuparea Luganskului a început”, afirmă liderul regional ucrainean: „Toți acești soldați ruși își dau seama că un contraatac este pur și simplu inevitabil, sunt înfrânți”

„Dezocuparea” regiunii Lugansk din estul Ucrainei „a început”, potrivit unui oficial regional, relatează CNN.

„Mai multe așezări au fost deja eliberate de armata rusă, de ocupanții ruși”, a declarat miercuri, la televiziunea națională, Serhiy Hayday, șeful administrației militare ucrainene din regiunea Lugansk.

„Toți acești soldați își dau seama că un contraatac este pur și simplu inevitabil, sunt înfrânți”.

După ce au recâștigat în weekend orașul cheie din estul țării, Liman, din regiunea Donețk, forțele ucrainene și-au continuat contraofensiva, împingând în regiunea Lugansk, au declarat luni oficiali și propagandiști pro-ruși.

Rusia controlează aproape toată regiunea ucraineană Lugansk. Forțele ucrainene au eliberat satul Bilohorivka din Lugansk la sfârșitul lunii septembrie.

Hayday i-a îndemnat pe locuitorii care și-au părăsit casele la începutul acestui an să nu încerce să se întoarcă.

„Aș dori să fac apel la toată lumea”, a spus el. „În primul rând, nu vă grăbiți, nu vă grăbiți să aduceți lucruri și să vă întoarceți. Vă vom anunța când și unde anume vă puteți întoarce. Pentru că este necesar ca Forțele Armate ale Ucrainei să mute linia frontului mai departe și numai atunci va fi posibil să se intre în anumite așezări. Teritoriul trebuie să fie deminat”.

De asemenea, el i-a îndemnat pe locuitorii din zonele ocupate din Lugansk să încerce să se evacueze departe de linia frontului sau să rămână în adăposturi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Ce crede Putin că a anexat?

  2. Niste j e g uri care au distrus totul acolo unde au pus bocancul. Niste primitivi, analfabeți.

  3. Nu doare, nu? N-a durut niciodata…

  4. @ etc – stiu ca ești troll sovietic , dar tu înțelegi ce citești sau ești analfabet funcțional? Ucrainenii au zis clar ca e plin de mine si pana nu se face curățenia , nu se pot întoarce. Ceea ce e logic, nu crezi?

  5. Da mă dl. Goe, taman tu te treziși să faci pe firoscosul! :)))))

  6. Cand ucrainienii se pishau pe mujici in sate locuite nu era ok pentru shobolanii platiti cu ruble pentru ca foloseau civilii ca scut uman,acum cand se pisha pe mujici in sate parasite si jefuite iara nu e ok.”Intelighenta” sovietica la cele mai inalte cote…vai steaua voastra de distrusi!